Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nevados dykumą drebinantis „Burning man“ šiemet bus kitoks: įspūdingas festivalis vyks virtualiai

Kasmetinis Nevados dykumoje vykstantis „Burning Man“ festivalis šiemet dėl koronaviruso grėsmės bus visiškai kitoks. Kaip skelbia organizatoriai, nuspręsta festivalį perkelti į virtualią erdvę.
„Burning Man“ festivalis
„Burning Man“ festivalis / „Instagram“ nuotr.

Festivalio organizatorė Marian Goodell penktadienį išplatino viešą kreipimąsi, kuriame pranešė, kad šiemet festivalis vyks, tačiau nebus toks, kokį tūkstančiai dalyvaujančių įpratę matyti.

Dėl koronaviruso grėsmės nuspręsta šiemet įspūdingąją devynių dienų muzikos, meno, mados šventę perkelti į internetą. Tai reiškia, kad šiemet festivalis pristatys daug tiesioginių transliacijų iš skirtingų muzikos pasirodymų, meno šou, taip pat bus transliuojamos ir jogos pamokos, atlikėjų pasirodymai.

Kadangi kiekvienais metais „Burning man“ sutraukia kone šimtą tūkstančių dalyvių, anot organizatorių, buvo neįmanoma, kad renginys įvyktų, skelbia CNN.

„Instagram“ nuotr./„Burning Man“ festivaliautojai
„Instagram“ nuotr./„Burning Man“ festivaliautojai
„Instagram“ nuotr./„Burning Man“ festivaliautojai
„Instagram“ nuotr./„Burning Man“ festivaliautojai

Tradiciškai festivalis kiekvienais metais prasideda paskutinį rugpjūčio pirmadienio vidurnaktį, į jį susirenka alternatyvaus meno gerbėjai. Nors išskirtinė vieta priima vis daugiau dalyvių, tačiau kiekvienais metais per valandą nelieka apie 22 tūkst. bilietų. Todėl norintys patekti į festivalį, visada turi paskubėti, nes bilietai greitai tirpsta.

Tie, kuriems pavyksta nusipirkti bilietus, įsilieja į tikrą festivalio dvasią, kurią pasiekė vadovaujantis 10 „Burning Man“ principų. Tarp principų yra dalyvavimas, radikalus įsitraukimas, savarankiškumas, dovanojimas, pėdsako nepalikimas ir kiti principai.

Pagrindinė festivalio detalė – medinio žmogaus sudeginimas. Nusileidus saulei apie 70 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio pasistengia, kad neliktų jokio pėdsako apie šventę.

Praėjusiais metais tarp laimingųjų festivaliautojų ir vėl buvo galima išvysti Paris Hilton, didžėjų Diplo, tačiau pasirodė ir naujų veidų: grupė „Gorgon City“, modelis Kelly Gale, aktorė Jade Tailor, didžėja Nora En Pure, pokerio žaidėjas Antonio Esfandiari, aktorė Whitney Moore, didžėjus Alok.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius