Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtai mirė vienintelė Elvio Presley dukra Lisa Marie Presley: jai buvo 54-eri

Skaudi žinia – mirė dainininkė ir dainų autorė, rokenrolo karaliaus Elvio Presley vienintelė dukra Lisa Marie Presley. Jai buvo 54-eri.
Lisos Marie Presley gyvenimo akimirkos
Lisos Marie Presley gyvenimo akimirkos / „Scanpix“ nuotr.

Apie Lisos Marie Presley netektį pranešė jos motina Priscilla Presley.

„Sunkia širdimi turiu pasidalyti sukrečiančia žinia, kad mus paliko mano gražioji dukra Lisa Marie, – pareiškime sakė Priscilla Presley. – Ji buvo aistringiausia, stipriausia ir mylinti moteris, kokią kada nors pažinojau. Prašome privatumo, kol bandome susidoroti su šia didžiule netektimi.“

L. M. Presley, kuri pasaulinę šlovę pelniusio tėvo šešėlyje gyveno audringą gyvenimą ir dar šią savaitę dalyvavo svarbioje apdovanojimų ceremonijoje, sustojus širdžiai buvo skubiai nuvežta į Kalifornijos ligoninės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių.

„Priscilla Presley ir Presley šeima yra sukrėsta ir sugniuždyta mylimos Lisos Marie tragiškos mirties, – pareiškime sakė šeima. – Jie labai dėkingi visiems už palaikymą, meilę ir maldas, ir prašo privatumo šiuo labai sunkiu metu.“

Po žinios apie L.M.Presley mirtį pasipylė gerbėjų ir garsių draugų užuojautos žinutės.

„Mūsų širdys sudaužytos dėl staigios ir sukrečiančios Lisos Marie Presley mirties šįvakar.... To per daug“, – sakė Rita Wilson ir Tomas Hanksas, vaidinę neseniai sukurtame biografiniame filme „Elvis“.

„Lisa, mergaite, man labai gaila. Aš tavęs pasiilgsiu, bet žinau, kad vėl tave pamatysiu“, – socialiniame tinkle „Instagram“ parašė aktorius Johnas Travolta.

„Kaip skauda širdį. Tikiuosi, kad ji ilsisi ramybėje tėčio glėbyje“, – tviteryje parašė dainininkė LeAnn Rimes.

„Scanpix“ nuotr./Lisa Marie Presley
„Scanpix“ nuotr./Lisa Marie Presley

„Labai didžiuotųsi“

Ketvirtadienio rytą gyvybės ženklų nerodanti Lisa Marie buvo rasta savo namuose Kalabase, Kalifornijoje, leidiniui TMZ sakė šaltiniai. „Nereaguojančią“ moterį miegamajame rado namų tvarkytoja.

Los Andželo apygardos ugniagesių departamentas, kuris atsakingas už paramedikų paslaugas, pranešė žiniasklaidai, kad medikai atvyko pas į šeštą dešimtį metų įkopusią moterį, kuriai sustojo širdis, šiek tiek po 10 val. 30 min. vietos (20 val. 30 min. Lietuvos) laiku, tačiau nepatvirtino jos tapatybės.

L.M.Presley buvęs vyras Danny Keough, kuris taip pat gyvena tuose namuose, darė jai dirbtinį kvėpavimą, kol atvyko medikai ir nuvežė ją į Kalifornijos ligoninės reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyrių. Prieš pat mirtį jai buvo dirbtinai sukelta koma, teigė TMZ. Lisa mirė praėjus kelioms valandoms po to, kai buvo paguldyta į ligoninę.

Antradienį, likus vos porai dienų iki mirties, Lisa Marie Presley kartu su mama dalyvavo „Auksinių gaublių“ apdovanojimuose, kurių metu jos tėtį filme „Elvis“ vaidinęs Austinas Butleris atsiėmė geriausio aktoriaus statulėlę.

Per emocingą kalbą aktorius padėkojo Presley šeimai už pagalbą kuriant filmą.

„Scanpix“ nuotr./Priscilla Presley, Austinas Butleris, Lisa Marie Presley, Bazas Luhrmannas
„Scanpix“ nuotr./Priscilla Presley, Austinas Butleris, Lisa Marie Presley, Bazas Luhrmannas

„Ačiū jums, ačiū, kad atvėrėte man savo širdis, savo prisiminimus, savo namus, – sakė A.Butleris. – Lisa Marie, Priscilla, myliu jus amžinai.“

Du vakarus prieš tai „Elvio“ kūrimo studijos „Warner Bros“ Los Andžele surengtame renginyje L.M.Presley pasakė trumpą kalbą, kurioje teigė, kad yra „priblokšta šio filmo“ ir kad jos tėvas „labai didžiuotųsi“.

„Scanpix“ nuotr./Elvis Presley su žmona Priscilla, jų dukra Lisa Marie Presley
„Scanpix“ nuotr./Elvis Presley su žmona Priscilla, jų dukra Lisa Marie Presley

Paveldėtoja

L.M.Presley buvo vienintelė E.Presley atžala. Anksčiau ji kontroliavo bendrovę „Elvis Presley Enterprises“, bet 2005-aisiais pardavė didžiąją dalį įmonės akcijų privataus kapitalo kompanijai.

Jos rankose liko vila „Graceland“ Memfyje, Tenesio valstijoje, buvusi jos tėvo rezidencija, kurioje jis buvo rastas be sąmonės 1977-ųjų rugpjūtį. Jis buvo nugabentas į ligoninę, tačiau ten konstatuota, kad dainininkas mirė nuo širdies smūgio. Toksikologų išvadose nustatyta, kad jo organizme buvo didelis kiekis receptinių vaistų.

1968 m. gimusi Lisa Marie pasaulinę šlovę pelniusio tėčio šešėlyje gyveno audringą gyvenimą, tačiau pasekė jo pėdomis ir siekė karjeros muzikos srityje. Žvaigždė išleido tris albumus, o jos 2003 m. debiutinis studijinis albumas buvo parduotas šimtais tūkstančių kopijų tiražu ir sulaukė teigiamų atsiliepimų.

„Scanpix“ nuotr./Lisa Marie Presley ir Michaelas Jacksonas
„Scanpix“ nuotr./Lisa Marie Presley ir Michaelas Jacksonas

Ji taip pat buvo gerai žinoma dėl daugybės garsių santuokų, tarp jų – su popmuzikos legenda Michaelu Jacksonu, aktoriumi Nicholu Cage'u, muzikantais Danny Keoughu ir Michaelu Lockwoodu.

Ji susilaukė keturių vaikų ir buvo aktorės Riley Keough, vaidinusios filme „Pašėlęs Maksas: įniršio kelias“ (Mad Max: Fury Road), motina. Jos sūnus sūnus Benjaminas Keoughas nusižudė 2020 m. L.M.Presley liko sugniuždyta po sūnaus savižudybės, įvykusios prieš mažiau nei trejus metus.

TMZ pridūrė, kad jo šaltiniai pabrėžė, jog L.M.Presley mirė ne nuo bandymo nusižudyti.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius