Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaiva Jasevičiūtė: Vėluojančios žiežulos, bambančios raganos ir kiti moteriški trūkumai

Praėjusią savaitę rašiau apie tai, kokie vyrų poelgiai veda mus, moteris, iš proto (neigiama prasme). Atsirado vyrų, kurie pasijautė apjuodinti, įžeisti ir pareikalavo keršto. Vienas jų man net parašė piktą laišką, kad anksčiau jo žmona tylėdama plovė visus jo indus, o dabar, pamačiusi šitą niekingą tekstą, drįso pareikalauti, kad savo lėkštę jis išsiplautų pats. Rašė, kad išsiplovė, bet vis tiek ant manęs pyksta.
Skaiva Jasevičiūtė
Skaiva Jasevičiūtė / Asmeninio albumo nuotr.

Ir jei jau vyrai taisosi išgirdę moterų pastabas, gal metas ir mums išgirsti, koks mūsų elgesys juos labiausiai erzina? Taigi paprašiau savo instagramo sekėjų įvardyti, kokios moteriškos savybės jiems yra tiesiog nepakenčiamos.

Taigi, mielos damos, kas, pasak mūsų pačių vyrų, juos užknisa.

Keli vyrai man iškart parašė, kad „geri vyrai savo žmonomis nesiskundžia“, – šaunuoliai ir medalis jiems. Bet atsirado ir tokių, kurie skundžiasi. Taigi, mielos damos, kas, pasak mūsų pačių vyrų, juos nervina:

Ai, tiesa, dešimtuko šį kartą nebus, nes, pasirodo, mes turime vos kelias savybes, kurios juos nervina, bet už tai kaip nervina....

5 vieta. Kuitimasis ir vėlavimas. Iš gautų laiškų supratau, kad jei jau vyrai yra su mumis, dažniausiai reiškia, kad mes jiems gražios. Gražios pasidažiusios ir nepasidažiusios. Su kelnėmis ar suknele. Todėl mūsų persirenginėjimai ir klausinėjimas „kaip geriau atrodau“ jiems nepatinka, o jei dėl to jiems dar reikia mūsų laukti, jie jaučiasi pikti, nes mes, pasak jų, gaištame laiką.

4 vieta. Dietos. Mes taip stengiamės, nevalgom, kad būtume gražios savo vyrams (na, ok ir sau, sau gal net labiau). O juos mūsų dietos užknisa. „Aš negaliu pakęsti, kai mano draugė laikosi dietos. Visų pirma, ji nuolat pikta. Antra, gamindama man ji nuolat verkia, kad kankinasi. O trečia, ji vis tiek po to prisivalgo ir pyksta ant manęs, nes aš kaltas, kad valgau, o ji negali“, – rašė man. Dar vienas vyras rašė: „Pavargau įrodinėti savo žmonai, kad ji graži ir visai nestora, pavargau sakyt, kad ji liekna, ir man patinka jos užpakalis, kai ji laikosi dietos kasdien turiu tai kartoti.“

Pavargau sakyt, kad ji liekna ir man patinka jos užpakalis.

3 vieta. Dėmesio reikalavimas ir rodymas. Pripažinsiu, man tai buvo netikėta, tačiau keliasdešimt vyrų pareiškė, kad jiems rodomas mūsų dėmesys – nervina. Ne visada, tada, kai jiems atrodo, kad jo per daug. „Mano žmona kol esu darbe man parašo apie dešimt žinučių apie meilę kačiukus ir myliukus. Ir pyksta, jei aš į tas žinutes neatrašau. Būdamas darbe aš ne visada turiu laiko net jas perskaityti“ arba „Maniškė vis klausia, ar aš ją myliu, ir vis progai atsiradus būtinai pareiškia, kad nebemyliu. Myliu, nu bet ar reikia kartoti kasdien?“ – skundėsi vyrai.

Myliu, nu bet ar reikia kartoti kasdien?

2 vieta. Pavydas. Apklausiant vyrus išaiškėjo, kad truputis pavydo – gerai. Bet daugiau nei truputis – labai blogai. „Mano draugės pavydas baigia mane nužudyti – aš bijau kavinėje pažiūrėti į padavėją, nes bus scena, kad ją d*****u.“ „Nuolatiniai įtarinėjimai ir kaltinimai, kad miegojau su kuo nors, labai išveda iš kantrybės. Pradėjau galvoti, kad verta su kuo nors permiegoti vien dėl to, kad tai nebūtų netiesa, nes vis tiek esu visada kaltas.“

1 vieta. Niurzgėjimas ir bambėjimas. Tai neabejotinai vyrų topas. 70 procentų atsakymų buvo apie tai. Pasak vyrų, mes nuolat priekaištaujam, bambam, skundžiamės, aiškinam, niurzgam, p***m protą ir taip trumpinam ir gadinam jiems gyvenimą. „Mano žmona būtų ideali, jei nebambėtų.“ – rašė man ne vienas vyras.

Mano žmona būtų ideali, jei nebambėtų.

Rašant šį tekstą man labai niežėjo rankos prie kiekvieno punkto parašyti moterišką pasiteisinimą ir paaiškinimą, kodėl dėl to punkto kalti jie patys, bet to nepadariau. Nepadariau, nes žinau, kokios bjaurios mes kartais mokam būti.

Neteisinsiu moterų.

Ai, tiesa, 6-oje vietoje būtų likęs mūsų noras visada būti teisiomis, kuris irgi erzina mūsų vyrus. Todėl neteisinsiu moterų. Mes būnam neteisios, tikrai tikrai. Bet visgi negaliu nesusilaikyti nepacitavusi vieno gauto laiško, kurį taip pat parašė vyras:

„Jeigu vyras pyksta ant savo moters, tai iš tiesų jis pyksta ne ant jos, o pats ant savęs. Nes jam pačiam viena ar kita moters savybė trukdo gyventi. Tai kol jis pats nepasikeis, jis bus piktas ant kitų nesuprasdamas, kad iš tiesų pyksta ant savęs.“

Ech, kaip paprasta būtų gyventi, jei visi vyrai taip galvotų. Ačiū už atsakymus, vyrai, mes pabandysim būti jums geresnės. Bet jūs juk žinot, kad dėl mūsų blogumo kalti tik jūs patys, ar ne?

P.S. Paskutinis sakinys buvo ironija. (Ironija – paslėpta pajuoka, žodžio ar frazės vartojimas perkeltine reikšme, priešinga tiesioginei.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Užsisakykite 15min naujienlaiškius