Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rotušėje susirinko šimtai nėštukių: skambėjo besilaukiančių R.Ščiogolevaitės ir A.Adamovič dainos

Ketvirtadienio popietę Vilniaus Rotušėje vyko jau 14-oji būsimų mamyčių šventė, kuri pritraukė būrį besilaukiančių moterų. Tarp susirinkusių svečių buvo galima išvysti ir žinomų žmonių, kurių šeimas greitai papildys naujagimiai.
Anžela Adamovič ir Rūta Ščiogolevaitė
Anžela Adamovič ir Rūta Ščiogolevaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šiais metais šventę vedė būsima mama, televizijos laidų vedėja Živilė Kropaitė, dainavo besilaukianti „X Faktoriaus“ žvaigždė Anžela Adamovič-Gečienė bei specialiai šiai šventei susibūręs dainingų būsimų mamyčių choras su ketvirtos atžalos besilaukiančia dainininke Rūta Ščiogolevaite.

Kiekviena renginio dalyvė gavo skulptoriaus Vaido Ramoškos sukurtą mažąjį Vilniaus angelą, kurį pašventino kunigas Ričardas Doveika.

„Galbūt keista, kad tokioje šventėje gali atsistoti kunigas ir ką gi jis gali pasakyti besilaukiančioms mamos? Bet jis gali žiūrėti į jus ir pasakyti visoms ačiū ir savo mamai, kuri prieš 43 metus pagimdė mane ir šiandien į mane žiūri iš dangaus. Motinystė yra pati didžiausia tiesa, jūs esate vaikščiojanti tiesa“, – susirinkusias mamas sveikino R.Doveika.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mamų šventės akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mamų šventės akimirka

15min pirmagimio besilaukianti A.Adamovič pasakojo, kad nėštumo laikotarpiu suprato, kas yra tikroji gyvenimo laimė.

„Ši diena man ypatinga, nes tiek besilaukiančių mamų vienoje vietoje dar nemačiau. Džiaugsmo yra labai daug, su kiekviena diena esu vis laimingesnė. Klausausi muzikos, o vaikas šoka viduje. Tapau labai jautri – visada apsiverkiu, jei bent vieną mažybinį žodelį kas nors pasako. Labai stengiuosi susiturėti, bet neištveriu“, – juokėsi A.Adamovič.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Anžela Adamovič
Luko Balandžio / 15min nuotr./Anžela Adamovič

Šventėje dalyvavo 400 būsimų mamų, apie 50 iš jų – jau ne pirmąjį kartą. Tarp mamų buvo besilaukiančių penktojo vaikelio bei po širdim nešiojančių dvynukus.

Tarp susirinkusių svečių buvo galima išvysti ir Lino Adomaičio žmoną Irmą, besilaukiančią pirmagimio. 15min moteris teigė, kad emocijos kūdikio laukimo metu – pačios geriausios.

„Tai yra nepaprastas jausmas, kurio neįmanoma nupasakoti. Man tai pirmas nėštumas, jaučiuosi lyg gavusi didžiulę dangaus palaimą. Jokių neigiamų emocijų nėra – tik džiaugsmas. Viskas vyksta sėkmingai, o prie to prisideda ir tėtis“, – šypsojosi I.Adomaitienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Linas Adomaitis su žmona Irma taps tėvais: „Taip, bičiuliai, mes laukiamės vaikelio!“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Irma Adomaitienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Irma Adomaitienė

Susirinkusios mamos šventės pabaigoje dainavo Kipro Mašanausko dainą „Lietuva“ apie visų, gimusių ir gimdančių Lietuvoje, atsakomybę išsaugoti savo šalį ateities kartoms.

Tai, kad ši šventė palieka įspūdį ir paliečia širdis, liudija ir buvusių dalyvių siunčiami laiškai.

„Laukiuosi trečio vaiko, liko mėnuo. Šventėje dalyvavau prieš dvejus metus, kai laukiausi antrojo vaiko. Būti tokiame „nėštukių“ būryje yra labai smagu“, – rašė vilnietė Rasa.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mamų šventės akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mamų šventės akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mamų šventės akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mamų šventės akimirka

Taip pat sostinėje gyvenanti Renata pasakojo, kad mamyčių šventę ji rekomenduoja visoms savo draugėms.

„Joje – tiek nuoširdumo, šilumos, švelnumo, rūpesčio, meilės, jaudulio, ašarų ir dvigubo širdžių plakimo“, – emocijų neslėpė Renata.

Tuo tarpu Irena, kuri šiemet taip pat atvyko į renginį, laukiasi jau penktojo vaikelio: „Dalyvauju šventėje antrą kartą, pirmą kartą dalyvavau 2007 metais, gaila, bet su kitais nėštumais nesutapo šventės data. Ją atsimenu kaip šventę, kurioje norisi ir vėl dalyvauti“.

Tradicinę mamų šventę Vilniaus rotušėje surengė Agnė ir Artūras Zuokai. Per 14 metų organizuojamą šventę ją vedė ir jos metu dainavo garsiausios tuo metu besilaukusios Lietuvos aktorės, laidų vedėjos ir dainininkės, o kai kurios tai darė net po du kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius