Marinuoti kopūstai su burokėliais

6 asmenims pagaminsite per 1 val.
Marinuoti kopūstai su burokėliais>
Aidos Chlebinskaitės nuotr. / Marinuoti kopūstai su burokėliais
Ingredientai
Kopūstai: 2 kg
Morkos: 2 vnt.
Burokėliai: 1 vnt.
Vanduo: 1 l marinatui
Cukrus: 12 valg. š. marinatui
Druska: 3 valg. š. marinatui
Aliejus: 150 ml marinatui
Laurų lapai: 2 vnt. marinatui
Pipirai: 2 vnt. kvapniųjų - marinatui
Actas: 150 ml 9 proc. - marinatui
Česnakai: 1 vnt. galvutė - marinatui
Kaip gaminti
  1. Kopūstus susmulkinkite stambesniais gabalėliais, nuvalytas morkas stambiai sutarkuokite, burokėlį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais arba sutarkuokite.
  2. Daržoves sumeskite į puodą ir sumaišykite. Į kitą puodą supilkite vandenį, cukrų, druską, aliejų, sudėkite laurų lapelius ir pipirus. Užvirkite.
  3. Supilkite actą ir sumeskite sutraiškytas nulupto česnako skilteles. Karštu marinatu užpilkite daržoves ir ant viršaus uždėkite lėkštę.
  4. Lengvai spustelėkite ranka – kad virš lėkštės atsirastų šiek tiek skysčio.
  5. Palikite parai kambario temperatūroje. Kitą dieną jau galite valgyti. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė