-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„TikTok“ išpopuliarėjusi Goda: Tėvukas, seksistiniai komentarai ir dėmesys gatvėje

Tėvuko personažas, juokingos kasdienybės situacijos ir nepagražinta realybė – taip save pristatė „TikTok“ žvaigždė bei renginių organizatorė Goda Kujavskytė, daugeliui dar žinoma Godos Problemos vardu. Nors mergina į Lietuvą grįžo visai neseniai, tačiau populiarumą išsiaugino neįtikėtinai greitai. Dabar ji pasakoja apie sunkią pradžią Lietuvoje, viską pakeitusią platformą, seksistinius komentarus bei kodėl per daug nesidalija asmeniniu gyvenimu.
Goda Kujavskytė, Dominykas Klajumas
Goda Kujavskytė / Asmeninio albumo nuotr.

Grįžti į Lietuvą privertusi pandemija ir gyvenimą apvertęs „TikTok“

Jau nieko nebestebina, kad 2020-aisiais prasidėjusi pandemija apvertė aukštyn kojomis ne vieno žmogaus gyvenimą. Dalis pakeitė ne tik savo svajones, darbus, bet ir gyvenamąją vietą. Tarp jų ir Goda, kuri trejus metus kasdienybe ir universiteto studijomis džiaugėsi Olandijoje. Dėl koronaviruso jai teko grįžti į Lietuvą, o čia laukė visiška tuštuma ir bandymas iš naujo prikelti gyvenimą.

„Kai grįžau, buvo labai prastai. Visi savo gyvenimus čia susikūrę, o aš buvau susikūrusi Olandijoje. Dėl kovido atgal neskridau, nes ten neturėčiau ką veikti – nei darbo, nei studijų. Tikrai buvo sunku, nes mano gyvenimas nuo 18-os iki 21-erių buvo sukurtas kitoje šalyje. Jaučiausi kaip turistė. Buvau niūrios nuotaikos, viskas pilka ir tuščia.

Iš tikrųjų anksčiau net neturėjau minčių Lietuvoje gyventi, mąsčiau tiesiog keliauti kitur. Todėl teko pratintis ir po truputį pradėjau jaustis geriau“, – apie praėjusį pavasarį įvykusius pokyčius 15min pasakoja Goda.

Mažais žingsneliais mergina pradėjo jaukintis Lietuvą, o tai padėjo padaryti ir „TikTok“ platforma. Iš pradžių į ją žiūrėjo kaip į pramogą, kur, kaip pati sako, „gražūs berniukai ir merginos“ kurdavo įvairiausią turinį. Juokas juokais, bet ir pati netrukus prie jų prisijungė bei iškart išsikėlė sau tikslą – surinkti 10 tūkst. sekėjų.

Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė
Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė

„Kuo toliau naudojausi, tuo labiau supratau, kad ten gali atrasti labai gero turinio. Būtent tuo momentu galvojau, kaip galėčiau pasidaryti savo auditoriją, kuri ateityje praverstų dirbant su renginiais.

Sugalvojau pasiekti 10 tūkst. sekėjų ribą, o tam padaryti atsirado puiki galimybė. Gali būti, kad nors ir neturėsi daug sekėjų, bet peržiūras surinksi“, – kalba mergina.

Vis dėlto ši idėja patiko ne visiems – Godos draugai manė, kad ši veikla ne jai. Tačiau tvirta merginos nuomonė pasiekė savo ir laikui bėgant jos vaizdo įrašų tik pradėjo daugėti.

„Jie žino, kad manęs nesustabdys ties dalykais, kuriuos noriu daryti. Aš žinojau savo tikslą ir link jo ėjau. Tiesiog nekreipiau dėmesio į žmonių nuomones, nes ką jauti ir jei jauti, kad tai darai gerai, tau gali sektis. Todėl nesvarbu, ką kiti sako.

Jei kreipčiau į tai dėmesį, jau po kelių vaizdo įrašų būčiau nustojusi. Nesakau, kad tai pavydas ar noras, jog man nepasisektų, bet tiesiog svarbiausia laikytis savo nuomonės, o ne kitų, nes tu pats sau esi didžiausias rodiklis“, – mano mergina.

Todėl sukaupusi visas kūrybines jėgas, ji iškart kibo į darbą. Taip po truputį gimė per humoro prizmę sukurti epizodai, kuriuose – žmonių kasdienybė, gyvenimiškos situacijos ir jau populiarumo sulaukęs Tėvuko personažas.

„Pradžioje, kai tik pradedi kurti, eini į skirtingas temas, ir tada pasižiūri, kuri tema labiausiai patiko auditorijai. Aš supratau, kad jiems patinka humoro stiliaus vaizdo įrašai. Todėl atsirado juokingos situacijos, kur, pavyzdžiui, vaizduoju „marozus“, kokias nors „fyfas“ ir t.t.

Net yra vienas tiktok'as, kuris jau surinko 18 mln. peržiūrų. Ten vaizduojamas Tėvuko ir Vienuolės trendas. Iš tikrųjų labai paprastas, todėl nesitikėjau, kad tiek daug surinks“, – apie savo turinį 15min kalba Goda, pridūrusi, kad kai kurie jos vaizdo įrašai, sulaukę pasisekimo, surinko maždaug po 400-500 tūkst. peržiūrų.

Be to, Tėvuko personažas sukėlė ir papildomų klausimų – dalis sekėjų pradėjo klausti, ar Goda juo vaizduoja savo tikrąjį tėtį? Tačiau realybė – visai kitokia.

„Iš tikrųjų tai yra standartinis tėčio personažas, kuris daugumai žmonių gali būti labai pažįstamas. Kai kuriu kažkokį vaizdo įrašą, aš neatkartoju konkrečiai savo tėčio, o paimu bendrą lietuvių tėčių savybę ir tada bandau ją pritaikyti“, – atskleidžia ji.

Nors laikui bėgant po šių juokingų situacijų, personažų vaizdavimo ji sulaukdavo vis daugiau komplimentų, tačiau pasirodydavo ir akmenų į jos daržą nevengiančių mėtyti komentatorių.

„Kol žmonės nesuprato, kad aš tiesiog esu personažas, nedarau to rimtai, tol sulaukdavau daugiau negatyvių komentarų. Dar būna tokių pasisakymų, kad „merga bando būti juokinga“, arba kabinėjimasis prie balso, išvaizdos, judesių. Gal jie taip rašo dėl to, kad pas mus, Lietuvoje, tai nėra priimtina ir net reta. Nepaisant to, žmonės visada turės prie ko prisiknisti. Tai neišvengiama“, – įsitikinusi Goda.

Vis dėlto toliau „TikTok“ erdvės šie komentarai nenueina. Kitose socialinių tinklų paskyrose mergina nesulaukia jokio blogo komentaro. Ji mano, kad viskas priklauso ir nuo platformos taisyklių. Pavyzdžiui, dalis žmonių gali paslėpti savo tapatybę, todėl atsiranda tokių, kurie iškart tampa drąsesniais ir svaidosi užgauliais žodžiais.

„Kai eina kalba apie instagramą ar feisbuką, jau rašai iš savo realios paskyros. Nebuvo nė vieno, kuris parašytų, kad kažkas negerai su tuo, ką darau. O jei ir būtų, tai no problem, pasakyčiau, kad okey, viskas normalu, ne kiekvienam darau. Todėl jei nepatinka, tiesiog nežiūrėkit. Tikrai neišgąsdinsit“, – juokiasi ji.

Po „TikTok“ – dėmesys gatvėje ir Dominyko Klajumo tinklalaidė

Praėjo vos daugiau nei metai po Godos pirmųjų vaizdo įrašų, tačiau jau dabar išėjus į gatvę ji iškart atpažįstama. Ar tai būtų baras, ar klubas, žmonės drąsiai žengia prie merginos pasisveikinti ar šiaip pasikalbėti.

„Labai faina, kad ateina ir išreiškia, jog jiems patinka tai, ką darau, prašo daugiau papasakoti apie kažkokį vaizdo įrašą“, – džiaugiasi pašnekovė.

Žinomumas merginai davė ir didesnių pliusų – ji pradėjo bendrauti su kitais kūrėjais, užmezgė naujas pažintis, kurios pasitarnavo ir dirbant su renginiais.

Štai ją pastebėjęs komikas, laidų vedėjas Dominykas Klajumas pasiūlė prisijungti prie kuriamo projekto „Jaunimo pulsas“.

Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė ir Dominykas Klajumas
Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė ir Dominykas Klajumas

„Prisimenu, kad jis man parašė ir aš net nežinojau jo, nebuvau susipažinusi su jo kuriamu „Youtube“ turiniu, nes apskritai nežiūriu jokių podkastų. Jie tiesiog ne man. Tada susiskambinome, pasikalbėjome kaip kas. Iš pradžių jokių planų, kad bus daug laidų, nebuvo, bet susitikę susivaibinome ir viskas gerai išėjo. Todėl darėme toliau“, – prisimena ji.

Jau pirmųjų laidų metu Goda pastebėjo skirtingo humoro kontrastą, tačiau tai jai nesukėlė jokių nepatogumų, o atvirkščiai – tik prajuokino. Mergina džiaugiasi ir tuo, kad tarpusavyje tiek su D.Klajumu, tiek ir su už kameros sėdinčiu Jonu jaučia visokeriopą pagarbą.

„Man tas prilipo, kad mes vienas kito kartais tikrai nesuprantame. Bet vis tiek gražiai sutariame, nepašiepiame, kad tas to nesuprato ar ano. Kiekvienoje laidoje galima pamatyti tų dalykų apsimainymą. Aš kartais pradedu suprasti dalykus, kurių niekada nesuprasdavau anksčiau. Jie irgi supranta naujus iš mano perspektyvos“, – 15min sako ji.

Po pasirodymo tinklalaidėje Goda sulaukia komentarų jau ne tik savo „TikTok“ platformoje, bet ir „YouTube“ kanale. Ir jiems ji turi susigalvojusi savo taktiką. Pasirodo, mergina perskaito tik pirmuosius komentarus, o vėliau grįžta tik po savaitės.

Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė
Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė

„Kiekvieno komentaro tikrai neskaitau. Noriu pasižiūrėti tik reziumė, tarkim, kokia nuotaika po tuo vaizdo įrašu, o jei vien tik negatyvūs komentarai, tai irgi reikia daryti išvadas, kad kažkas iš tikro negerai. Bet į kiekvieną gilintis neturiu laiko, noro ir man tikrai neįdomu“, – teigia Goda.

O ar po padidėjusio dėmesio iš žiūrovų bei komentarų jai nebuvo noro visko mesti? Goda sako, kad pačioje pradžioje net neturėjo jokios pauzės, kurios metu galėtų susivokti, ar iš tiesų viso to nori. Būdavo momentų, kai nesisekdavo ar koks nors komentaras įžeisdavo, tačiau tai netapdavo priežastimi nuo visko atsitraukti.

„Šiaip apskritai yra daugiau pliusų nei minusų. Gyvenimas pasikeitė tik į gerą pusę ir daug galimybių atnešė. Gali būti akimirkų, kad, pala, aš nežinau, ar noriu taip giliai lįsti į šį dalyką, bet grįžus į realybę pagalvoju, kad viską gerai darau, viskas liuks ir važiuojam toliau, Goda!“ – šypsodamasi sako mergina.

Asmeninį gyvenimą pasilieka tik sau

Dažnam Godos sekėjui įdomi ir kita jos gyvenimo pusė. Juk smalsu, koks ji žmogus ir kuo užsiima, kai nekuria „TikTok“ vaizdo įrašų ir nediskutuoja „Jaunimo pulse“. Bet ties šia savo gyvenimo dalimi mergina stengiasi išlikti paslaptinga ir per daug detalių neatskleisti. Kodėl gi priėmė tokį sprendimą?

„Aš visais tais personažais parodau, kad galiu būti visiškai skirtinga. Mano tikrąją asmenybę žino draugai ir šeima, o asmeninius santykius ir kitus dalykus pasilieku sau.

Socialiniai tinklai irgi yra toks dalykas, kur nesuprasi, kas aš esu realybėje, nes vienur aš rimta, kitur – juokinga. Bet tikrai nėra taip, kad specialiai slepiu, kokia esu. Tiesiog nematau prasmės to rodyti žmonėms, kurių nepažįstu“, – 15min paaiškina ji.

Vis dėlto aktualiausia savo gyvenimo detale Goda sutiko pasidalyti – šiuo metu įnirtingai rašo bakalauro darbą International leisure and event management studijų programai. Ketvirtame kurse Olandijos universitete besimokanti mergina sako, kad be to dar turi ir kitų nedidelių projektų.

„Organizuoju renginius, prie ko ir priveda mano specialybė. Galima sakyti, kad tikrai esu užimta. Bet tai ne tas pats, kai „influenceriai“ sako, jog, „o Dieve, neturiu laiko niekam“. Tiesiog pasitaiko momentų, kai norisi viską mesti, nes tiesiog per daug krūvio“, – sako G.Kujavskytė.

Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė
Asmeninio albumo nuotr./Goda Kujavskytė

Iškilus panašioms problemoms, Goda neskuba ieškoti prieglobsčio ar pagalbos rankos. Žinoma, kaip didžiausius palaikytojus ji įvardija savo šeimos narius bei geriausią draugę, bet mieliau į iškilusius klausimus stengiasi atsakyti pati.

„Aš pati esu tas žmogus, kuris save stumia į priekį, sustabdo, kada to reikia, ir paguodžia. Būdama viena ramiai atsisėdu ir apgalvoju, nei būnant su bet kokia kompanija. O jei būna kažkoks laimėjimas, aš juo per daug nesidalinu.

Yra tas posakis, kad laimė mėgsta tylą. Tai reikia daryti toliau, bet neiti ir nesigirti kitiems apie tai. Man kažkaip patinka pasėdėti vienai ir susivokti, ką reikia daryti“, – apie tai, kaip sprendžia iškilusias problemas, pasakoja Goda.

Mergina apie ateitį taip pat neskuba kalbėti. Ji stengiasi gyventi šia diena, nes situacija Olandijoje, užgriuvęs koronavirusas jai įrodė, kad kol planuoji, tuo metu Dievas juokiasi. Visgi planuose vis dažniau iškyla gyvenimas Lietuvoje.

„Aš esu tokios nuomonės – jei šalis tave laiko, tai nesispardyk. Dabar mane laiko Lietuva, man čia sekasi, aš čia gerai įsikūriau, tai aš čia ir liksiu. Bet tik pagausiu momentą, kad man nesiseka, aš nebijosiu keisti, važiuosi kitur ir neužsisėdėsiu“, – 15min apie savo ateitį kalba Goda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius