TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Th.Walkupui – geriausiai besiginančio Eurolygos žaidėjo apdovanojimas

Buvęs žalgirietis Thomas Walkupas, atstovaujantis Pirėjo „Olympiakos“ ekipai, pripažintas geriausiai besiginančiu 2023-24 m. Eurolygos žaidėju.
Thomas Walkupas
Thomas Walkupas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nugalėtoją šioje kategorijoje lėmė Eurolygos komandų vyriausiųjų trenerių balsavimas.

„Olympiakos“ šį sezoną praleisdavo vos po 74,4 taško, ir Th.Walkupas ženkliai prie to prisidėjo. Jis šį sezoną perimdavo vidutiniškai po 1,6 kamuolio, o tai yra antras geriausias rezultatas lygoje. Jo kraityje 21,7 proc. visų šį sezoną „Olympiakos“ perimtų kamuolių.

Walteris Tavaresas iš Madrido „Real“ užėmė antrąją vietą po Th.Walkupo. Trečiąją vietą balsavime užėmė Johnas Brownas iš „AS Monaco“, ketvirtąją – Joshas Nebo iš Tel Avivo „Maccabi Playtika“, penktąją – Jerianas Grantas iš Atėnų „Panathinaikos“.

Kiti balsus gavę gynėjai: Nicolo Melli iš Milano „EA7 Emporio Armani“, Vincentas Poirier iš „Real“, Alessandro Pajola iš Bolonijos „Virtus“, Serge'as Ibaka iš Miuncheno „Bayern“, Semi Ojeleye iš „Valencia“ ir Edmondas Sumneris iš Kauno „Žalgirio“.

Geriausio gynėjo trofėjus yra vienas iš kelių Eurolygos sezono apdovanojimų. Pirmuoju šio sezono laureatu tapo Markusas Howardas iš „Baskonia“ klubo, laimėjęs Alphonso Fordo vardu pavadintą rezultatyviausio žaidėjo trofėjų. Gabriele Procida iš Berlyno ALBA buvo išrinktas Eurolygos kylančia žvaigžde.

Netrukus Eurolyga paskelbs simbolinius penketus, taip pat Eurolygos naudingiausio žaidėjo ir metų trenerio apdovanojimų laureatus. Metų vadovo apdovanojimas bus paskelbtas vasarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius