Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šokėja, buvusi Mis Lietuva Agnė Kavaliauskaitė: „Šie metai man – naujo etapo pradžia“

„Mis Lietuva 2014“, šokėja Agnė Kavaliauskaitė praėjusių metų kovą žengė svarbų žingsnį savo gyvenime – atidarė savo vardo šokio studiją. Nė karto nepalūžusi, o tik sėkmingai mylimoje veikloje besisukusi mergina sako, kad į Naujuosius metus žengia su dar didesniais tikslais.
Agnė Kavaliauskaitė
AK šokių studijos kalėdinis vakarėlis / Kristinos Duršaitės nuotr.

Vos praėjus šventėms „AK šokių studijoje“ vyko dar vienas, kaip pati Agnė sako, kalėdinis stebuklas, bet šįkart jau ne vaikams, o tėveliams. Beveik metus su Agne šokti besimokiusios mergaitės pristatė savo programą.

Prabėgęs renginys Agnę privertė suprasti, kokį didelę laimę jai teikia ši veikla. Pasak jos, šiais metais kartu su savo šokėjomis mokėsi ir ji pati – juk su mažamečiais vaikais rasti bendrą kalbą ir išmokyti tam tikrų judesių nėra labai lengva.

Tačiau tėvų šypsenas ir mažųjų džiaugsmas atpirko viską, o nenusisukanti sėkmė paskatino ir dar labiau plėsti savo veiklą.

Grįžkime į pačią pradžią. Kaip sumanei įkurti savo šokių studiją? Pabodo dirbti kitiems?

„AK šokių studijos“ gimimo dieną turbūt švęsime kovo mėnesio pradžioje, tada pirmą kartą pradėjau kviesti mergaites šokti būtent pas save. Prieš tai vesdavau pamokas kituose kolektyvuose ir darželiuose, bet greitai supratau, jog kokybiškai paruošti pamokas, taip, kaip norisi man, įgyvendinti visus savo sumanymus ir vizijas galėsiu tik sukūrusi savo šokio namus. Dabar visa tai tapo tikra, kas dieną galiu dalintis įkvėpimu, improvizacija ir šokio menu su savo mažosiomis šokėjomis.

Kristinos Duršaitės nuotr./Agnė Kavaliauskaitė
Kristinos Duršaitės nuotr./Agnė Kavaliauskaitė

Kaip atrodo tavo vedamos pamokos?

Labai linksmos (juokiasi). Būna kartais taip juokiamės, kad net žandai paskausta (juokiasi). O iš tiesų tai didžiąją dalį laiko mokomės naujų judesių, geriname lankstumą, pasakoju apie scenos disciplinos pagrindus. Kai matau, jog mergaitės kiek pavargusios, iškarto pakeičiame nuotaiką su mėgstamais šokio ar improvizacijos žaidimais ir pamoka pralekia akimirksniu. Stengiuosi rasti kiekvieno vaiko unikalumą, ieškoti patinkančių judesių, leidžiu šokti pagal mėgstamą muziką ir svarbiausia nekritikuoju, kad galbūt kažkoks judesys šiai dienai dar nepavyksta. Manau, kad mokymosi atmosfera yra vienas esminių dalykų kelyje į vaiko sėkmę. Mokomės judesio, grakštumo ir šokio laisvės bendraudami ir draugaudami.

Ar nebuvo baisu vienai visko imtis? Ar pasitaikė akimirkų, kai atrodė: „ir ką aš čia dabar darau...“?

Labai tikėjau savo idėja ir prasidėjus pamokoms labai pamilau savo šokėjas. Mano mergaičių amžius 4-6 metai, su jomis kiekviena diena kaip linksmas nuotykis, vis atrandu kažką naujo, jos tikrai nuostabios.

Koks tas darbas su mažais vaikais – sunkiau nei tikėjaisi, ar lengviau? Vis dar kas dieną mokaisi su jais bendrauti ir kaip prie jų prieiti, o gal jau perpratai šias subtilybes?

Manau, šie metai man – naujo etapo pradžia. Šiuo metu mano studijoje šoka virš 20 mergaičių, o po Naujų metų toliau plėsimės ir augsime. Darbas su mažais vaikais tikrai kelia daug iššūkių, turi sugrįžti į vaikyste, prisiminti, kas buvo tuo metu svarbu, kas patikdavo, ko nemėgdavai. Vaikai jau yra asmenybės ir turi labai skirtingus charakterius, poreikius, todėl kad jie jaustųsi laimingi, draugautų ir dar dalyvautų mokymosi procese, reikia pasirengti ir stengtis kiekvieną pamoką.

Aš jaučiu, kaip kiekvieną mano mimiką ir gestą vaikas pastebi. Kopijuoja tiek judesį, tiek jausmą. Manau, studijoje mes iš tiesų labai greitai suradome tarpusavio ryšį, kuris mus labai jungia. Tapau savo mergaitėms tiek mokytoja, tiek gera draugė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Mis Lietuva 2014“ Agnė Kavaliauskaitė susižadėjo su šokėju Tomu Legenzovu

Kristinos Duršaitės nuotr./Agnė Kavaliauskaitė
Kristinos Duršaitės nuotr./Agnė Kavaliauskaitė

Neseniai praėjo pirmasis kalėdinis koncertas. Kaip pasisekė? Žingsnelių niekas nesumaišė?

Taip, tai buvo pirmasis mūsų Kalėdinis vakaras. Kadangi vaikai yra pasiskirstę dvejose lokacijose – Žvėryne ir Žirmūnuose, tai ir šventiniai vakarai buvo du. Parodėme tėveliams viską, ko išmokome, šokome net savo improvizacinius šokius! Manau, kad viskas pavyko gerai, man svarbiausia matyti laimingas tėvų akis ir mergaičių džiaugsmą šokant – tai yra tikrasis mano Kalėdų stebuklas.

Kristinos Duršaitės nuotr./Agnė Kavaliauskaitė
Kristinos Duršaitės nuotr./Agnė Kavaliauskaitė

Pasikvietėme ir fotografę Kristiną Duršaitę, kuri įamžino mūsų gražiausias šventės akimirkas. Šokio nuotraukos, ypatingai vaikystėje, manau, be galo yra svarios ir turi didžiulę vertę. Daugumai mergaičių šie šokiai juk patys pirmieji jų gyvenime, todėl man norisi, kad joms liktų kuo daugiau gražių prisiminimų.

Galbūt nuolat besisukant tarp mažų vaikų ir pačią skatina norėti tapti mama?

Skatina mylėti vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius