Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sisters On Wire“ būgnininkas Marius Oršauskas vedė mylimąją Rasuolę: vestuvėse – staigmena

Grupės „Sisters On Wire“ būgnininkas Marius Oršauskas išgyvena džiaugsmingas akimirkas – jis susituokė su mylimąja Rasuole Duraite-Oršauske. Pora savo meilę įtvirtino artimiausių draugų akivaizdoje, kurie palinkėjo nuoširdžiausių dalykų ir itin sušildė mylimųjų širdis.
Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės
Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės / „Victoria Photo“ ir asmeninio archyvo nuotr.

Būgnininkas Marius Oršauskas su dabartine žmona Rasuole susipažino per Naujųjų metų šventę 2022-aisiais, viename bare, kuris, pasirodo, yra abiejų vienas iš mėgstamiausių. Vėliau, kaip portalui Žmonės.lt pasakojo vyras, jų pažintis labai smagiai tęsėsi ir galiausiai jiedu sudarė santuoką.

Nors ir Rasuolė dirba finansų srityje, nacionalinės plėtros įstaigoje, projektų vertintoja, o Marius yra muzikantas, pora, kaip pasakojo, vis tiek turi labai daug bendro.

„Gal tai buvo ne visai meilė iš pirmo žvilgsnio, bet greitai supratome, kad esame panašūs tiek mes, tiek mūsų pomėgiai, mąstymas, tikslai, vibe'ai sutampa. Viskas vyko kaip sviestu patepta“, – portalui Žmonės.lt sakė M.Oršauskas.

„Victoria Photo“ nuotr./Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės
„Victoria Photo“ nuotr./Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės

Pirmieji pasimatymai vyko gan intensyviai ir buvo labai smagūs, kaip pasakojo Marius: „Taip sukrito, kad nuo tada, kai susipažinome, visko daug vyko – draugų gimtadieniai ir įvairios kitos progos. Dažnai galėjome susimatyti, buvo intensyvus žiemos laikas, pasimatymai buvo įvairūs. Išbandėme daug naujų vietų, nes abu mėgstame ragauti kažką naują, tad tamsią žiemą praleidome besiblaškydami po įvairias sostinės vietas.“

Vieninteliai santykių išbandymai Mariui ir Rasuolei teko kelionių metu. Tačiau, anot jo, vos tik kam nors įvykus, rasdavo sprendimą.

„Turėjome kelias keliones dviese, jose iškyla situacijų, kurių dėka gali suprasti, kaip žmogus reaguoja į stresą ir panašiai. Mes su tuo puikiai susitvarkėme, pastebėjau, kad mūsų mąstymas labai panašus, be streso, ramiai, susigalvodavome sprendimą, rasdavome kitą būdą kartu, besitardami. Tas yra labai faina. Manau, tai yra svarbiausia, nes kai gyvenime iškyla neplanuotų įvykių, gera proga pasižiūrėti, kas yra kas“, – portalui Žmonės.lt sakė grupės „Sisters On Wire“ būgnininkas.

„Victoria Photo“ nuotr./Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės
„Victoria Photo“ nuotr./Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės

Sužadėtuvės įvyko romantiškai ir, kaip muzikantui priklauso, su daina, jaukiai vakarojant namuose.

„Pagrojau dainą gitara, interpretuodamas tekstą savaip ir pridėdamas savo žodžių. Paprastai, bet buvo tikrai netikėta, Rasuolė nieko neįtarė ir buvo džiugiai nustebusi, su laimės ašaromis akyse.

Buvo vakarų, kai paėmęs gitarą padainuodavau, pagrodavau jai, niūniuodavome kartu. Taip ir suvaidinau, kad čia eilinis vakaras, kai aš tiesiog groju. Ėmiau groti vieną, kitą dainą, sakiau, pafilmuok. Užsidėjau skrybėlę, o joje paslėpiau žiedą, Rasuolė filmavo, o tada ištraukęs jį pasipiršau. Kadangi prašiau, kad filmuotų, liko vaizdo įrašas jos telefone.“

Po sužadėtuvių, prasidėjo vestuvių planavimo etapas, kuris truko apie pusmetį, kadangi pora nusprendė viską daryti savarankiškai, be planuotojų.

„Nenorėjome didelės šventės, kvietėme tik artimiausius žmones, iš viso jų buvo 30. Planavome po žingsnelį, bet gana intensyviai. Kas savaitę užfiksuodavome kokį nors įvykį, bet sunkiausia buvo artėjant tai datai, nes visi ėmė skambinėti, klausinėti dėl dekoracijų ir kitų dalykų. Teko priimti greitus sprendimus dėl įvairių svarbių smulkmenų. Tie dalykai suvalgė daugiausiai nervų, tačiau galiausiai viskas išsisprendė, vestuvės buvo puikios.“

„Victoria Photo“ nuotr./Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės
„Victoria Photo“ nuotr./Mariaus ir Rasuolės Oršauskų vestuvės

Ceremonija vyko šv.Mikalojaus bažnyčioje, o šventė – sodyboje, netoli Vilniaus. Evaldas Venskutonis buvo vakarėlio vedėjas, kuris patiko svečiams, sugalvojo gerų žaidimų ir pramogų.

„Taip išėjo, kad jau visai paryčiais, kai vyresnieji nuėjo miegoti, o kitiems atsibodo šokti, pasireiškė muzikantai. Buvau paėmęs akustinę gitarą, nes norėjau paprašyti Olego ir Ievos, kad pagrotų dainą „Mėlyna Mėlyna“. Šventėje buvo ir daugiau muzikantų – Robertas iš grupės „The Roop“, Vainius iš „Lemon Joy“ ir kitų – jie sugalvojo nuvažiuoti iki miesto ir pasiimti dar daugiau gitarų, kolonėlių. O tada surengė tokį vakarėlį, kad iki pat paryčių buvo labai smagu. Tikra dovana turėti tokius draugus.“

Asmeninio archyvo nuotr./Marius ir Rasuolė Oršauskai su grupe „Sisters On Wire“
Asmeninio archyvo nuotr./Marius ir Rasuolė Oršauskai su grupe „Sisters On Wire“

Tradicija buvo tik viena – pasitikimas su duona ir druska. „Tai buvo simbolinis, gražus gestas“, – portalui Žmonės.lt teigė Marius.

Vestuvės – tarsi rimto etapo atskaitos taškas. „Pajutome, o kas toliau? Norėjome kurti šeimą, kad santykiai vystytųsi toliau. Taip viskas natūraliai ir išėjo.“

Ypatingo įvaizdžio jaunieji, kaip teigė, nekūrė. Tik norėjo jaustis gerai ir patogiai.

„Norėjome, kad mums patiems būtų šventė, o ne daryti dėl kažkokio įvaizdžio. Nenorėjome nesusipratimų dėl nepatogių aukštakulnių, spaudžiančios suknelės ar panašiai. Pasižiūrėjome, išsirinkome, kas gražu ir patogu“, – sakė M.Oršauskas.

O žieduose slypi istorija. Jie pagaminti iš itin artimo žmogaus papuošalo.

„Gaminomės žiedus iš Rasuolės močiutės žiedo. Tai yra smagus šeimos pratęsimas, nes ne tiesiog nusipirkome, o paveldėjome giminės auksą. Išsirinkome norimą formą ir juvelyras pagamino“, – dėstė muzikantas.

Jaunieji sulaukė daug palinkėjimų iš tų, su kuriais intensyviai bendrauja ir yra labai artimi.

„Viskas buvo itin nuoširdu. Dovanų neprašėme, tik sakėme nenešti gėlių, geriau – vyno. Bet vis tiek gavome ir to, ir to. Rasuolės sesė su vyru atnešė senovinį šviestuvą didesniems namams, su mintimi, kad šeima turi plėstis. Nežinau, kur jį dėsime“, – juokėsi Marius.

Medaus mėnesį jaunai šeimai teks atidėti rudeniui, nes muzikantams pavasario galas yra intensyvus metas. O iš karto po šventės jie kelias dienas atsipūtė Birštone.

Vedybinis gyvenimas Mariaus negąsdina, jis klausia, o kodėl turėtų? „Juk esame subrendę žmonės, noras buvo abipusis, bet pažiūrėsime, kaip bus. Būna, žmonės sako, kad po vestuvių kažkas pasikeičia, bet to mes nejaučiame, tikimės, kad santykiai tik tvirtės ir viskas bus gerai.“

Paklausus apie būsimus vaikus, Marius nusijuokė ir tikino, kad kol kas tiksliai neplanuoja, bet patikino, jog kada nors šeima tikrai pagausės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius