Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys

Įvertinkite:
2.0/1
Palaukite 3 minutes
nuo paskutinio vertinimo
3 asmenims
Pagaminsite per
Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
Mariaus Žičiaus nuotr. / Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
Spausdinti
Ingredientai
Cukinijos: 2 vnt. (nedidelės)
Pievagrybiai: 300 g (250–300 g)
Alyvuogių aliejus: 3 valg. š.
Svogūnai: 2 vnt.
Česnakai: 4 skiltelės (3-4)
Pomidorai: 400 g (300–400 g konservuoti be odelių)
Žuvis: 300 g (filė)
Miltai: 3 valg. š.
Krevetės: 150 g (8 didelių ar 16 mažų krevečių (galima ir šaldytų))
Pipirai: 1 žiupsnelis (ir 1 aitrusis pipiras (jei mėgstate aštriau))
Druska: 1 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1 valg. š.
Cukrus: 1 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, sudėkite smulkintus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir maišydami kelias minutes kepkite.

3. Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį acto, pagardinkite druska, cukrumi, prieskoniais, įmeskite aitrųjį pipirą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 minučių.

4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8–10 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos
Ieškau idėjų iš: JI24.lt
Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
Noriu patiekalo: Troškiniai
Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita
 
Tavo komentaras
Ji24.lt pasilieka teisę pašalinti necenzūrinius, įžeidžiančius ar kitus įstatymams prieštaraujančius komentarus.

Daugiau receptų

4.0/4

Sušiai su lašiša (2 asm.)

Ant bambukinio kilimėlio dedame jūrų dumblių lakštą, ant jo – plonu sluoksniu (0,5–1 cm) ryžius, kad iki lapo galų liktų po 1,5 centimetro. Per vidurį dedame juostelėmis supjaustytą lašišą, agurką. Viską apibarstome prieskoniais (tinka karis) . Laisvus lapo kraštus suvilgome vandeniu. Kilimėliu susukame lapą taip, kad laisvi kraštai suliptų. Susuktą ritinėlį pjaustome 1 cm storio ritinėliais. Valgome su žaliųjų krienų padažu (vasabi) ar...
3.9/7

Višta ant butelio (4 asm.)

Viščiuką nuplaukite, ištrinkite česnaku ir prieskoniais, apipilkite  kefyru. Laikykite vieną parą. Bulves nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Kepimo skardą ištepkite riebalais, per vidurį dėkite butelį. Jo apačią apvyniokite folija ir pripilkite šalto vandens. Ant butelio užmaukite viščiuką ir aplink išdėliokite ketvirčiais pjaustytas bulves. Kepkite apie 1,5 val. 180 °C orkaitėje. Receptą atsiuntė Lina M.

Varškės plokštainis su pomidorais (2 asm.)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“). Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia puse į išorę), pašlakstykite aliejaus ir sandariai susukite į foliją. Dėkite į verdantį vandenį ir troškinkite 20 minučių. Tuo metu per sietelį pertrinkite varškę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį. Įdėkite...

Keptos cukinijos (2 asm.)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Neluptą cukiniją kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais arba kvadratėliais. Kiaušinį išplakite su pienu, česnakų granulėmis, druska, maltais juodaisiais pipirais. Sūrį sumaišykite su džiūvėsėliais. Pjaustytas cukinijas suvilgykite plaktame kiaušinyje ir iš abiejų pusių apvoliokite sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite apie 10 minučių. Receptą...

Orkaitėje keptas varškės sūris (2 asm.)

Sutraiškykite česnako skilteles. Ant jų užbarstykite druskos, maltos aitriosios paprikos, žolelių. Išmaišykite. Šiuo mišiniu įtrinkite sūrį ir dėkite jį į maišelį. Palaikykite sūrį valandą šaldytuve. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išteptu aliejumi. Kepkite sūrį apie 50 min., kol dailiai apskrus. Receptą atsiuntė Gintarė

Lašišų salotos (2 asm.)

Morkas supjaustykite griežinėliais ir virkite 10 minučių. Nuo burokėlių nupilkite marinatą. Nusausintus burokėlius sidėkite į gilų indą. Įberkite maltos aitriosios paprikos. Gerai viską sumaišykite. Lašišą susmulkinkite, dėkite į indą su burokėliais. Sudėkite ir smulkintą česnaką, grūdėtąsias garstyčias ir išvirusias morkas. Sumaišykite ir tiekite. Receptą atsiuntė Gintarė
5.0/1

Mėsos ir bulvių kotletai (2 asm.)

Bulves smulkiai sutarkuokite. Sudėkite mėsą. Įberkite druskos, aitriųjų pipirų. Įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą ir suformuokite kotletus. Apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių – kotletai turi būti dailiai apskrudę. Receptą atsiuntė Gintarė

Įdarytos cukinijos (2 asm.)

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Visus sūrius, išskyrus kietąjį, sutarkuokite ir sumaišykite. Cukinijas nuplaukite, nupjaukite jų galus, išskobkite vidų. Apibarstykite aitriosios paprikos milteliais. Dėkite į gilų kepimo indą. Į cukinijų vidų dėkite tarkuotų sūrių mišinio. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 20 minučių. Tada nuimkite foliją, cukinijas apibarstykite kietuoju tarkuotu sūriu. Kepkite dar 15 minučių. Receptą atsiuntė...
3.6/5

Grikių kotletai (2 asm.)

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2–3 valandoms. Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite iki košės konsistencijos. Trintas morkas sudėkite į išbrinkusius grikius. Svogūną susmulkinkite ir dėkite į morkas bei grikius. Čia pat suplakite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus ir...
5.0/2

Lazanija (2 asm.)

Morkas su svogūnais, faršu ir žalumynais pakepkite, įdėkite pomidorų pastos, padažo ir pakaitinkite. Miltus pakepinkite ant sviesto ir įpilkite pašildyto pieno, pakaitinkite. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite makaronus, božolė, faršą su daržovėmis. Kartokite kelis kartus. Kai bus paskutinis sluoksnis, užtarkuokite sūrio. Kepkite lazaniją apie 40 min. 180 °C orkaitėje, kol paruduos. Receptą atsiuntė Lina M.