Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 07 05

15-asis „G&G Sindikato“ gimtadienis: purvini šokiai lietuje

Lietingą antradienio vakarą prie Baltojo tilto įvyko grupės „G&G Sindikatas“ 15-ojo gimtadienio ir albumo „Gatvės lyga“ dešimtmečio koncertas. Vilnių merkęs lietus neišgąsdino tikrų grupės gerbėjų, kurie prie scenos plūdo viso koncerto metu.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jaunieji grupės gerbėjai koncerte šėlo iš širdies: nusiavę batus taškėsi po balas, nusiplėšę marškinėlius maudėsi lietuje ir mėgavosi purvo voniomis. Atrodė, kad prie Baltojo tilto trumpam buvo galima pajusti pašėlusią muzikos festivalių dvasią.

„G&G Sindikato“ nariai grupės gimtadienį kasmet stengdavosi pažymėti ypatingai: liepos 6-ąją plaukdavo baidarėmis, poilsiaudavo sodyboje, o šįkart šventę sau ir gerbėjams nusprendė surengti diena anksčiau. 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Pushaz, Svaras ir Kastetas

Renginyje kartu su hiphopo veteranais koncertavo ir „Red Bull Tourbus“ konkurso nugalėtojai, purvinąjį roką grojantys „Moondust“, sunkiojo repo atstovai „Part time porn“ bei itin sunkų roką grojantys „Red carpet disaster“. Paaiškėjo, jog festivalyje „Tamsta muzika“ iš šios trijulės koncertuos grupė „Part Time Porn“.

Šios trys grupės į sceną kilo nuo 18 val., pilant tikrai liūčiai. Renginio organizatoriai kruopščiai saugojo techniką nuo lietaus ir viltingai žvelgė į dangų, vildamiesi pragiedrėjimo. Viltys pasiteisino – apie 20 val., kai scenoje pasirodė gimtadienį švenčiantis „G&G Sindikatas“, dangus kiek aprimo ir koncerto klausytojus jau buvo galima skaičiuoti nebe dešimtimis, o šimtais.

Gaivaus vasariško lietaus pakrikštytus muzikos naujokus scenoje pakeitę hiphoperiai išjudino net ir tingiausius savo klausytojus. „G&G Sindikato“ koncertas neapsiėjo be tokių dainų kaip „Elytaz“, „Bestija“, „Pasaka apie du brolius“, „Dykuma“, „Vienas kraujas“, o antroji koncerto dalis publiką džiugino seniai negirdėtais kūriniais ir naujomis jų versijomis.

Nors buvo žadėta, kad jau koncerto metu, antradienį bus galima įsigyti perleistą „G&G Sindikato“ albumą „Gatvės lyga“, tačiau šio plano dar buvo nespėta įgyvendinti. Grupės nariai patikino, kad dvigubas albumas gerbėjus turėtų pasiekti šį mėnesį.

Artūro Matkevičiaus – Dj Mamanios teigimu, perleistą albumą sudarys du kompaktiniai diskai – pirmame bus originalus albumas, o antrame bus galima rasti įvairių albumo kūrinių perdirbinių bei poros kūrinių instrumentines versijas.

Kiti nemokami „Red Bull Tourbus“ konkurso nugalėtojų koncertai kartu su Lietuvos scenos vilkais įvyks:

liepos 7 d. 18 val. Kaune, Santakos slėnyje. Kartu su „Skamp“ gros „No Dog Barking“, „The Independent“, „Alive Way“;

liepos 9 d. 18 val. Nidos prieplaukoje prie centrinės gelbėtojų stoties. Kartu su „Saulės kliošu“ gros „Fun Clock“, „Gold Lion“ ir „Second Riot“.

Finalinis konkurso „Red Bull Tourbus“ etapas įvyks liepos 22-24 d. Varėnoje, festivalyje „Tamsta muzika“.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

 

VIDEO: Red Bull Tourbus_Vilnius.mov

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius