Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Senjorų pora užsisakė 51 kelionę kruiziniais laivais: juose gyventi pigiau nei senelių namuose

Marty ir Jess Ansenai iš Australijos jau pusantrų metų plaukioja kruiziniu laivu „Coral Princess“ ir planuoja toliau plaukioti po pasaulį savo auksiniais pensijos metais.
Senjorų pora užsisakė 51 kelionę kruiziniais laivais
Senjorų pora užsisakė 51 kelionę kruiziniais laivais / „A Current Affair“ vaizdo įrašo akimirka

Sutuoktinių pora užsisakė 51 kruizą iš eilės, nes, jų teigimu, gyvenimas jūroje yra pigesnis nei senelių namai, rašoma „The Mirror“.

Marty ir Jess Ansenai į savo maratoninę kelionę leidosi praėjusių metų birželį, kai įlipo į laivą „Coral Princess“. Per pusantrų metų jie praleido dienas šokdami, valgydami, susirasdami draugų visam gyvenimui ir apžiūrėdami pasaulį.

Pora juokauja, kad laive jie pasitinka kapitonus, o ne atvirkščiai. Pasak vadybininko Reno van Rooyeno, Marty ir Jess iš Australijos tapo tarsi „įžymybėmis laive“. Kiti, prisijungę prie laivo trumpesniems kruizams, prašo susitikti su duetu, kurio istorija jau 455 dienas įkvepia žmones jų gimtojoje šalyje.

„A Current Affair“ vaizdo įrašo akimirka / Senjorų pora užsisakė 51 kelionę kruiziniais laivais
„A Current Affair“ vaizdo įrašo akimirka / Senjorų pora užsisakė 51 kelionę kruiziniais laivais

Marty sako, kad jiems teks likti kokiame nors kruiziniame laive, kad juos būtų galima pamatyti, nes jie taip priprato prie gyvenimo jūroje, kad nebežino, kaip pasikloti lovą ar pasigaminti valgį, jis juokavo „A Current Affair“.

Pensininkai dešimtmečius plaukiojo kruiziniais laivais, tačiau po kovido pandemijos nusprendė plaukioti visą darbo dieną. Pajutę, kad praleido kelerius metus linksmybių griežtai uždarius Australiją, jie sugalvojo planą, kaip smagiai praleisti savo dienas.

Jie taip priprato prie gyvenimo jūroje, kad nebežino, kaip pasikloti lovą ar pasigaminti valgį.

„Galiausiai pasakiau savo agentui: „Žiūrėk, kas tik ateis, užsakyk“, ir taip gavosi toks ilgas kruizas“, – pasakojo Marty. Visas dueto maitinimas įskaičiuotas į bilieto kainą, o kasdienių darbų jiems pavyksta atsisakyti dėl laive dirbančių darbuotojų, kurie valo jų kambarius.

„A Current Affair“ vaizdo įrašo akimirka / Senjorų pora užsisakė 51 kelionę kruiziniais laivais
„A Current Affair“ vaizdo įrašo akimirka / Senjorų pora užsisakė 51 kelionę kruiziniais laivais

Jie sako, kad toks gyvenimo būdas yra pigesnis nei apsigyventi senelių namuose.

Kad galėtų pasimėgauti šaltu alumi ant denio ir laivo švedišku stalu, Marty ir Jess kiekvieną dieną pradeda nuo valandą trunkančio gaivinančio pingpongo žaidimo. Ateinančiomis savaitėmis pora plaukios po Havajus.

Vėliau Jess ir Marty planuoja leistis į metų trukmės kruizą.

Jiems dar liko aštuoni mėnesiai laive „Coral Princess“, kol jie išlips iš laivo ir keliems mėnesiams atsidurs sausumoje. Tačiau ši pertrauka bus trumpa, nes vėliau Jess ir Marty planuoja leistis į metų trukmės kruizą laivu „Crown Princess“.

Australų duetas – ne vieninteliai, nusprendę, kad geriau gyventi tyrinėjant septynias jūras, nei leisti laiką sausumoje. Meredith Shay prabangiai gyvens daugiau nei 1000 dienų laive „MV Lara“, kai šis laivas leisis į pirmąjį pasaulyje trejus metus truksiantį kruizą.

Buvusi skrydžių palydovė pasirinko apsistoti viename iš prabangiausių septintojo aukšto apartamentų su balkonu, kuris, kaip ji tikisi, taps draugų, kuriuos Meredith planuoja susirasti pakeliui, centru. Floridoje gyvenanti pensininkė pusę pinigų, gautų pardavus savo namą, panaudos kruizui, kuris kainuoja 29 999 JAV dolerių per metus už pigiausias kajutes.

Per trejus metus ji kartu su daugiau nei 1000 kitų keleivių įveiks 130 000 mylių per visus septynis žemynus ir 135 šalis, sustos 375 vietose ir aplankys 13 pasaulio stebuklų.

Pensininkė pusę pinigų, gautų pardavus savo namą, panaudos kruizui, kuris kainuoja 29 999 JAV dolerių per metus.

Meredith užsiregistravo į kartą gyvenime pasitaikantį skrydį praėjus vos 12 valandų po to, kai pirmą kartą išgirdo apie jį, ir tą patį rytą, kai buvo pradėtos pardavinėti kajutės.

„Neturiu nei vaikų, nei anūkų, todėl šiuo metu esu laisva, laiminga. Kodėl gi nepadarius ko nors panašaus? – ji sakė „The Mirror“.

– Man patinka naujos patirtys, nes jos padeda išlaikyti šviežumą. Ilgo kruizo ieškojau maždaug dvejus metus. Mano mintyse tai kirbėjo kelerius metus. Per tuos metus esu apkeliavusi daugybę šalių. 22 metus dirbau skrydžių palydove, visiškai pasinaudojau galimybe keliauti veltui ir apsistoti viešbučiuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius