Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė. Kaip būrėja man ateitį išbūrė

Labas rytas. Greičiausiai neseniai pabudote ir pradėjote Naujus Metus. Ir, aišku, šiais viskas bus kitaip nei praėjusiais, nes būsite sveikesni, geresni, laimingesni. Tiesa, nuo rytojaus, nes šiandien arba truputį bloga po vakar, arba liko dar daug nesuvalgyto maisto. Bet nuo pirmadienio tai jau, oi, kaip viskas bus kitaip!
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Ta Naujų Metų magija tokia jau yra – mes visada tikimės, kad viskas bus geriau. Prižadam sau visokių nebūtų dalykų, kurie pasibaigia dar nesibaigus sausiui. Aš nieko sau nebežadu, bet kad metai bus geresni už praėjusius – aš tikiu. Naujų metų naktį prisigalvoju visokių burtų ir ritualų, kurie turėtų atnešti sėkmę. Jau beveik dešimt metų iš eilės prieš vidurnaktį ryju sudegusius popieriukus su užrašytais ant jų norais, tikėdama, kad jie išsipildys. Juokingiausia, kad tie mano norai visada išsipildo, todėl kasmet vis springstu popieriumi šampane.

Žinodami, kad man patinka visokie keisti burtai, draugai juokaudami man šiais metais vėl padovanojo būrimą nuotoliniu būdu. Ir tai buvo pati juokingiausia mano gauta dovana. Šiaip man patinka būrėjos, kurios tau pasako, kad viskas bus gerai, ir tu tada metų lauki su geromis emocijomis. Šita būrėja viršijo mano lūkesčius.

Susijungėme video ryšiu ir prieš mane ekrane sėdėjo nenusakomo amžiaus moteris gerokai pripūstomis lūpomis ir labai ilgais nagais. Bet aš išvaizdos neteisiu, jei žmogus turi talentą burti – gali atrodyti kaip tik nori. Būrėja užsidegė rožinės spalvos žvakę ir pasiruošė kortas. „Tai kokie bus kiti metai?“ – paklausiau aš.

„Kitais metais tu būsi labai graži“, – pradeda būrėja. Nebloga pradžia, bet aš nelabai suprantu – tai reiškia, kad nesensiu, ar kad nepamiršiu pasidažyt?

„Kitais metais tu būsi labai graži“, – pradeda būrėja. Nebloga pradžia, bet aš nelabai suprantu – tai reiškia, kad nesensiu, ar kad nepamiršiu pasidažyt? „Bet pirmoje metų pusėje nesioperuok veido, nes labai negerai gausis“, – tęsia būrėja, o aš išvis pasimetu, kodėl mano būrimas prasideda nuo plastinių operacijų? Suprantu, kad po švenčių gal esu kiek pavargus ir patinus, bet operuotis veido tikrai neplanavau.

„Turėsi daug pinigų, jei dirbsi.“ Kaip netikėta! “Bet neleisk tų pinigų ant vyrų“, – rimtu veidu sako man būrėja, o aš jaučiuosi dar keisčiau – na, negi esu panaši į tokią, kuri moka vyrams už buvimą kartu? „Vyrų bus labai daug tavo gyvenime, darbe daug, gatvėje daug, baruose irgi daug.“ Aš jau pradėjau kikenti – na, taip, gatvėse visada būdavo tų vyrų. „Ir visi tie vyrai pastebės, kad tu graži,“ – sako man būrėja, o aš sėdžiu išsišiepus, nes kitaip nebegaliu.

„Bet tu daug namie būsi, nes bus vėl ilgas karantinas, visi sėdėsim namie, pinigų nebeturėsim“, – varo toliau būrėja, o aš kažkaip nebesuprantu – juk sakė, jei dirbsiu ir vyrams pinigų neleisiu, tai jų turėsiu.

„Visi metai bus labai geri, nes žmonės pradės mėgti sėdėti namie ir taps patys geresni. Tave sups labai geri žmonės, visi aplink bus geresni“, – buria man moteris, o aš galvoju, kad aplink mane ir taip geri žmonės, o kad babos su gėlėmis ant profilio nuotraukų taps geresnės ir nustos rašyt piktus komentarus – na, niekaip netikiu.

„Sveikata bus kitais metais gera, na, nebent pasirgsi ta korona, visi juk dabar ja serga“, – meta kortas toliau. Sakau jai, kad esu pasiskiepijus. „Tada gal ir nesirgsi, gal tik peršalimas bus“, – nesiginčija mano būrėja.

„Labai daug kalbėsi kitais metais, kasdien kalbėsi, tu juk radijuje dirbi, va, kortos rodo, kad kalbėsi. Dar rodo, kad tavęs kiti klausysis, atsargiai kalbėk, nes visi ima į širdį, ką tu jiems sakai.“

Šypsodamasi, nes tai, ką ji man sako, yra ir taip akivaizdu, klausiu, ar ištekėsiu dar kartą?

Šypsodamasi, nes tai, ką ji man sako, yra ir taip akivaizdu, klausiu, ar ištekėsiu dar kartą? „Oi, tikrai ištekėsi, rasi gerą vyrą, jei namie nesėdėsi, ir ištekėsi po dviejų mėnesių draugystės“, – patvirtina man madam ilgais nagais versdama kortas, tikriausiai pamiršusi, kad prieš kelias minutes sakė, kad visi daug sėdėsim namuose.

Baigiu būrimą su plačiausia šypsena – na, ko dar norėti, nesirgsiu, ištekėsiu, daug kalbėsiu ir pinigų turėsiu. Būrimas nors ir labai juokingas, bet pozityvus. Nežinau kur mano draugai rado šitą būrėją, bet taip burti tikrai galėčiau ir aš, todėl jei visgi bus tas karantinas ir teks daug sėdėti namie – kreipkitės, aš jums mielai online pabursiu.

O dabar nemokamai visiems mano pirma prognozė – šiais Naujais metais jūsų gyvenimas bus geresnis, jūs būsite linksmesni, pakantesni kitiems, jūsų lauks daug malonių akimirkų. Gerų jums Naujų metų.

Daugiau autorės S.Jasevičiūtės tekstų rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius