-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edita susižavėjo seksualiniu kung fu: kaip tai padeda intymiame gyvenime ir ne tik jame?

Tailandas – egzotiška šalis, kuri daugeliui lietuvių asocijuojasi su maloniu šiltu klimatu, Patajos kurorto paplūdimiais ir naktiniais klubais. Tai tradicinis šalies veidas. Tačiau yra ir kita, nematoma šios šalies pusė, kurią renkasi kinų joga besidomintys žmonės iš viso pasaulio. Savo patirtimi šiuose mokymuose dalijasi meistro mokinė ir sertifikuota dao praktikų instruktorė, mokymų moterims „Gydomoji Tao Meilė“ įkūrėja Edita Esenku Šimkutė.
Edita Esenku
Edita Esenku / Asmeninio archyvo nuotr.

Kiekvieną žiemą – į Tailandą

Edita Esenku kartu su savo vyru skrenda į Tailandą jau penkias žiemas iš eilės ir teigia, jog tai geriausias pabėgimas nuo lietuviškos žiemos šalčių. Sausio–vasario mėnesį temperatūra šiauriniame Tailande siekia apie 25–30 laipsnius dieną, o naktį nukrenta iki 15 laipsnių. Klimatas išskirtinai komfortiškas, nes dar ne per karšta, bet ir ne šalta.

Tačiau iš tiesų Edita čia vyksta mokytis pas garsų dao grandmeistrą Mantaką Chia. Šis meistras garsėja tuo, jog subtiliai, bet tuo pat metu labai konkrečiai ir paprastai moko seksualinių praktikų, kurios dar vadinamos seksualiniu kung fu.

„Šiemet Tailande praleidome beveik šešias savaites – laikas tarsi ištirpo, grįžome pasisėmę ne tik įspūdžių, bet ir energijos iš realiai veikiančių praktikų“, – teigia dao praktikų Lietuvoje mokytoja.

Asmeninio archyvo nuotr./Edita Esenku su meistru
Asmeninio archyvo nuotr./Edita Esenku su meistru

Edita sako, jog jai svarbu gauti mokymus tiesiai iš kinų meistro, nes tai pirminis žinių šaltinis, todėl ji mielai kartoja mokymus nuo bazinių iki aukšto lygio meditacijų, kurios atliekamos visiškoje tamsoje su minimaliu maisto kiekiu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kėgelio pratimai – kelias į aistringesnį seksą ir orgazmą

Kinų jogos paslaptys

Vakarų Europoje M.Chia jau kelis dešimtmečius plačiai žinomas meistras, kuris įtraukiamas į pasaulio įtakingiausių dvasinių lyderių šimtuką. Tai vienintelis žmogus, kuris net du kartus buvo apdovanotas metų ciguno meistro titulu. Jau daugiau kaip 45 metus jis moko žmones savo rezidencijoje Tailande, taip pat veda savaitės ar kelių dienų mokymus visame pasaulyje. Rimtus dalykus pateikti paprastai – taip galima apibūdinti jo mokymą. Beje, keletas jo knygų yra ir lietuvių kalba.

„Šiuo metu yra jogos pakilimo laikas, daug jaunų žmonių medituoja, lavina savo kūną, atlikdami jogos pratimus, tačiau tik nedaugelis yra girdėję apie kinų jogos sistemą, kuri, panašiai kaip ir indiškos jogos tradicijoje, apima plačiai, t. y. nuo meditatyvių technikų iki fizinio kūno lavinimo per ciguno pratimus, dao jogą, nuo seksualinio kung fu praktikų (dao tantros) iki mitybos ir organizmo valymo rekomendacijų“, – pasakojo Edita.

Seksualinės praktikos yra neatsiejama kinų jogos dalis, nes seksualinę energiją mes galime transformuoti į gyvybės energiją.

Šiauriniame Tailande ji mokosi įvairaus sudėtingumo meditacijų, kurios padeda išlaisvinti protą, negatyvias emocijas transformuoti į pozityvias, šypsotis sau, savo kūnui, kad galėtų pajausti daugiau meilės ir džiaugsmo.

Asmeninio archyvo nuotr./Cigunas su meistru
Asmeninio archyvo nuotr./Cigunas su meistru

„Ypač žmones iš viso pasaulio traukia tema, kuria labiausiai išgarsėjo meistras, – seksualinis kung fu. Seksualinės praktikos yra neatsiejama kinų jogos dalis, nes seksualinę energiją mes galime transformuoti į gyvybės energiją“, – teigė pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gajausi mitai apie seksą po 50-ies

Seksualinis kung fu – kas tai?

Pasak dao praktikų instruktorės, Lietuvoje kung fu terminą žmonės dažnai klaidingai interpretuoja siedami jį su kovų menais, tačiau „kung fu“ tikroji reikšmė yra „praktika“, tiesiog šis terminas Vakaruose visų pirma pradėtas vartoti kovų menų kontekste.

Seksualinis kung fu, arba gydomoji meilė, yra savarankiškai atliekamos praktikos, kurios, jas įvaldžius, gali būti sėkmingai realizuojamos poroje.

„Daugelis tantrą įsivaizduoja kaip paprasčiausią seksą, tačiau iš tiesų čia slypi kur kas daugiau, nes neįvaldę seksualinės energijos savarankiškai, poroje nelabai ko ir pasieksite“, – teigė Edita.

Tiek moterys, tiek vyrai čia mokosi intymių raumenų treniravimo, tam tikrų technikų, kurios padeda natūraliai pasigaminusią seksualinę energiją integruoti atgal į mūsų kūną – seksualinės energijos transformavimo.

Asmeninio archyvo nuotr./Moteriškos seksualinės praktikos
Asmeninio archyvo nuotr./Moteriškos seksualinės praktikos

Kuo tai padeda moterims

„Seksualinis kung fu veda žmones į daugkartinius orgazmus – tai daugelį labiausiai žavi“, – sako moteris. Tačiau iš tiesų žmogaus kūnas gamina seksualinę energiją kasdien, nesvarbu, gyvena jis lytinį gyvenimą ar ne. Ir šią energiją mes galime panaudoti savo kūno sveikatai, pagaliau, tiesiog galime turėti daugiau energijos.

Moterys daugiausia energijos praranda per menstruacijas, todėl dao praktikuotojų tikslas yra sutrumpinti ir palengvinti menstruacijas. Moterys mokosi krūtų masažo, kad išsivaikščiotų krūtyse užstrigusi limfa, pagerėtų kraujotaka ir seksualinės energijos judėjimas.

Taip pat jos dirba su nefrito kiaušiniu, kuris skirtas moteriškoms intymioms treniruotėms. Nefrito kiaušinis labai žavi moteris, nes taip jos pasiekia greitesnių rezultatų iš gydomosios meilės praktikų. Dažniausiai treniruotis pradeda gimdžiusios moterys, nes po gimdymo be papildomų treniruočių makštis negrįžta į pradinę būklę, ir prasideda įvairios moteriškos bėdos, nesantaika su partneriu“, – pasakojo Edita.

Asmeninio archyvo nuotr./Edita Esenku
Asmeninio archyvo nuotr./Edita Esenku

Dirbant su meistru nėra nepadorumo

Vyrai, pasak jos, daugiausia gyvybinės energijos praranda ejakuliuodami, todėl jie mokosi neejakuliavimo technikų, kurios suteikia galimybę ir toliau gyventi poroje, mylėtis, tačiau tausojant energiją – ejakuliuoti ne dažniau nei jam priklauso pagal amžių (kas kelias dienas ar kas kelias savaites).

„Dao seksualinis kung fu veikia poroje, tik kai abu jaučia meilę, todėl kalbame ne apie paleistuvystę, o apie gilius potyrius poroje. Nors nieko apie seksualinį kung fu negirdėjusiam žmogui tai skamba egzotiškai ar nepadoriai, daugelis pabuvojusiųjų šiuose mokymuose teigia, jog čia nėra nieko nepadoraus.

Pasirodo, ir apie tokius subtilius dalykus galima kalbėti paprastai, suprantamai, pasitelkiant šiuolaikinės medicinos žinias ir senovės dvasinius mokymus“, – tikino Edita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius