Karalius Karolis III princesei Catherine skyrė naują titulą: jį perėmė iš princo Williamo

Bakingamo rūmai paskelbė tradicinio Vėliavos pagerbimo (Trooping the Colour) parado datą, kurio metu pirmąkart bus pažymėtas karaliaus Karolio III gimtadienis. Jau 260 metų vykstanti ceremonija šiemet vyks birželio 17-ąją.
„Trooping the Colour“ paradas
„Trooping the Colour“ paradas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Parade karalius Karolis III dalyvaus kartu su sūnumi Velso princu Williamu. Tuo tarpu jų žmonos – karalienė konsortė Kamila ir Velso princesė Catherine – ceremoniją stebės sėdėdamos karietoje, rašo BBC.

Vėliavos pagerbimo paradas vyks praėjus vos kelioms savaitėms po karaliaus karūnavimo gegužės 6-ąją.

Bakingamo rūmai taip pat pristatė naujus pėstininkų gvardijos pulkų (britų kariuomenės pulkų, atliekančių specialias ceremonijų funkcijas) garbės pulkininkus.

„Scanpix“ nuotr./„Trooping the Colour“ paradas
„Scanpix“ nuotr./„Trooping the Colour“ paradas

Velso princesę Catherine karalius Karolis III paskyrė Airijos gvardijos pulkininke. Ji šias pareigas perims iš savo vyro princo Williamo.

Karalienė konsortė Kamila taps Grenadierių gvardijos pulkininke. Ji perims šias pareigas iš princo Andrew, iš kurio kariniai titulai buvo atimti. Tai įvyko kilus triukšmui dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu, kurių pats Jorko hercogas nepripažino ir visada neigė.

Tuo tarpu princas Williamas iš savo tėvo perims Velso gvardijos pulkininko titulą.

Kasmetinis karinės pompastikos ir pasirodymų šou „Trooping the Colour“ jau daugiau kaip 260 metų pažymi oficialų monarcho gimtadienį.

Ceremonijoje, pasižyminčioje kariniu preciziškumu, raitelių meistriškumu ir fanfaromis, dalyvaus daugiau kaip 1 400 karių, 200 žirgų ir šimtai kariuomenės muzikantų.

Paradas vyks centrinėse Londono gatvėse, o vėliau monarchas su šeima grįš Bakingamo rūmus, kur iš balkono stebės stebės Karališkųjų oro pajėgų skrydį.

Pernai karalius, tuomet Velso princas savo motinos, rugsėjį mirusios karalienės Elizabeth II vardu priėmė saliutą ir apžiūrėjo sargybą per jos Platininio jubiliejaus iškilmes.

Fotogalerijos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius