Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akrojoga – būdas patirti savęs ir partnerio pažinimo džiaugsmą

Akrojoga yra itin įvairi: nuo pačių paprasčiausių judesių iki sudėtingų akrobatinių pratimų. Kiekvienas, praktikuodamas šią jogos rūšį, gali patirti savęs ir partnerio pažinimo džiaugsmą pagal galimybes ir sveikatos būklę.
Akrojoga
Akrojoga / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Akrojoga Joga

Anot akrojogos mokytojos Tatjanos Liakinos, tai yra palyginti neseniai atsiradusi jogos rūšis, susidedanti iš klasikinės jogos filosofijos, pasaulėžiūros, akrobatikos ir tai (thai) masažo elementų.

Pagrindinis akrobatinės jogos principas – harmoningas dviejų žmonių judėjimas erdvėje. Norint pajusti tikrąjį akrojogos teikiamą malonumą, praktikuojant poroje svarbu gebėti išlaikyti dėmesį ir kūno pusiausvyrą. Tad per visą akrojogos užsiėmimą nelieka laiko pašalinėms mintims, kasdienėms problemoms, kurios trukdo atsipalaiduoti. Tai galima pavadinti ir savotiška meditacija.

Ši jogos rūšis lavina ne tik fizinį kūną, bet ir leidžia pajusti dviejų, kartu pratimus atliekančių žmonių santykį, kūnų sąlyčio harmoniją. Tai pasiekiama nuosekliai atliekant pratimus, kuriems reikia didelės koncentracijos ir atidumo vienas kitam.

Pradedantieji akrojogos pratimus atlieka prižiūrimi trenerio, vadinamojo stebėtojo (angl. „spotter“). Pažengusieji gali dirbti individualiai.

Treniruotės pradžioje po pramankštos daromi pratimai, kuriems reikia skirti daugiau energijos. Paskui pamažu pereinama prie ramesnių arba jau žinomų pratimų.

Treniruotė baigiama tai (thai) masažu, jis padeda partneriams atsipalaiduoti. Tai yra tarsi padėka porininkui už kartu patirtą treniruotę. Masažo judesių išmoko mokytojas, tad, norint praktikuoti akrojogą, nebūtina iš anksto mokytis masažo paslapčių.

VIDEO: Akrojoga

Plačiau apie akrojogą, jos teikiamą naudą skaitykite 33-iajame savaitraščio „Ji“ numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (Nr. 33)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalo „Ji“ viršelis (Nr. 33)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius