Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sensacija tapusį memą jo herojės šeima ketina parduoti už tūkstančius dolerių

Interneto sensacija po to, kai jos nuotrauka žaibiškai išpopuliarėjo, tapusios mergaitės memas bus parduodamas aukcione. Pradinė kaina – 15 tūkstančių dolerių.
Chloe Clem
Chloe Clem / Memas

Chloe Clem, kuriai dabar yra 10 metų, išgarsėjo 2013-aisiais, kai jos mama pasidalijo neįprasta dukters reakcija į kelionę į „Disneilendą“.

Ši nuotrauka tapo populiariu memu, dažnai naudojamu norint išreikšti susirūpinimą.

Dabar šį memą jo herojės šeima parduos kaip NFT – skaitmeninį meno kūrinį (daugiau apie NFT skaitykite čia), rašo BBC. Kaina prasideda nuo 15 tūkst. dolerių (apie 13 tūkst. eurų).

Chloe mama sako, kad sužinojus apie NFT rinką, nereikėjo ilgai sukti galvos, ar parduoti memą.

„Tai puiki galimybė, ypač jei esate Chloe gerbėjas ir jums patinka šis memas, taigi, dabar galėsite jį turėti. Netgi Chloe sakė, kad „tai gana šaunu“.

Tiesa, BBC pažymi, kad NTF suteikia skaitmeninį kūrinio nuosavybės sertifikatą, tačiau ne autorines teises į jį. Todėl aukciono laimėtojui priklausys skaitmeninis žetonas, atspindintis memą, bet ne pats memas.

Memo istorija

Kaip rašo BBC, 2013 metais Chloe Clem mama Katie pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotos jos dviejų dukterų reakcijos sužinojus apie kelionę į „Disneilendą“.

Viena iš mergaičių, Lily, pradėjo verkti, tačiau, kaip sakė jų mama, „tada kamera pasisuko ir Chloe nutaisė savo mielą veido išraišką – iššiepė dantis ir į šoną pakreipė akis –, o internetas padarė visa kita“.

VIDEO: Lily's Disneyland Surprise....AGAIN!

Šis vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 20 milijonų kartų, o jame užfiksuota Chloe reakcija tapo interneto sensacija.

„Aš atsidariau „Tumblr“ ir ten buvo daugybė puslapių su Chloe veidu, – BBC pasakojo jos mama. – Tai buvo labai keista, labai pribloškiama. Buvo šeimos narių, draugų, kurie siuntė man šiuos memus, ir iki šios dienos jie vis dar siunčia man Chloe memus, kuriuos pamato internete.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius