Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokėjas Vykintas Širmas – apie santykius su Egle Jakštyte ir meilę šokiui

Dvidešimt ketverių metų šokėjas, dainininkės Eglės Jakštytės partneris Vykintas Širmas įsitikinęs, kad šokti gali visi, tačiau neslepia, kad net ir jam, profesionalui, dalyvavimas projekte buvo išbandymas – pradedant kūrybiniais iššūkiais ar filmavimo užkulisiuose sklandančiais gandais apie jo ir Eglės dueto romantiškus ryšius ir baigiant kartais sunkiai suvaldomu stresu prieš pasirodymus tiesioginiame eteryje.
Vykintas Širmas ir Eglė Jakštytė
Vykintas Širmas ir Eglė Jakštytė / Justino Stacevičiaus/LRT ir Redos Būtėnės nuotr.

„Nuo pat mažų dienų buvau hiperaktyvus vaikas, taigi tėvai nusprendė, kad šią energiją derėtų tikslingai išnaudoti ir suteikė man galimybę susipažinti su šokio menu. Netrukus paaiškėjo, kad jų sprendimas buvo teisingas – su kiekviena pamoka vis labiau pamilau šokį, kuris šiandien man toli gražu nėra tik darbas – tai mano būdas išreikšti mintis ir emocijas – tai padaryti, pasitelkiant kūno kalbą, man sekasi kur kas lengviau, nei verbaliai, o pasirodymų metu žmonės jaučia šią refleksiją. Tai man labai daug reiškia ir įkvepia tolimesnei veiklai“, – atvirauja šokėjas V.Širmas.

Po penkerių metų pertraukos į profesionalią sportinių šokių sceną grįžęs ir neseniai projekte „Šok su žvaigžde“ jėgas išbandęs Vykintas pasakoja, kad dalyvavimas televizijos projektuose visuomet kupinas ne tik malonaus dėmesio, pagyrų ar sveikinimų socialiniuose tinkluose, bet ir adrenalino.

„Neapsakomai geras jausmas „atrasti“ savo žiūrovus ir suburti savotišką palaikymo komandą, tačiau už viso to slypi ir daug juodo darbo – juk vos per savaitę profesionaliai nešokantį žmogų reikia išmokyti visų tos savaitės pasirodymo judesių ir kitų šokio subtilybių, kad filmavimo metu jis atrodytų kaip profesionalas.

Kartais tai gali pasirodyti lyg „misija neįmanoma“, bet turint bendrą tikslą įmanoma yra viskas – kalbu apie LRT televizijos projektą „Šok su žvaigžde“ ir savo nuostabiąją trečiojo sezono partnerę Eglę Jakštytę. Nepaisant to, kad iškritom gerokai per anksti, mano nuomone, Eglė buvo verta bent jau finalo“.

Tačiau Vykintas neslepia – ne visuomet pasiruošimas ėjosi tarsi „per sviestą“.

„Vis naujo šokio choreografija, judesio mechanika, technika, stilistika – išties beprotiška, tačiau kas savaitę tai laukdavo Eglės. O kur dar aprašymas techniniam personalui kaip nufilmuoti, apšviesti šokį bei nauji kostiumai kiekvienam pasirodymui... natūralu, kad kai laiko mažai, o sau keli aukštą kartelę, nutikdavo visko: nuo apsidraskymų ar mėlynių repeticijų metu iki ašarų, kuomet ne viskas einasi pagal planą.

Visgi, esu labai patenkintas mūsų dueto „kelione“ projekte ir rezultatu, kaip „sukdavomės“ kritinėse situacijose – štai, pavyzdžiui, džaivo šokiui siuvėja nespėjo Eglei pabaigti suknelės, tad ji iki paskutinės minutės siuvo kostiumą pati studijoje, bet ant parketo žengė kaip tikra profesionalė“, – gražių žodžių partnerei negaili Vykintas.

Asmeninio albumo nuotr./Vykintas Širmas ir Eglė Jakštytė
Asmeninio albumo nuotr./Vykintas Širmas ir Eglė Jakštytė

Tiesa, išvydus pirmuosius Eglės ir Vykinto pasirodymus, tiek projekto užkulisiuose, tiek socialiniuose tinkluose pasklido kalbos, kad, panašu, jog šiuos du jaunus žmones sieja kur kas daugiau, nei tik šokiai, tačiau Vykintas tikina, kad tai tik gandai:

„Abu esam karštakošiai, taigi barnių neišvengėm, o ir mūsų pažintis prasidėjo nuo raginimų nevėluoti, visgi, galiausiai, išties artimai susibičiuliavome, bet mūsų draugystė tikrai nėra romantiška. Abu esam vieniši ir „atviri pasiūlymams“, – juokauja V.Širmas ir priduria: „Nors mūsų su Egle nesieja romantiški jausmai, džiaugiuosi, kad šokių projektas man davė ne tik naujų patirčių, bet ir naują, artimą bičiulę, o visiems žiūrovams tapo priminimu, kad šokti gali visi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius