Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 dalykai, kurių moterys neturėtų daryti su savo intymia kūno vietele

Kai kurios moterys kažkodėl į savo intymius kūno vietas žiūri labai keistai. Štai keli atvejai, kai eksperimentais gali baigtis labai nekaip, rašo „Women's Health“.
Moters kūnas
Moters kūnas / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Moteris Makštis

Net negalvokite apie makšties garinimą

Mes palaikome „Goop“ (Gwyneth Paltrow sukurtas patarimų tinklapis, kuris vėliau pašalino tą informaciją apie garinimą dėl užplūdusios kritikos) gero ir sveiko gyvenimo filosofiją. Tačiau kai Gwyhetn Paltrow pradeda dalinti nevykusius patarimus, turime nubrėžti ribas.

Jūsų makštis nėra kilimas – garais jos valyti nereikia. G.Paltrow makšties garinimą apibūdino kaip „sėdėjimo ant „mini sosto“ bei infraraudonųjų ir kiečio garų kombinaciją, kuri valo gimdą. Tai energijos iškrova (ne tik garinis valymas), subalansuojanti moteriškų hormonų lygį.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Gydytojas Valdemaras Kruminis: „Menopauzė moteriai gali tapti rimtu išbandymu“

Medicinos daktarė Raquel Dardik, Niujorko universiteto Langone medicinos centro akušerijos ir ginekologijos skyriaus docentė, turi kiek kitokią nuomonę. „Garų naudojimui užtikrintai sakau NE, nes taip nudeginsite savo makštį“, – sako ji.

Savavališkas gydymas ir medikamentų naudojimas visuomet yra blogas sprendimas

Nereceptiniai makšties kremai ar žvakutės nuo mielių infekcijų nėra blogai; šis punktas labiau skirtas moterims, kurios labiau mėgsta gydytis pačios.

„Niekada nederėtų gydytis naminėmis bobučių tinktūromis, pavyzdžiui, česnakų ar arbatmedžio aliejaus“, – teigia R.Dardik.

Geriausiu atveju, jos nesumažins jūsų negalavimų. Blogiausiu? Na, nieko gero nebus. „Esu mačiusi cheminių nudegimų nuo keleto tokių internetinių patarimų, o cheminio nudegimo makšties viduje nelinkėčiau niekam“, – sako gydytoja.

TAIP PAT SKAITYKITE: Intymi erdvė: moters ciklo sutrikimai

Kišti į makštį nehigieniškus svetimkūnius – nekokia mintis

Jau žinote, kam leidžiama „lankytis“ jūsų makštyje – tai yra tamponai, pirštai, sekso žaisliukai, penis, lubrikantas, kontraceptinės priemonės, menstruacinės taurelės... Na, kaip ir viskas.

„Iš esmės viskas priklauso nuo sveiko proto ir asmeninių įpročių. Sekso žaisliukai, diafragmos, menstruacinės taurelės – po naudojimų turėtų būti gerai išplaunami ir išvalomi“, – teigia Constance Young, Kolumbijos universiteto medicinos centro akušerijos ir ginekologijos skyriaus docentė.

Visa kita – agurkai, bananai, tas falą primenantis prietaisas virtuvėje – turėtų laikytis toli toli nuo jūsų moteriškų vietelių. Net jei juos visaip išdezinfekuosite, vien jų tekstūra gali rimtai sudirginti.

Fotolia nuotr./Moters kūnas
Fotolia nuotr./Moters kūnas

Nepersistenkite su higiena

Tikime, kad tai jau žinote, tačiau dėl viso pikto priminsime: jūsų apačia neturi kvepėti tropikais. „Šie produktai kenkia makšties mikroflorai, dėl to gali lengviau kilti infekcija“, – teigia medicinos daktarė C.Young.

Neįtikinėsime jūsų, kad makštis yra kažkokia „savaime išsivalanti orkaitė“ – greičiausiai tai jau girdėjote, ir, tiesą pasakius, norėtumėme gaminimo metaforas atskirti nuo genitalijų priežiūros. Tačiau... tai yra tiesa. Jūsų makštis pati palaiko tam tikrą pH balansą, ir dėl to galima dėkoti makštyje esančioms lactobacillus bakterijoms. Jei naudojate kokias nors prausimosi priemones makščiai, jūs keičiate rūgštingumą – iš normalaus pH į neutralų – ir taip neleidžiate makščiai apsisaugoti.

Žinome, ką galvojate: jei tai taip blogai, kodėl rinkoje tiek daug intymios higienos produktų? „Viskas daroma tik dėl pardavimų ir nė kiek neparemta mokslu“, – teigia C.Young.

Jei labai norite „atsigaivinti“, naudokite seną gerą ir labai veiksmingą būdą – bekvapis muilas su vandeniu, naudojant juos tik išorėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius