Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mirė gitaristas, „Sostų karų“ aktorius W.Johnsonas: garsėjo netikėtu pasveikimu nuo vėžio

Būdamas 75-erių mirė britų gitaros virtuozas Wilko Johnsonas, vaidinęs ir seriale „Sostų karai“. W.Johnsonas garsėjo savitu grojimo gitara stiliumi ir netikėta pasveikimo nuo nepagydomo vėžio istorija, praneša BBC.
Wilko Johnsonas
Wilko Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mirtis Vėžys

Apie Wilko Johnsono mirtį pranešė muzikanto atstovai, socialiniuose tinkluose paskelbę, kad jo gyvybė užgeso pirmadienio vakarą, lapkričio 21-ąją savo namuose.

„Dėkojame, kad šiuo labai liūdnu metu gerbiate Wilko šeimos privatumą, ir dėkojame visiems, kad buvote tokia didžiulė parama per visą Wilko neįtikėtiną gyvenimą“, – rašė atstovai.

Pareiškime jie pridūrė: „Tai yra pranešimas, kurio niekada nenorėjome paskelbti ir Wilko šeimos bei grupės vardu tai darome su labai sunkia širdimi.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Wilko Johnsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Wilko Johnsonas

Grupės „The Who“ narys Rogeris Daltrey, kuris 2014 m. kartu su W.Johnsonu įrašė albumą, sakė, kad jo draugo muzika „gyvuos toliau“.

„Labiau už viską Wilko norėjo būti poetu, – sakoma jo pareiškime. – Man pasisekė, kad jį pažinojau ir turėjau tokį draugą. Jo muzika gyvuoja toliau, bet šį kartą nepavyks išvengti paskutinės uždangos“.

Wilko Johnsonas iki praėjusio mėnesio koncertavo gyvai, o spalio 18 d. surengė savo paskutinį koncertą Londono „Shepherd's Bush Empire“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Wilko Johnsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Wilko Johnsonas

Prieš dešimt metų W.Johnsonui buvo diagnozuotas nepagydomas kasos vėžys. Muzikantas atsisakė chemoterapijos ir pradėjo atsisveikinimo gastroles.

„Sprendimas buvo gana paprastas – chemoterapija galėjo tik pratęsti mano gyvenimą palyginti trumpam, todėl pamaniau, kad verčiau tiesiog pasidžiaugsiu likusia sveikata“, – pasakojo jis „BBC Radio 5 Live“.

Tačiau vėliau atlikus tyrimus paaiškėjo, kad gitaristo kasos vėžys iš tiesų buvo retas ir ne toks agresyvus neuroendokrininis navikas.

Jam buvo atlikta radikali, 11 valandų trukusi operacija, kurios metu pašalinta kasa, blužnis, dalis skrandžio ir žarnyno, o 2014 m. paskelbta, kad vėžio nebėra.

„Dabar laiką leidžiu pamažu susitaikydamas su mintimi, kad mano mirtis nėra neišvengiama, kad aš gyvensiu toliau“, – sakė jis per tais metais vykusius „Q“ apdovanojimus.

Muzikantas išgarsėjo 1970-ųjų grupėje „Dr. Feelgood“, vėliau grojo su Ianu Dury, o po to pradėjo keturis dešimtmečius trukusią solinę karjerą. Jo maniakiški pasirodymai scenoje darė didelę įtaką pankų subkultūrai.

Jis taip pat vaidino seriale „Sostų karai“ – įkūnijo serą Ilyną Payne'ą.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius