Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sigitas Martinavičius smurto byloje nenuleidžia rankų: buvusi sutuoktinė baiminasi giminystės ryšių

Buvusių sutuoktinių Natalijos ir Sigito Martinavičių smurto istorijoje pabaigos kol kas nematyti. Kauno apylinkės teismui priėmus verslininko apeliaciją, nukentėjusioji pusė baiminasi, kad šį kartą verslininkui išsisukti gali būti lengviau.
Sigitas ir Natalija Martinavičiai
Sigitas ir Natalija Martinavičiai / 15min nuotr.

15min primena, kad smurtu prieš buvusią žmoną apkaltintą Sigitą Martinavičių Kauno apylinkės teismas pripažino kaltu ir nuteisė 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausme, jį įpareigojant būti namuose nuo 24 valandos iki 5 valandos ryto (jei tai nesusiję su darbu).

Teismas nusprendė, kad S.Martinavičius taip pat turi sumokėti 2 500 eurų į nukentėjusių nuo smurto asmenų fondą, dalyvauti smurtą mažinančiose programose. Taip pat atlyginti Natalijai Martinavičienei 2 000 neturtinės žalos.

Po nuosprendžio paskelbimo S.Martinavičius kaltino buvusią sutuoktinę melu ir noru praturtėti, neva ši byla susijusi su skyrybomis. Taip pat žadėjo sprendimą skųsiąs.

Baiminasi giminystės ryšių

Ir savo žodžio verslininkas laikėsi – rugpjūčio 8-ąją N.Martinavičienė gavo Kauno apylinkės teismo pranešimą apie priimtą nuteistojo S.Martinavičiaus apeliacinį skundą ir baudžiamosios bylos persiuntimą į Kauno apygardos teismą.

Vis dėlto N.Martinavičienė prašo, kad byla būtų perkelta į kitą teismą. N.Martinavičienės baiminasi, kad šį kartą verslininkui gali padėti giminystės ryšiai. Anot nukentėjusiosios pusės, apeliaciniame procese S.Martinavičius yra ginamas advokato Gyčio Jaliniausko, kuris, jos žiniomis, yra Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriuje teisėju dirbančio Algirdo Jaliniausko sūnus.

Teisėjas A.Jaliniauskas Kauno apygardos teisme dirba nuo 2000-ųjų, anksčiau dvejus metus dirbo Kauno miesto prokuratūroje, dar penkerius – Kauno miesto apylinkės teisme.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno apylinkės teisme

Įvertinus situaciją, N.Martinavičienė pateikė prašymą, kad byla būtų perduota nagrinėti kitam teismui.

„Dėl ilgametės darbo patirties teisėjas A.Jaliniauskas gerai pažįsta kitus Kauno apygardos teisme dirbančius teisėjus ir prokurorus, juos sieja draugiški ar kolegiški ryšiai, o tai gali daryti įtaką“, – baiminasi Natalija.

Pateikusi prašymą perkelti bylą į kitą teismą, žinoma moteris baiminasi, kad S.Martinavičiaus gynėjo artimos giminystės ryšys galėtų pakenkti bylai.

„Algirdas Jaliniauskas, padėdamas sūnui, gali daryti įtaką šią bylą nagrinėjantiems teisėjams, kad nuteistojo Sigito Martinavičiaus atžvilgiu būtų priimtas išteisinamasis nuosprendis ar sumažinta bausmė“, – baiminasi Natalija.

Pateiktame prašyme taip pat atkreipiamas dėmesys, kad viešoje erdvėje S.Martinavičius ne kartą teigė, kad baudžiamosios bylos eigai ir galutiniam sprendimui įtaką gali turėti N.Martinavičienės naujojo draugo Dariaus Meilučio ryšiai teisėsaugoje, esą jo artimi giminės dirba prokuratūroje ir teisėtvarkoje. Tai, anot nukentėjusiosios, yra dar viena priežastis, kodėl byla turėtų keliauti į kitą teismą.

„Nors Sigitas šių ryšių nedetalizavo ir man jie nėra žinomi, šie teiginiai nuskambėjo nagrinėjant bylą apylinkės teisme. Būtų tikslinga, jei byla būtų perduoda nagrinėti kitiems“, – pridūrė N.Martinavičienė.

S.Martinavičius keliaus iki Europos Sąjungos Teisingumo Teismo

Tuo tarpu verslininkas S.Martinavičius neslėpė besidžiaugiantis, kad byla pateko į kitą teismą, mat, jo įsitikinimu, „ji buvo visiškai sufabrikuota, pažeistos jo teisės, o teismas – šališkas“.

Vis dėlto jis pripažįsta nesitikintis, kad po skundo Kauno apygardos teismas priims kitokį sprendimą.

„Žinau situaciją ir tai, koks spaudimas yra daromas. Buvo nušalinti visi mano liudininkai, kurie žinojo, kas iš tikrųjų įvyko. Teismas iš principo rėmėsi tik jos (Natalijos – red. past.) parodymais ir visiškai nereagavo į mano paaiškinimus.

Visi tie įvykiai (kalbama apie žiniasklaidoje aprašytas konfliktines situacijas – red. past.), išskyrus vieną, vyko prieš keletą metų, policija nebuvo kviečiama, liudininkų nebuvo ir tik iš nukentėjusiosios parodymų mane nuteisė. Tai taip negali būti“, – įsitikinęs verslininkas.

15min jis teigė, kad nenuleis rankų, net jei vėl sulauktų jam nepalankaus teismo sprendimo.

„Aš tikiuosi, kad dar Lietuvoje yra teisingumo, aš dar turiu tokią viltį. Tikiuosi aukštesnėje instancijoje kitokio sprendimo. Jei nežiūrės į mano ir advokato argumentus, mes kreipsimės į Aukščiausiąjį ir, galų gale, į Europos Sąjungos Teisingumo Teismą“, – teigė S.Martinavičius.

Istorijos pradžia

Apie dvi bylas – skyrybų ir baudžiamąją – N.Martinavičienė 15min užsiminė dar praėjusių metų pavasarį. Moteris prisipažino, kad kone visą santuokos su S.Martinavičiumi laiką ji kentė smurtą, kol galiausiai 2018-ųjų balandį trūko kantrybė – kreipėsi į pareigūnus, šie pradėjo ikiteisminį tyrimą. Dėl pateiktų kaltinimų teismas Sigitui paskyrė kardomąją priemonę ir uždraudė artintis prie nukentėjusiosios.

Netrukus N.Martinavičienė kreipėsi į teismą ir dėl skyrybų, priežastimi nurodė sutuoktinio smurtą. Teismas juodu oficialiai išskyrė lapkričio mėnesį.

Vis dėlto santykiuose padėjus tašką, buvusių sutuoktinių vargai nesibaigė. Tyrimą pradėjusiems pareigūnams surinktų duomenų užteko, kad smurto prieš N.Martinavičienę byla būtų perduota teismui.

Verslininkui Sigitui Martinavičiui pateikti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį: „Fizinio skausmo sukėlimas arba nežymus sveikatos sutrikdymas“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Natalija Martinavičienė su mylimuoju atostogoms Europą iškeitė į Afriką: „Norėjome pabūti dviese ir atsipalaiduoti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius