Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys

Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
Mariaus Žičiaus nuotr. / Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, sudėkite smulkintus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir maišydami kelias minutes kepkite.

3. Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį acto, pagardinkite druska, cukrumi, prieskoniais, įmeskite aitrųjį pipirą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 minučių.

4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8–10 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

Komentuoti receptą
3 asmenims
Užtruksite
Įvertinkite:
PRISIMINTI
ATSTATYTI
Komentuoti
* - privalomi laukai

Komentaras įrašytas

Naujausi komentrai

Komentarų nėra
 

Daugiau receptų

Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu (2 asm.)

Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite kajeno paprikos, 2 česnako skiltelių bei druskos mišiniu ir 10–15 min. palikite pastovėti. Apibarstykite vištieną sezamų sėklomis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatū...

Rūkytos žuvies užtepėlė (6 asm.)

Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų. Žuvį, kepintus grybus ir...

Kalėdiniai elniukai (4 asm.)

Šie nuotaikingi ir gardūs keksiukai gali papuošti jūsų kalėdinių vaišių stalą arba tapti miela dovanėle.

Naminės „Olivjė“ salotos (2 asm.)

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Greitas bulvių ir moliūgų apkepas (2 asm.)

Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais,...

Cinamoniniai karamelizuoti migdolai (4 asm.)

Cukrų, druską ir prieskonius sumaišykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir gerai išplakite su vandeniu. Į kiaušinio plakinį suberkite migdolus ir išmaišykite. Suberkite į migdolus prieskonių mišinį ir vėl išmaišykite, kad visi migdolai...

Veganiški lietiniai su aguonomis (3 asm.)

Iš visų nurodytų produktų išmaišykite skystą tešlą lietiniams. Jei ji bus per tiršta, įpilkite dar šiek tiek kokosų pieno arba vandens, jei bus per skysta, įberkite dar miltų. Įkaitinkite keptuvę ir po ją visą tolygiai paskleiskite kokosų aliejų (...

Silkių „sušiai“ (2 asm.)

Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Bulves nulupkite ir išvirkite. Sugrūskite. Įberkite muskato ir aitriųjų paprikų miltelių. Supilkite kepintus svogūnus su aliejumi. (Jei ruošite ne Kūčioms, galite įkrėsti porą šaukštų majonezo, įberti...

Šventiniai silkių sumuštiniai (4 asm.)

Burokėlį, obuolį ir svogūną nulupkite.  Burokėlį ir obuolį smulkiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotą silkės filė. Visus susmulkintus produktus sukrėskite į bendrą dubenį, suberkite parmezano sūrį, jei...

Trapus pyragas su silkėmis (4 asm.)

Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus. Patroškinkite. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytą silkės filė ir džiovintus pomidorus. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar kiek patroškinkite....