Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 25

Privačių renginių tendencijos šią vasarą: už populiarios grupės koncertą – 6 tūkst. eurų

Pastarieji metai buvo sudėtingi visiems, ne išimtis ir pramogų sektoriuje dirbantys žmonės. Jų profesijos vos neprarado prasmės, nes karantino, o vėliau ir karo, fone organizuoti renginių, o tuo labiau į juos eiti, mažai kas norėjo. Šiuo metu koncertai pamažu atgimsta, o kai kurie atlikėjai jau dabar gali pasigirti, kad jų vasaros bus darbingos. Apie jų honorarus ir kitas subtilybes, teiravomės „Elitaz Music“ ir „M.P.3.“ muzikos agentūrų, o renginių organizatorius Aurimas Kamantauskas kalbėdamas su 15min pabrėžė – vasarą renginių tendencijos keisis kardinaliai.
Koncertai
Koncertai / 15min klijuotė

Žmonių įpročiai pasikeitę, bet ar tai keitė kainas?

Vasario 24-ąją, prasidėjus karui, keitėsi daug dalykų, vienas jų – požiūris į renginius. Muzikos agentūros „M.P.3.“ vadovas Vaidas Stackevičius, kalbėdamas su portalu 15min, išskyrė laikotarpį nuo karo pradžios iki kovo vidurio, kai bilietų pardavimai buvo visiškai sustoję.

„Dabar irgi nepasakyčiau, kad bilietų pardavimai būtų pilnai atsigavę, žmonės labiau sveria, kur leisti savo pinigus. Apskritai, šie dveji su puse metų buvo nepaprastai sudėtingi. Buvo laikotarpis, kai renginių visai nebuvo, po to – kai jų buvo itin daug. Sudėtinga balansuoti“, – 15min pasakojo V.Stackevičius.

Vaidas pastebėjo, kad keitėsi žmonių vartojimo įpročiai. Kaip pasakojo, jie įprato gyventi uždarai.

„Nepasakyčiau, kad žmonės šniūrais traukia į renginius, nes šiek tiek įprato gyventi uždarą gyvenimą. Yra išimčių, renginių, kurie kaip tanku pervažiuoja per viską, pavyzdžiui, Dua Lipos koncertas. Bet šiaip, kiek teko bendrauti su kolegomis, prekiaujančiais bilietais, supratau, kad nėra taip lengva“, – neslėpė „M.P.3.“ vadovas.

Pašnekovas dėkingas už išreikštą palaikymą industrijai dėl pamažinto PVM bilietams į renginius. Tai, anot jo, labai padėjo atlaikyti sunkmetį ir tų sprendimų dėka galime šalyje matyti tokius atlikėjus kaip Dua Lipa, kuri rengia vienintelį koncertą per visas Baltijos šalis: „Tai reiškia, kad pas mus atvažiuos žiūrovai iš kaimyninių šalių. Bus gerai mūsų ekonomikai, įvaizdžiui ir galimybei pasikviesti daugiau tokio lygio žvaigždžių. Tas sprendimas buvo savalaikis ir labai geras.“

„M.P.3.“ agentūros vadovas nesutiko, kad A lygio atlikėjų samdymas yra dažnesnis. Įmonių yra visokių, ne visos įperka A lygio atlikėjus, tad užsakymų gauna ir mažiau populiarūs vardai, teigė jis. Iš V.Stackevičiaus atstovaujamų atlikėjų, darbingiausia vasara džiaugsis grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir „Biplan“, taip pat Leono Somovo ir Diletos duetas. Be to, šiemet organizuojamas „BIX“ 35-erių metų gimtadienio turas, tad ir jiems vasara nusimato aktyvi.

Kai kurių atlikėjų honorarai išliko stabilūs, kitų – didėja dėl aplinkybių, pavyzdžiui, tuo atveju, kai per vieną dieną muzikantas turi kelis pasirodymus. Vaidas atskleidė, kiek privačiai šventei kainuoja pati populiariausia jo įmonės atstovaujama grupė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius