Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
02 18

Skaiva Jasevičiūtė. Bjauri senatvė ir eutanazija

Nežinau kaip jūs, bet aš apie senatvę niekada negalvodavau, ji visada atrodė dar labai toli. O ir ką čia galvoti – kai ateis, tada ir pagalvosim. Tikriausiai taip kaip aš mąsto dauguma mūsų, ypač tie, kurie gyvenime su sunkia senatve nesusiduria. O aš nesusidūriau. Mano vieni seneliai dar būdami jaunatviški ir sveiki žuvo autoavarijoje. Kitus – staigiai pakirto liga, todėl mūsų šeimai neteko rūpintis sergančiais vyresnio amžiaus žmonėmis.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Dainiaus Stankaus nuotr.

Be galo gerbiu visus žmones, kurie prisiima sunkią naštą rūpintis savo nusenusiais tėvais ar giminaičiais, kurie kasdien atiduoda visas savo jėgas seno žmogaus priežiūrai ir išlieka stiprūs emociškai, nors ir žino, kad jų artimasis nebepasveiks. O kur dar rasti stiprybės, jei šalia ligos prisideda ir demencija. Man sunku įsivaizduoti, kaip tai turi būti nelengva, nes vien senų šunų priežiūra mane visiškai išsunkia.

Tik dabar, kai paseno mano šunys, aš supratau, kokia senatvė gali būti nelengva. Kol jie buvo jauni – mano gyvenimas buvo džiaugsmas: nuolatinės kelionės, žaidimai, dresūros pamokos ir parodos. Dabar aš

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius