Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaidos Skaisgirės vasaros planai atima žadą: keliaudama po Lietuvą sukars tūkstančius kilometrų

Į televizijos ekranus sugrįžta žiūrovų pamėgta pramoginė kulinarinių kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias“. Laidos komanda bei vedėjų trijulė Gidonas Šapiro-Bilas, Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage vėl pašvęs vasarą ekspedicijai po visas Lietuvos apskritis, jog pažintų kiekvieno krašto kulinarinio paveldo tradicijas, paragautų dar neragautų patiekalų ir susipažintų su sėkmingais Lietuvoje vykdomais maisto pramonės verslais.
Vaida Skaisgirė
Vaida Skaisgirė / tomasfoto.lt nuotr.

Žiūrovų pamilta vedėjų trijulė – legendinės grupės ŽAS narys Gidonas Šapiro-Bilas, laidos „Virtuvės istorijos“ vedėja, kulinarė Ilona Juciūtė bei profesionalus šefas iš Šri Lankos Dilanas Dampella Gamage jau leidosi į nuotykių ir atradimų kupiną kelionę. Trečią sezoną skaičiuosiantis projektas žada dar kartą apkeliauti visas Lietuvos apskritis, supažindinti su Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Telšių, Tauragės, Marijampolės, Alytaus bei Utenos regionais, jų kulinarinio paveldo papročiais bei čia sėkmingai vystomais maisto pramonės verslais.

tomasfoto.lt nuotr./Laidos „Maisto kelias“ akimirka
tomasfoto.lt nuotr./Laidos „Maisto kelias“ akimirka

Negana to, jog laidoje laukia daugybė įdomių istorinių faktų, nematytų vietovių bei autentiškų patiekalų receptų, žiūrovai bus maloniai nustebinti dar viena staigmena – į eterį laida sugrįžta dvigubai ilgesnė.

„Pasaulį užklupusi COVID-19 pandemija gerokai apribojo keliones po pasaulį, tad šią vasarą turime puikią progą keliauti po Lietuvą. Mes su komanda Lietuvą skersai išilgai maišom jau trečią vasarą iš eilės, o mūsų laidos įkvepia keliauti tūkstančius žiūrovų. Man labai džiugu, jog ši mano laida jau netrukus pradės trečiąjį sezoną ir ne bet kaip, o dvigubai ilgesnės trukmės nei anksčiau. Augam ir tobulėjam!“ – pasakoja projektą kuriančios prodiuserinės kompanijos „TV Topas“ įkūrėja, prodiuserė Vaida Skaisgirė.

tomasfoto.lt nuotr./Vaida Skaisgirė
tomasfoto.lt nuotr./Vaida Skaisgirė

„Maisto kelio“ vedėjų trijulė visą vasarą, kartu su laidos kūrybine komanda, praleis projekto rezidencija tapusiame, du dešimtmečius skaičiuojančiame pramogų ir poilsio centre „Belmontas“. Būtent iš čia laidos komanda kaskart leisis į kelią bei po ilgų kelionių grįš ilsėtis, pramogauti bei mėgautis jų gaminamais skanėstais.

„Filmuojame daug ir intensyviai, tad labai džiugu, jog mūsų antraisiais namais tapo būtent „Belmontas“ – čia ne tik labai skanu ir jauku, bet nuo šios vasaros galima apsistoti ir labai dailiuose, ištaigingai įrengtuose apartamentuose su SPA. Tad po filmavimų „Belmonte“ ne tik vakarieniaujam, bet ir einam mėgautis SPA malonumais arba aktyviai praleisti laiką jų pramogų zonose“, – įspūdžiais dalinasi laidos prodiuserė V.Skaisgirė.

tomasfoto.lt nuotr./Laidos „Maisto kelias“ akimirka
tomasfoto.lt nuotr./Laidos „Maisto kelias“ akimirka

Prodiuserė neslepia, jog ieškoti objektų ir planuoti maršrutus su komanda pradėjo dar praėjusių metų rudenį, todėl pavasarį visą šalį užklupusi COVID-19 viruso pandemija smarkiai planų nesugriovė. Laimei, ir filmavimai, kaip teigia moteris, prasidėjo karantino sąlygoms jau ėmus švelnėti.

„Ši situacija smarkiai paveikė mūsų visų gyvenimo rutiną, darbus, planus, tačiau net ir turint minty ir tai, šią vasarą matau dar didesnį projekto aktualumą. Lietuvoje tikrai yra kur nukeliauti, ką pamatyti, ką atrasti bei, žinoma, kur skaniai pavalgyti. Kas be ko, kelionės svetur praplečia akiratį, o kito krašto pažinimas yra nuostabi patirtis, tačiau kol keliauti po pasaulį nėra itin saugu, o naujų įspūdžių ir skonių norisi, nebūtina įveikti tūkstančių kilometrų – Lietuva yra be galo graži ir naujus pojūčius galima pajausti vos nusukus į šalimais esantį neatrastą kampelį“, – pasakoja V.Skaisgirė.

Kulinarinis turizmas yra kone sparčiausiai visame pasaulyje auganti turizmo rūšis. Pažinti šalį, jo kultūrą bei papročius per maistą išbando dažnas turistas, tačiau „Maisto kelio“ kūrybinė komanda kelia kitą klausimą – ką žinote apie savo kraštą ir tikrąsias lietuviškos virtuvės šaknis?

„Šios kelionės po Lietuvą mūsų visai komandai tampa tarsi tradicija. Visi žinom, kad vasara bus paskirta darbui, kuris kaskart nustebina naujais skoniais, vietovėmis ir įspūdžiais. Mūsų šalis yra graži ir turtinga savo kultūra, tad kaip ir praėjusiais sezonais, taip ir trečiąjį, žiūrovų lauks regioninių patiekalų degustavimai, pažintys su geriausiais šalies restoranais, gražiausi Lietuvos kampeliai ir autentiški regionų patiekalai, kurių receptais laidoje pasidalins vedėjų trijulė“, – projekto detales atskleidžia prodiuserė V.Skaisgirė.

„Maisto kelias“ – nuo birželio 27 dienos, šeštadieniais 9:30 val., per TV3 televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius