Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys

Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
Mariaus Žičiaus nuotr. / Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, sudėkite smulkintus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir maišydami kelias minutes kepkite.

3. Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį acto, pagardinkite druska, cukrumi, prieskoniais, įmeskite aitrųjį pipirą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 minučių.

4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8–10 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

Komentuoti receptą
3 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Saldžiarūgštės krevečių salotos (6 asm.)

Krevetės išvirkite, nuvalykite. Salotas supjaustykite, sumaišykite su pesto padažu ir šlakeliu aliejaus. Avokadą supjaustykite riekelėmis ir kartu su pomidorais dėkite ant salotų lapų. Krevetes trumpai pakepinkite su medumi, paprika, čili, sudė...

Aluje kepta kiaulienos sprandinė (12 asm.)

Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...

Morkų salotos su feta, cukruotais riešutais ir balzaminio acto padažu (5 asm.)

Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Sezamus ir migdolus suberkite į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus, į ją suberkite cukrų ir įpilkite pora šaukštų vandens. Viską pakepinkite kol išgaruos skystis ir riešutai pasidengs...

Kreminė pievagrybių sriuba (5 asm.)

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mė...

Persikų, aviečių ir juodųjų serbentų kokteilis (1 asm.)

Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis. 

Mėlynių, aviečių ir bananų kokteilis (1 asm.)

Mėlynes ir avietes nuplaukite, bananus nulupkite ir supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite graikiniais riešutais arba moliūgų sėklomis. 

Vyšnių, obuolių ir špinatų kokteilis (1 asm.)

Obuolius nulupkite, špinatus ir vyšnias nuplaukite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite ispaninių šalavijų sėklomis.