Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turistai atrado pigaus botokso šalį: ar procedūros už 20 Eur netaps antrais „Turkijos dantimis“?

Nepaisant nedraugiškos sienos, Pietų Korėja niekada nesistengė pritraukti lankytojų – kasmet ją aplanko net 17 mln. turistų. Nesunku suprasti, kodėl. Šalyje kiekvienas ras ką nors sau: nesvarbu, ar esate „K-pop“ kulto dalis, ar aštraus gatvės maisto fanatikas, ar istorijos maniakas, ar tiesiog tradicinės „hanok“ architektūros gerbėjas. Tačiau Seulo panoramoje ryškėja nauja tendencija, dėl kurios masiškai plūsta turistai, tai – botoksas.
Ar jauninančios procedūros Pietų Korėjoje netaps antrais „Turkijos dantimis“?
Ar jauninančios procedūros Pietų Korėjoje netaps antrais „Turkijos dantimis“? / Jack James / SWNS / Shutterstock nuotr.

Pasinaudojant šalies gyventojų tobulumo ir įvaizdžio manija, ši kosmetinė procedūra tapo itin paplitusi Pietų Korėjos sostinėje, kur klinikose ji atliekama už itin žemą kainą, rašoma „Euronews“.

Taigi, kaip atrodo apsilankymas vienoje iš šių pigaus botokso klinikų ir ar jos yra saugios?

Grožio standartai Pietų Korėjoje

Seulo gatvėse jaučiamas visuomenės spaudimas atrodyti tobulai, o tai gali turistus šiek tiek gąsdinti.

Visi apsirengę įspūdingai, vilki aukščiausios klasės dizainerių drabužius ir yra labai prižiūrintys, tačiau kažkodėl nesijaučia susikaustę.

Tačiau Pietų Korėjos kultūra, orientuota į įvaizdį, yra daug gilesnė nei prabangus garderobas. Šalyje yra didžiausias plastinių operacijų skaičius vienam gyventojui – pranešama, kad maždaug kas trečia Pietų Korėjos moteris kada nors gyvenime yra pasidariusi plastinę operaciją.

Kosmetinių operacijų ir injekcijų paklausa tapo tokia nepasotinama, kad kainos tapo itin konkurencingos – kai kuriose klinikose botokso injekcijos siūlomas vos už 29 000 vonų (apie 20 eurų).

Pietų Korėjos botokso manija

Gangnamas – to paties pavadinimo dainos namai – tapo Pietų Korėjos grožio turizmo centru.

Dabar šis rajonas – tai betoninės odos klinikų ir dermatologų džiunglės, siūlančios daugybę veido procedūrų, injekcijų ir kosmetinės chirurgijos procedūrų už kainas, kurios beveik per geros, kad būtų tikros.

Shutterstock nuotr. / Botokso injekcija
Shutterstock nuotr. / Botokso injekcija

„Muse“ ir „Lienjang Plastic Surgery“ yra dvi klinikos, kuriose nuolat lankosi ir kurias remia socialinės žiniasklaidos įtakingieji. Abi jos susilaukė įspūdingo populiarumo, nes dalijasi pacientų nuotraukomis „prieš“ ir „po“, taip pat naujausiomis akcijomis.

Tačiau šios klinikos – tai ne tos „pūkuotos“, į SPA panašios klinikos, kurias galima rasti Europoje ar JAV. Čia nėra karališko chalato ir klasikinės muzikos, kol laukiate procedūros.

Tiesą sakant, šios Pietų Korėjos klinikos labiau primena kovingai nusiteikusį greitojo maisto restoranų tinklą.

Kaip atrodo Seulo botokso klinika?

Jūs patys užsiregistruojate „iPad“ ir laukiate, kol virš jūsų esančiame televizoriaus ekrane pasirodys jūsų numeris.

Jei norite kavos, galite ją pasidaryti patys – jums nebus patiekta mėtų arbatos, kai ilsitės ant šezlongo.

Galite užsisakyti konsultaciją anglų kalba, tačiau vietų skaičius ribotas ir jos greitai ištuštėja. Čia jūsų paklaus, kokių procedūrų norite, koks galimas šalutinis poveikis ir bendra kaina.

Šiuose susitikimuose svarbiausia – glaustumas. Jums bus pasakyta, kad galite tikėtis patinimo ir diskomforto, tada į veidą bus įkištas lusto ir smeigtuko aparatas.

Po to esate siunčiami į viršų, kur nusiprausiate veidą su tam skirtomis priemonėmis ir susidedate daiktus į spintelę.

Būsite nuvesti į patalpą, kuri šiek tiek primena morgą.

Kai pasakys jūsų vardą, būsite nuvesti į patalpą, kuri šiek tiek primena morgą: dvidešimtmečių koridorių, kuriame visi miršta iš baimės, kad neatrodo pakankamai tobulai.

Vėlgi, tai nėra jausminga, atpalaiduojanti aplinka. Jūs įeinate, atliekate procedūrą ir išeinate.

Taigi, jei norite rezultatų ir jums nerūpi visi įspūdžiai, jums gali patikti Pietų Korėjos požiūris į grožio turizmą.

Pietų Korėjos botokso turizmas

Raouia Naji – gydytoja iš Tuniso, neseniai apsilankė vienoje iš tokių klinikų Gangname.

27 metų moteriai buvo atliktas kaktos botokso injekcija, poakių užpildai ir odos stiprinimo procedūra.

Europoje šios procedūros paprastai kainuoja 1000 eurų ar daugiau. Tačiau Pietų Korėjoje jos kainavo vos 158 eurus.

Shutterstock nuotr. / Pietų Korėja
Shutterstock nuotr. / Pietų Korėja

Interviu „Euronews Travel“ daktarė R.Naji pasakojo, kad jos „Instagram“ ir „TikTok“ puslapiuose dažnai pasirodo Pietų Korėjos klinikų vaizdo įrašai prieš ir po procedūrų.

„Iš pradžių mano sesuo prieš vestuves toje pačioje vietoje išbandė odos priežiūros procedūras ir patyrė tokią gerą patirtį, todėl ir aš susigundžiau“, – priduria ji.

Palaukusi porą savaičių, kol rezultatai visiškai pasireikš, daktarė Naji sako buvusi „labai patenkinta“ galutiniu produktu: „Nežinojau, kad tai taip pigu. Noriu ten nusivežti visus savo draugus!“

Ar Pietų Korėjos botoksas yra dar vieni „Turkijos dantys“?

Pietų Korėjoje vis labiau plintant grožio turizmui, kyla ir susirūpinimas. Ar šios procedūros atliekamos saugiai? Ar injekcijos turėtų būti tokios prieinamos jauniems žmonėms? Ar netrukus europiečiai pradės vaikščioti sustingusiais veidais ir nusvirusiais antakiais?

Po „Turkijos dantų“ eros vis daugiau žmonių supranta, kad vykstant į užsienį dėl grožio pokyčių galima patirti nuostolių. Tačiau atrodo, kad dantų dildymas iki mažų dantukų yra tik bėdos prišaukimas, o botokso injekcijos tampa standartine procedūra.

Jack James / SWNS / „Turkijos dantys“
Jack James / SWNS / „Turkijos dantys“

„Botulino toksinas yra pats nuodingiausias neurotoksinas, todėl gali kelti pavojų gyvybei, – sako estetinės chirurgijos daktaras Glynas Estebanezas iš klinikos Česteryje (Jungtinė Karalystė). – Tačiau kai jis skiriamas mažomis dozėmis, tokiomis, kokios naudojamos botokso injekcijoms, jis laikomas tikrai saugiu.“

Kokia yra botokso vartojimo rizika?

Dr. G.Esetbanezas aiškina, kad pagrindinė rizika, susijusi su botokso (arba bet kokių kitų injekcijų nuo raukšlių) vartojimu, kyla ne dėl paties vaisto, o dėl gydymo, kurį atlieka nekvalifikuotas ar nepatyręs gydytojas.

Jei botoksas suleidžiamas netinkamai arba netinkamoje vietoje, gali kilti komplikacijų. Tai gali būti infekcija, regėjimo sutrikimai, kvėpavimo problemos ir laikina veido asimetrija.

Tačiau dr. G.Esetbanezas sako, kad tokios komplikacijos „pasitaiko retai, jei jos atliekamos tinkamose rankose“.

Tai gali sukelti odos nekrozę, aklumą arba raumenų paralyžių, dėl kurio deformuojasi paciento veidas.

„Jei tai netinkamai atlieka nepakankamai žinių turintis asmuo, tai gali sukelti odos nekrozę, aklumą arba raumenų paralyžių, dėl kurio deformuojasi paciento veidas“, – aiškino jis.

Atsižvelgiant į tai, svarbu patikrinti kliniką ir įsitikinti, kad gydytojas turi tinkamą kvalifikaciją ir išsilavinimą.

Kaip išlikti saugiam, jei per atostogas turėjote botokso injekciją?

Higienos standartai Seulo estetinės chirurgijos klinikose atrodo aukšti, o galimas šalutinis botokso poveikis, jei esate tinkamose rankose, atrodo ne toks baisus kaip nauji perlai iš Bodrumo.

Tačiau, ar gera mintis keliauti į bet kurią šalį dėl procedūros, kuri gali kelti pavojų?

Shehzeenas Ahmadas, Dubajaus kosmetikos chirurgijos direktorius, kuris priima pacientus, keliaujančius iš viso pasaulio dėl botokso ir kitų procedūrų, pataria vengti vietų, kuriose „nesilaikoma ar nėra griežtų taisyklių dėl pacientų saugumo“ – būtent dėl to dažniausiai kalti internete matomi „Turkijos dantų“ košmarai.

„Svarbu užtikrinti, kad po procedūros liktumėte šalyje, kad nekiltų jokių komplikacijų“, – priduria S.Ahmadas. – Šis laikotarpis gali svyruoti nuo dviejų dienų iki savaitės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius