Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simas Kučas dviems mėnesiams išvyko į Tenerifę: paskatino Lietuvoje įvesti ribojimai

Aistra tenisui degantis Simas Kučas neištvėrė šalies karantino ribojimų ir išvyko į Tenerifę. Čia nedraudžiama lauke žaisti teniso, tad pasitaręs su Ispanijoje gyvenančia lietuve, treneris nieko nelaukdamas susikrovė lagaminą. Laikydamasis visų saugumo reikalavimų Simas Ispanijai priklausančioje saloje ketina praleisti du mėnesius, o jei labai patiks – gal net ir daugiau.
Simas Kučas su teniso žaidėjomis
Simas Kučas su teniso žaidėjomis / Asmeninio albumo nuotr.

15min pasiteiravus, ar ši kelionė buvo iš anksto suplanuota, ar visgi viskas įvyko spontaniškai, Simas sako, kad mintys apie Tenerifę kilo prie Kūčių stalo, viešint Olandijoje. Todėl jau už valandos buvo nusipirkęs lėktuvo bilietą.

„Olandijoje leidau paskutines tris savaites prieš išvykstant į Tenerifę. Aš jau toks esu – mėgstu viską ekspromtu. Į Tenerifę vykau, nes Lietuvoje nėra leidžiama treniruoti teniso net lauke. O čia geras oras, saulė, vandenynas. Ko daugiau reikia?“ – prisimena S.Kučas.

Asmeninio albumo nuotr./Simas Kučas Tenerifėje
Asmeninio albumo nuotr./Simas Kučas Tenerifėje

Iškart nusipirkęs bilietą, socialiniuose tinkluose Simas pradėjo ieškoti informacijos apie būtiniausius koronaviruso saugumo reikalavimus.

Naršymas internete davė vaisių – po dviejų valandų jis susisiekė su Ispanijoje gyvenančia Agne Staponkute, kuri jam nuosekliai papasakojo apie šalies ribojimus. Tuo pačiu jis surinko nemažą būrį lietuvių, kurie taip pat norėtų žaisti tenisą Ispanijoje.

„Susirinko teniso entuziastai, kurie ilsisi ar nuolatos gyvena saloje. Esu laimingas, kad per tokį trumpą laiką atsirado tiek daug norinčių išmokti ar patobulinti teniso pagrindus.

Kol kas rengsiu individualias ir grupines treniruotes suaugusiems ir vaikams. Visi norintys gali rašyti, eisime sportuoti. Planuoju čia organizuoti ir teniso turnyrus, stovyklas. Labai laukiu visų norinčių“, – nekantrauja S.Kučas.

Kol kas Tenerifėje treneris planuoja praleisti du mėnesius, tačiau atgalinio bilieto nėra nusipirkęs – tikisi, kad galės ilgiau pabūti: „Juk esu pasaulio pilietis, niekada neuždarau savęs į rėmus. Žinoma, ilgėsiuosi Lietuvos, bet kai labai pasiilgsiu, tiesiog nusipirksiu bilietą atgal.“

Per šiuos mėnesius S.Kučas ketina apsistoti pas Ispanijoje gyvenantį draugą. Vėliau prisijungs ir kiti trenerio draugai. Teniso treneriui smagu ir tai, kad lietuvių kalbą čia gali išgirsti tiesiog parduotuvėje.

„Žinoma, mūsų, lietuvių, čia labai daug. Tik atskridęs ir užėjęs į prekybos centrą jau sutikau kelis tautiečius, kalbančius lietuviškai. Smagu. Iš tikro turiu ir čia daug esančių pažįstamų bei dar labai daug jų atskrenda“, – džiaugiasi Simas.

Paklaustas, ar nesibaimina dėl koronaviruso, visgi po švenčių šalyje padaugėjo užsikrėtimo virusu atvejų, treneris tikina, kad bus atsakingas. Juk, kaip pats sako, visus dokumentus gavo, saugumo reikalavimus išklausė. Todėl pradėjo galvoti ne tik apie teniso treniruotes, bet ir apie tai, ką galėtų nuveikti po jų.

„Žinoma, aš jau toks nenustygstantis vietoje, tikrai viską pamatysiu ir apžiūrėsiu. Tikrai lipsiu į ugnikalnio viršūnę. Nesu to daręs, todėl tikrai užlipsiu“, – tikina jis.

Asmeninio albumo nuotr./Simas Kučas Tenerifėje
Asmeninio albumo nuotr./Simas Kučas Tenerifėje

Beje, užsienio šalyje S.Kučas teniso treniruotes veda ne pirmą kartą. Jis jau dirbo Amerikoje, Olandijoje, Kinijoje, Indijoje bei Japonijoje.

„Pirmos mano treniruotės užsienyje pirmiausia vyko Amerikoje per vasaros studijų atostogas South Caroline Clemson universiteto vaikų stovykloje. Turiu tarptautines trenerio licencijas, kurios man leidžia dirbti bet kurioje pasaulio vietoje“, – 15min pabrėžia Simas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius