Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čia tai bent uostamiestis: net 4 iš 10 klaipėdiečių visai nevalgo žuvies

Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro atliktas tyrimas atskleidė stebinančius klaipėdiečių mitybos įpročius. Pasirodo miesto, kuriame šviežios žuvies galima be vargo gauti kone kasdien, gyventojai tokia galimybe naudotis neskuba. Žuvies 40 proc. klaipėdiečių visai nevalgo.
Žuvis
Žuvis / Shutterstock nuotr.

Sveikatos priežiūros specialistai apklausė daugiau nei 1 000 pilnametystės sulaukusių uostamiesčio gyventojų.  Teirautasi, kokius produktus ir kiek kartų per savaitę jie valgo.

Tyrimas parodė, kad daugiausiai klaipėdiečiai suvalgo mėsos ir pieno produktų.

Mažne 40 proc. apklaustųjų pareiškė žuvį visiškai išbraukę iš savo raciono. O tie, kurie pietums vis dėl to susigundo žuvimi, jos patiekalus skanauja ne dažniau nei porą kartų per savaitę, ir tik trys procentai apklaustųjų pareiškė žuvį valgantys kasdien.

Mitybos specialistai ją rekomenduoja vartoti 2 ar 3 kartus per savaitę.

Tyrimas parodė, kad daugiausiai klaipėdiečiai suvalgo mėsos ir pieno produktų. Trečias populiariausias produktas ant jų stalo – kiaušiniai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius