-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomų mamų patirtys vaikams grįžus į mokyklas: adaptacija ir COVID-19 atvejai

Po ilgus mėnesius trukusio nuotolinio mokymosi vaikai rudenį grįžo į mokyklas ir susitiko su seniai gyvai matytais draugais bei mokytojais. Tad žinomos mamos – Beata Nicholson, Renata Norvilė, Karina Krysko ir Veronika Montvydienė – 15min pasakoja, ar tebesiaučiant koronavirusui nesibaimina vėl leisti atžalų į kontaktinį mokymąsi, ir kaip vaikams po pertraukos sekasi adaptuotis.
Beata Nicholson, Renata Norvilė, Karina Krysko ir Veronika Montvydienė
Beata Nicholson, Renata Norvilė, Karina Krysko ir Veronika Montvydienė / Eglė Liepa, Žygimanto Gedvilos, asmeninio archyvo, Luko Balandžio nuotr.

Atlikėjų Renatos ir Deivio Norvilų sūnus Emilis, kaip 15min pasakojo moteris, džiaugiasi vėl galėdamas lankyti mokyklą ir bendrauti pagaliau ne tik virtualiai. Tiesa, mokymosi įstaigoje reikia sėdėti su kaukėmis, ir tai, anot Renatos, turbūt yra sunkiausia.

„Emilis laimingas, kad ir vėl iš naujo surado draugus, kadangi dėl nuotolinio mokymosi vaikai buvo šiek tiek sulaukėję, atpratę ir nemokantys bendrauti – tą pastebėjo ir mokytojai. Dabar jie sunkiai sukaupia dėmesį ir itin nori bendrauti tiek per pamokas, tiek per pertraukas, tad kartais trūksta net ir drausmės.

Iš tiesų Emilis ėmė labiau vertinti draugus, nes iki grįžimo į mokyklą prie namų nelabai turėjo su kuo draugauti. Dabar vertina ir džiaugiasi, kad jų turi. Gyvena visai kitomis nuotaikomis, pozityviau į viską žiūri“, – pastebėjo Renata.

Vis dėlto pokalbio metu moteris prisipažino, kad šiuo metu turi sėdėti namuose dėl saviizoliacijos, nes sūnaus klasėje vienam vaikui buvo nustatytas COVID-19. Deja, galiausiai virusą pasigavo ir Emilis, ir pati Renata.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius