Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Galkinui Rusijos valdžia iškėlė baudžiamąją bylą: gresia iki 7 metų nelaisvės

Vladimiro Putino pradėtą karą Ukrainoje smerkiantis rusų komikas Maksimas Galkinas sulaukė Rusijos valdžios nemalonės. Ši iškėlė jam baudžiamąją bylą, tad komikas gali būti sulaikytas Turkijoje ir išduotas Rusijai.
 Maksimas Galkinas ir Ala Pugačiova su vaikais / „Instagram“ nuotr.
Maksimas Galkinas, Ala Pugačiova

Rusijoje komikui Maksimui Galkinui, smerkiančiam karą Ukrainoje, iškelta baudžiamoji byla. Jis kaltinamas skleidęs melagienas apie Rusijos kariuomenę, praneša unian.net.

„Rusijoje Galkinui iškelta baudžiamoji byla. Jis pats prisikalbėjo, todėl pagal straipsnį jam numatomas kalėjimas“, – savo „Instagram“ puslapyje pranešė Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Romanas Chudiakovas.

Pasak jo, Galkinas gali būti sulaikytas Turkijoje ir išduotas Rusijai: „Atsižvelgiant į visuomenės pasipiktinimą ir viską, kas buvo pasakyta, Maksimui Galkinui bus skirti maždaug septyneri metai laisvės atėmimo, įskaitant laiką, kurį jis praleis kardomojo kalinimo centre iki nuosprendžio paskelbimo.“

Instagram nuotr./Ala Pugačiova, Maksimas Galkinas
Instagram nuotr./Ala Pugačiova, Maksimas Galkinas

Tokį rusų pasipiktinimą sukėlė tai, jog Maksimas Galkinas nuo pat pirmųjų karo Ukrainoje dienų smerkia kraujo praliejimą šioje šalyje. Savo socialiniuose tinkluose jis pasakoja apie karo baisumus ir smerkia nusikalstamą Kremliaus režimą.

Prasidėjus karui į Izraelį su žmona Ala Pugačiova išvykęs artistas rengė koncertus, o už parduotus bilietus gautas lėšas pervedė pabėgėliams padėti. Tiesa, jis ne kartą prisipažino mylįs savo tėvynę ir pridūrė, kad Rusija – tai ne valdžia.

Socialinių tinklų nuotr./Maksimas Galkinas
Socialinių tinklų nuotr./Maksimas Galkinas

Savo ruožtu Alla Pugačiova, pasipylus M.Galkinui skirtiems grasinimams, pareiškė, kad yra pasirengusi ginti savo vyrą. Apie tai „YouTube“ laidos „I Gryanul Grem“ eteryje papasakojo šeimos draugas, Rusijos publicistas Maratas Gelmanas, rašė portalas unian.net.

Poros bičiulis pacitavo A.Pugačiovos žodžius: „Jei jie pradės bylą prieš Maksimą, aš pradėsiu kalbėti ir nesustosiu.“

M.Gelmanas pridūrė, kad nors pati Ala nekalbėjo konkrečiai apie karą Ukrainoje, ji iki šiol palaikė ir palaiko ukrainiečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius