Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 23

Jazzu pristato Baltijos kelio 30-mečiui skirtos dainos vaizdo klipą: įvertinkite

Vos prieš porą dienų Rygos oro uoste įvyko Baltijos kelio 30-mečiui skirto kūrinio premjera – jam jėgas suvienijo lietuvių dainininkė Jazzu, Latvijos grupė „Instrumenti“ ir Estijos grupės „Ewert and the Two Dragons“ lyderis Ewertas Sundja. O dabar pagaliau pristatomas ir oro uoste nufilmuotas dainos vaizdo klipas.
Justė Arlauskaitė-Jazzu
Justė Arlauskaitė-Jazzu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Baltijos kelio metinėms skirta daina pirmąkart suskambo iškilmingos ceremonijos metu, kur dalyvavo ir Baltijos šalių ambasadoriai bei kaimyninės šalies prezidentas.

Kūrinio muzikos autorius yra Reinis Sejanas, o žodžius parašė Latvijos poetas Martas Pujatas, savo ruožtu tekstą lietuvių kalbai pritaikė Justė Arlauskaitė-Jazzu.

Kviečiame 15min skaitytojus įvertinti dainos vaizdo klipą:

VIDEO: Baltijos kelio 30-mečiui skirtos dainos klipas: susivienijo trijų šalių atlikėjai

Kūrinį pristačiusi Jazzu 15min pasakojo, kad premjeros laukė su natūraliu jauduliu. Ši proga – išties ypatinga, ypač, kad pati nuo mažens augo kaip tikra patriotė.

„Mes visi labai jaudinomės. Visų pirma, dėl to, kad tai yra labai graži proga. Mes kiekvienas labai jautriai išgyvenome kūrybinį procesą, norėjome, kad kiekvienas išgirstų, ką mes galvojame. Man atrodo, kad mums pavyko“, – tarė Jazzu.

„Aš labai laiminga būdama šio nuostabaus projekto dalimi. Tolimaisiais 1989-aisiais aš buvau tik kūdikis, tačiau mano širdyje Baltijos kelias užima ypatingą vietą. Viską žinau iš pasakojimų, kuriuos girdėjau iš savo patriotiškojo tėvo ir senelio. Atrodo, kad tuo metu galėjai jausti ore tvyrančią vienybę.

Aš tikrai tikiu, kad Baltijos šalys viską pasiekė mūsų vienybės dėka. Baltijos kelias labai daug ką pasako apie Baltijos šalių žmones – jie gali atrodyti labai uždari ir drovūs, tačiau, jeigu būtina, jie gali tapti drąsia ir nenugalima sąjunga“, – pabrėžia Jazzu.

Justė Arlauskaitė tekstą lietuviškos dainos daliai kūrė pati, tačiau, kaip pati sako, niekas neprilygta jausmui, kai trijų Baltijos šalių atstovai dainuoja kartu. Tą akimirką jaučiasi vienybė, meilė ir jau tris dešimtmečius besitęsianti draugystė.

Daugiau Jazzu bei su ja dainą įrašiusių Latvijos ir Estijos atlikėjų minčių – ČIA.

TAIP PAT SKAITYKITE: Išgirskite pirmieji: Baltijos kelio 30-mečiui skirtas kūrinys pirmąkart suskambo Rygos oro uoste

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius