-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žmoną Almą ligoninėje lankantis Valdas Adamkus: „Nežinau, ar ji mane girdi“

Kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus žmonos Almos Adamkienės (96) būklė išlieka sunki. Žmoną ligoninėje lankantis V.Adamkus penktadienį sakė, kad padėtis yra rimta ir nė kiek nepagerėjusi.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Dariaus Kučio nuotr.
Valdas Adamkus ir Alma Adamkienė / Dariaus Kučio nuotr.

„Kasdien važiuoju. Ir šiandien važiuosiu apie antrą valandą. Būnu daugiau nei valandą ar dvi, tą laiką prasėdžiu prie Almos. Nors ji nėra atsigavusi, nėra akių pramerkusi nė karto per tą laiką. Nėra prakalbėjusi. Nežinau, ar ji mane girdi“, – portalui lrt.lt kalbėjo V.Adamkus.

Santaros klinikose gydomą Almą Adamkienę prezidentas lanko jau daugiau nei savaitę, o gydytojai jos būklę šiomis dienomis apibūdina kaip sunkią, bet stabilią.

„Negalėčiau taip tvirtai pasakyti, ar jai pagerės. Ką reiškia, kad padėtis yra stabili? Ji yra labai rimta ir nė kiek nepagerėjusi“, – sakė V.Adamkus.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valdas Adamkus
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Valdas Adamkus

V.Adamkus trumpą komentarą davė ir antradienį. Valandą Santaros klinikose su žmona praleidęs buvęs prezidentas LNK žiniose teigė, kad gyvena nežinomybėje.

„Jau visą savaitę nei žodžio nėra ištarusi, akių neatidariusi. Šiandien aš stebėjau jos kvėpavimą, toks bangavimas, buvo vienas toks kvėpavimas – stipriau“, – LNK žinioms sakė V.Adamkus ir pridūrė. –Turiu tik vilties, nes gyvenu mintimi, kad viltis miršta paskutinė.“

Trečiadienį Santaros klinikos paviešino naujausią informaciją apie ponios Almos Adamkienės būklę.

„Per paskutinę parą VUL Santaros klinikose gydomos ponios Almos Adamkienės sveikatos būklė nepakito, tebėra sunki, tačiau stabili. Ponia Alma lieka Intensyvios terapijos skyriuje“, – rašoma Santarų klinikų išplatintame pranešime.

Primename, kad pranešimas apie A.Adamkienės sveikatą buvo išplatintas ir antradienį.

„Ponia Alma Adamkienė penkta para gydoma VUL Santaros klinikose Intensyvios terapijos-reanimacijos skyriuje. Praeitą penktadienį (balandžio 28 d.) p. Alma Adamkienė pateko į Santaros klinikas dėl įtariamo insulto. Deja, diagnozė pasitvirtino ir Santaros klinikų medikams nedelsiant reikėjo atlikti sunkią intervencinę procedūrą, kuri praėjo sėkmingai. Pašalintas trombas iš vienos magistralinių smegenų kraujagyslių, tačiau pacientės būklė išlieka sunki. Prognozuoti, kiek liks liekamųjų reiškinių po įvykusio kraujotakos sutrikimo, medikai kol kas negali. Dažniausiai pagrindinis lemiantis faktorius būna laikas, nors procedūra atlikta greitai ir sėkmingai be komplikacijų atkurta kraujotaka, tačiau yra ir kitų aplinkybių – amžius, gretutinės ligos.

Santaros klinikų medikai daro viską, kad būtų pasiekta geriausio rezultato“, – teigiama antradienį išplatintame Santaros klinikų komentare.

VUL Santaros klinikų Vidaus ligų centro vadovė dr. Aušra Marcijonienė vaizdo įraše pristato informaciją apie p. Almos Adamkienės sveikatos būklę:

VIDEO: A. Marcijonienė apie p. Almos Adamkienės sveikatos būklę 2023 05 02

Į ligoninę Alma Adamkienė paguldyta ketvirtadienio popietę po to, kai namuose pasijuto prastai.

Santaros klinikose moteriai skubiai atlikta sudėtinga operacija. Ketvirtadienį medikų atsiųstame komentare pranešta, kad A.Adamkienei buvo diagnozuotas galvos smegenų kraujotakos sutrikimas.

„VUL Santaros klinikos informuoja, jog dėl staiga pablogėjusios būkles ponia Alma Adamkienė atvežta į klinikų Priėmimo-skubios pagalbos skyrių, kur, atlikus tyrimus, diagnozuotas galvos smegenų kraujotakos sutrikimas. Klinikų medikai sėkmingai atliko sudėtingą intervencinę procedūrą – atkūrė kraujotaką. Ponia Alma lieka Santaros klinikose tolesniam gydymui ir priežiūrai“, – ketvirtadienį teigta klinikų komentare.

Penktadienį Santaros klinikos patvirtino, kad A.Adamkienę ištiko insultas, bet pridūrė, kad jo padarinius vertinti dar anksti.

Portalui Žmonės.lt jo žmonos operacijos dieną susisiekus su pačiu V.Adamkumi, jis neslėpė, kad padėtis rimta.

Alma Adamkienė / Gretos Skaraitienės nuotr.
Alma Adamkienė / Gretos Skaraitienės nuotr.

Alma Adamkienė ligoninėje buvo atsidūrusi ir 2022-ųjų rugsėjo pabaigoje, tuomet ji dėl COVID-19 infekcijos gydyta Santaros klinikų reanimacijoje. Ligoninėje buvusi pirmoji šalies ponia tada praleido daugiau nei tris savaites.

Pastaraisiais metais A.Adamkienę kamavo ir daugiau sveikatos problemų. 2019 m. ji patyrė insultą, po kurio atsigauti jai sekėsi sunkiai. Vėliau A.Adamkienei dar kelis kartus teko gulėti ligoninėje dėl kraujotakos problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius