-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plinkančią galvą žvaigždės slepia kaip išmano: nuo specialių preparatų ir perukų iki brangių operacijų

Ne taip jau seniai plaukų slinkimo ar nuplikimo vyrai bijojo beveik taip pat kaip velnio – nuo to apsaugotas nėra nė vienas. Su tolstančia plaukų linija, šviečiančiu odos lopinėliu pakaušyje, plaukų išretėjimu kovoti anksčiau būdavo tik vienas būdas – skustuvas ir kepurė. Tačiau dabar vis daugiau vyrų šio natūralaus proceso išvengti bando arba jį atitolinti prašo chirurgų, užsiimančių plaukų persodinimu.
Matthew McConaughey, Jamie Foxxas, Elonas Muskas
Matthew McConaughey, Jamie Foxxas, Elonas Muskas / Vida Press nuotr.

Plaukų transplantacija, procedūra, kurios metu į galvos odą, naudojant mažus įpjovimus, persodinami plaukai arba odos juostelės su plaukais, itin populiari tarp užsienio pramogų pasaulio asmenybių, Holivudo atstovų. Jaunesnė išvaizda, kurią suteikia vešlūs, vėjyje besiplaikstantys plaukai, garantuoja ir daugiau darbų pasiūlymų.

Dalis ryškiausių žvaigždžių susigrąžinti plaukus ryžtasi chirurginiu būdu, o kitiems užtenka paprasčiausio plaukų augimą skatinančio preparato.

Wayne’as Rooney

„Manchester United“ žvaigždei Wayne’ui Rooney plaukų transplantacija atlikta 2011 metais, rašo Bbc.com. Kad ryžosi tokiai procedūrai, sportininkas neslėpė ir socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo po procedūros paraudusio skalpo nuotrauka.

„Tik patvirtinu visiems savo sekėjams, kad man persodinti plaukai. Pradėjau plikti būdamas 25-erių, tad kodėl gi ne", – rašė jis po dar patinusios galvos odos nuotrauka, prašydamas sekėjų rekomenduoti „gerą plaukų želė“.

Vida Press nuotr./Wayne'as Rooney
Vida Press nuotr./Wayne'as Rooney

Elonas Muskas

Plaukus chirurgų pagalba, teigiama, atsiaugino ir „Tesla“ bei „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas. Taip mano ir žymus plaukų persodinimu užsiimantis gydytojas Jeffrey Epsteinas.

„Jei pažiūrėtumėte į nuotraukas iš jo „PayPal“ dienų, kai jis pardavė kompaniją (2002 metais), jose jis beveik nuplikęs, – „Page Six“ sakė dr. J.Epsteinas. – Turiu omenyje, jo plaukų nuslinkimas yra trečios ar ketvirtos klasės (iš septynių), o dabar bent jau priekyje nesimato jokių to požymių.“

Technologijos magnato plaukai priekyje, gydytojo manymu, buvo persodinti iš užpakalinės galvos dalies.

Tokios procedūros – ne iš pigiųjų. Kaip rašo „Page Six“, jų kaina svyruoja nuo 8000 iki 15000 dolerių. Pasak dr. J.Epsteino, E.Muskui buvo atliktos mažiausiai dvi procedūros, jo kišenę galėjusios patuštinti 20000–30000 dolerių. Tačiau ši suma milijardieriui palyginti yra labai menka.

Jamie Foxxas

Aktoriaus Jamie Foxxo gerbėjai prieš keletą metų pastebėjo drastiškus pokyčius jo išvaizdoje. Apie tai byloja ir „prieš“/„po“ nuotraukos. Pats komikas nekomentavo plaukų persodinimo procedūros gandų, bet šios srities ekspertas, „YouTube“ platformoje vaizdo įrašus kuriantis Hairlicoulsy yra įsitikinęs, jog šie rezultatai pasiekti įsikišus chirurgui.

„Kažkur tarp 2006 ir 2007 metų Jamie Foxxui atlikta procedūra, padidinanti plaukų tankį, tačiau ji nebuvo labai sėkminga“, – sakė jis.

Vida Press nuotr./Jamie Foxxas
Vida Press nuotr./Jamie Foxxas

Procedūros metu iš paciento skalpo užpakalinės dalies, kurioje yra sveiki ir nepažeisti plaukai, paimamas gabalėlis odos. Ji padalijama į kelias dalis ir „įsodinama“ į plaukų liniją.

Akylūs internautai pastebėjo, kad toje vietoje, iš kurios paimtas gabalėlis odos, 40-ojo gimtadienio proga aktorius pasidarė genties ženklų tatuiruotę.

Vida Press nuotr./Jamie Foxxo tatuiruotė
Vida Press nuotr./Jamie Foxxo tatuiruotė

Deja, kaip jau minėta, plaukų persodinimo procedūra aktoriui nebuvo sėkminga. Nutolusi plaukų linija matoma filmuose „Django Unchained“. Tačiau manoma, kad jam buvo atlikta daugiau seansų, pagerinančių bendrą išvaizdą.

Matthew McConaughey

Aktorius Matthew McConaughey žinomas dėl savo ryškaus akcento ir vešlių garbanotų plaukų. Tačiau pastariesiems buvo iškilęs pavojus. Nors dabar 50-metė kino žvaigždė atrodo puikiai, prieš porą dešimtmečių jis buvo įamžintas nuogas grojantis būgnais su praretėjusiais plaukais. Tai pastebima ir jo policijos areštinėje darytoje nuotraukoje.

Tačiau po kelerių metų su dideliu trenksmu grįžo ne tik Matthew McConaughey, bet ir jo plaukai. Nors aktorius neigė bet kokį chirurginį įsikišimą, jis prisipažino 1999-aisiais pradėjęs netekti plaukų, o jiems sugrąžinti teigė naudojantis receptinį preparatą „Regenix“.

Tuo patikėti nori retas, mat „Regenix“ sudėtyje nėra jokių JAV maisto ir vaistų administracijos sertifikuotų medžiagų, kovojančių su nuplikimu. Be to, 2010-aisiais, gimus jo vaikui, Matthew McConaughey buvo įamžintas vėl plinkantis, nors ant raudono kilimo aktoriaus plaukai visada atrodydavo nepriekaištingai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Matthew McConaughey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Matthew McConaughey

Pasak plikimo eksperto Joe Tillmano, Matthew McConaughey nuplikimui paslėpti naudoja puikiai tai užmaskuojančius perukus, beveik niekuo nesiskiriančius nuo natūralių aktoriaus plaukų. Tačiau dėl vyrų nuplikimą supančių stigmų Holivudo žvaigždė apie tai nekalba.

Robertas Pattinsonas

Holivudo vampyras Robertas Pattinsonas, išgarsėjęs tada, kai jo galvą puošė daugybė garbanų, anksčiau vis dažniau buvo matomas su trumpai kirptų plaukų šukuosena. Užsienio žiniasklaidoje rašoma, kad aktoriui diagnozuota alopecia areata – autoimuninis sutrikimas, sukeliantis netolygų plaukų slinkimą ir dažniausiai pirmą kartą užklumpantis jaunesnius nei 30 metų asmenis.

Be to, sutrikimas pakeičia ir plaukų pigmentus, kas reiškia, jog naujai ataugantys plaukai dažnai būna baltos spalvos. Ekspertai teigia, kad tai sukelia stresas ir laikui bėgant praeina.

„Scanpix“ nuotr./Robertas Pattinsonas
„Scanpix“ nuotr./Robertas Pattinsonas

Joelas McHale’as

Nuostabiais plaukais pasigirti gali ir komikas bei laidos „The Soup“ vedėjas Joelas McHale’as, tačiau dar 10-ajame dešimtmetyje, pradėjus karjerą komedijoje „Almost Live“, ant jo galvos buvo gerokai mažiau plaukų nei dabar.

Iki pat Joelui McHale’ui sukako 29-eri, jo plaukų linija buvo visai kitokia.

Komikas neatskleidė, kaip jam pavyko atsiauginti plaukus vietose, kur, atrodė, jie niekada nebeužaugs, tačiau, kaip rašo „GQ“, „nesakome, kad Joelui McHale’ui atliktas plaukų persodinimas, bet milijonai internetu besinaudojančių žmonių tuo yra įsitikinę“.

Taip pat skaitykite: Adele išvaizdos pokyčiai – motinystės ir karjeros sukeltą stresą įveikti padėjusių sprendimų rezultatas

Drąsių išvaizdos pokyčių nebijanti Katy Perry: kaip kukli krikščionė virto kopijuojama stiliaus ikona?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius