Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo prodiuseriai ruošiasi perfilmuoti „Purvinus šokius“, gerbėjai niršta

Vienas didžiausių devintojo dešimtmečio kino hitų neabejotinai buvo 1987-aisiais išleistas režisieriaus Emile‘o Ardolino filmas „Purvini šokiai“ (angl. „Dirty Dancing“). Kultine tapusi juosta užkariavo gerbėjų širdis dėl romantikos, seksualių šokių ir įsimenančių dainų.
„Purvini šokiai“ 1987 m.
„Purvini šokiai“ 1987 m. / Kadras iš filmo

Tačiau praėjus daugiau kaip 20-čiai metų po „Purvinų šokių“ pasirodymo, nuspręsta sukurti naująją šio filmo versiją. Jos režisieriumi, kaip pranešė „Entertainment Weekly“, bus Kenny Ortega. Būtent jis buvo ir originalių „Purvinų šokių“ choreografas. Iš šiuolaikinių filmų žinomiausi jo režisūriniai darbai – „Vidurinės mokyklos miuziklo“ dalys.

„Galimybė režisuoti „Purvinus šokius“ man tarsi grįžimas namo. Patrickas Swayze‘as tuo pasirodymų pakėlė vyrų šokių kartelę. Aš tikiu, kad tokių talentų yra ir negaliu sulaukti, kol galėsiu pradėti jų parinkimą“, – sakė K.Ortega.

Kol kas nežinoma, ar naujų „Purvinų šokių“ istorija bus ta pati, kaip ir senųjų. 1987-ųjų filmas pasakoja istoriją apie Frances Housemaną (akt. Jennifer Grey), turtingą septintojo dešimtmečio paauglę, kuri vieši Catskills kurorte su šeima. Ten ji įsimyli šokių trenerį Johnny Castle‘ą (jį vaidino velionis Patrickas Swayze‘as), kuris ją moko.

„Purvini šokiai“ taip ilgai išliko populiarūs ir žinomi todėl, kad į juos buvo įdėta labai daug širdies, – 2009-aisiais žurnalistams sakė šio filmo žvaigždė P.Swayze‘as. – Ši istorija apie žmones, kurie mėgina atrasti save. Kažkuria prasme, tai pasakojimas apie jausmingą mažą žydaitę, kuri pavergia vaikiną tuo, ką turi širdyje.“

„Purvini šokiai“ yra vienas pelningiausių visų laikų filmų. Jo kūrimas atsiėjo 6 mln. JAV dolerių (apie 14,4 mln. Lt), o visame pasaulyje jis surinko net 214 mln. JAV dolerių (daugiau kaip 514 mln. Lt). Filmas taip pat įkvėpė teatro pastatymą, serialą ir nesėkmingą 2004-ųjų „perkūrinį“ „Purvini šokiai: Havanos naktys“, kuriame vaidino Romola Garai ir Diego Luna. Ši kino juosta pasakojo tokią pat istoriją, tik jos veiksmas vyko Havanoje, Kubos revoliucijos išvakarėse.

Kol kas neskelbiama, kas pretenduoja į pagrindinius vaidmenis naujuosiuose „Purvinuose šokiuose“.

Sulaukė gerbėjų kritikos

Vos pasirodžiusi žinia apie legendinio filmo perkūrimą sulaukė pasipiktinimo iš originalios juostos gerbėjų. Jų teigimu, nauji aktoriai vargiai galės suvaidinti ir sušokti geriau nei P.Swayze‘as ir J.Grey.

„Žmonės, metas sukilti ir priešintis, juk jie nori perkurti „Purvinus šokius“, – rašo vienas „Twitter“ vartotojų. „Gerbiamasis Kenny Ortega, niekas nenori jūsų „perkūrinio“, pasirašo – visi“, – skelbiama kitoje žinutėje.

Tačiau vargu ar tokie žodžiai sutrukdys Holivudo prodiuserių planams. Lažybų bendrovėse net jau galima lažintis, kas gaus pagrindinius vaidmenis. Manoma, kad realiausias kandidatas pakeisti P.Swayze‘ą – Justinas Timberlake‘as, taip pat aktorius Chrisas Hemsworthas ir šokėjas Derekas Hough. Pretendentėmis į J.Grey vaidmenį įvardijamos Lea Michele, Emma Stone, ir Julios Roberts dukterėčia Emma Roberts.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius