Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaiko teisių tarnyba išnagrinėjo B.Navickaitės atvejį: mažametė dukra šiuo metu liko su P.Gražuliu

Po ketvirtadienį buvusios Seimo nario Petro Gražulio mylimosios Birutės Navickaitės namuose įvykusio konflikto su policijos pareigūnais, pas moterį apsilankė ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos pareigūnai. 15min jos atstovai patvirtino, kad mažametė mergaitė šiuo metu yra su tėčiu, o artimiausiu metu specialistai bandys įvertinti, kokia pagalba reikalinga šiai šeimai.
Birutė Navickaitė ir Petras Gražulis
Birutė Navickaitė ir Petras Gražulis / 15min nuotr.

Vaiko teisių tarnybos atstovai į Birutės Navickaitės namus buvo iškviesta tada, kai buvo užfiksuotas pažeidimas. Penktadienio rytą policijos pareigūnams ir tarnyboms atvykus į moters namus, juose mergaitės nebuvo.

B.Navickaitė, nežinodama, kur tuo metu buvo dukra, dėl jos dingimo apkaltino Petrą Gražulį, tačiau vėliau paaiškėjo, kad iš pat ryto mergaitę į darželį nuvedė kaimynė. Į namus atvykusios tarnybos patikino, kad šią situaciją aiškinosi tiek su Birute, tiek su Petru.

„Buvo bendrauta su abiem vaiko tėvais, aiškintasi įvykio aplinkybės“, – patikino vaiko teisių tarnybos atstovas.

Priimta, kad artimiausiu metu bus inicijuota atvejo vadyba, kurios metu bus vertinama, kokia pagalba yra reikalinga šiai šeimai.

„Mama sutinka bendradarbiauti, tad pagal poreikį bus teikiama visa reikalinga pagalba“, – 15min komentavo vaiko teisių tarnybos atstovas.

Ir nors politikas buvo nepagrįstai apkaltintas savo dukros pagrobimu, tačiau 15min pasiteiravus, su kuriuo iš tėvų šiuo metu mergaitė, vaiko teisių tarnybos atstovai patikino, kad su P.Gražuliu.

O ir pagrindo ieškoti vaikui laikinųjų globėjų, kaip teigia vaiko teisių tarnybos atstovai, nėra.

TAIP PAT SKAITYKITE: Birutė Navickaitė viešai atsiprašė pareigūno: „Pamelavau, kad jis trenkė mano galvą į plyteles“

TAIP PAT SKAITYKITE: Petras Gražulis – išsamiai apie Birutės Navickaitės dramą, vaiko „pagrobimą“ ir pareikštus įtarimus

15min primena, kad apie B.Navickaitės namuose įvykusį konfliktą viešai buvo paskelbta penktadienį. Moteris pasidalijo nuotrauka, kurioje matosi sumušimas. Kaip ji tada teigė, dėl šio sumušimo kaltas policininkas, kurį ji pati pavadino „ryžu“.

Paklausta, kaip ji apskritai atsidūrė akistatoje su policija, moteris pasakojo, kad viskas veda dar į ketvirtadienio įvykius, tačiau informaciją pateikė itin neaiškiai.

„Konfliktą aš turėjau su policininku. Mačiau, su kokia povyza jis atėjo, jis atėjo nusiteikęs agresyviai“, – teigė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė
Asmeninio albumo nuotr./Birutė Navickaitė

Galiausiai į visą situaciją buvo įveltas ir Petras Gražulis, kurį moteris apkaltino savo dukros pagrobimu.

„Atsitiko taip, kad vakar tarėmės su Petru, jog aš galėsiu truputį išgert, o jis pabus su mergaite. Ir tada jis dingo. Išėjo taip, kad aš likau vienintelė už viską atsakinga“, – tikino pašnekovė.

Todėl 15min susisiekė ir su pačiu politiku. Šis teigė ketvirtadienio vakarą, incidento išvakarėse, iš tiesų atvažiavęs aplankyti dukters. Planavo pabūti iki 21 valandos, bet, paprašytas B.Navickaitės, pasiliko dar pusvalandžiui. Po kurio laiko politikas paprašė moters eiti miegoti, tačiau ji to nepadarė ir jam skambino ne vieną kartą.

Užtat penktadienio rytą P.Gražulis sako sustojęs prie Birutės namų, nes norėjo pasisiūlyti nuvežti dukrą į darželį. Tačiau susisiekti su jos motina tada nepavyko.

O Gargžduose jo laukė staigmena – policijos skambutis. Paskambinęs pareigūnas informavo Seimo narį, kad B.Navickaitė jį apkaltino dukters pagrobimu, ir paprašė nedelsiant atvykti į Palangą.

„Pranešė, kad esu kaltinamas be Birutės žinios paėmęs mergaitę, kad ji dingo. Pasakė, kad policija buvo namuose – vaiko ten tikrai nėra. Todėl aš ir pats išsigandau, kur tas vaikas“, – stebėjosi P.Gražulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius