-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiltą ar šaltą vandenį gerti ryte? Mitybos ekspertė atskleidžia tiesą

Kiekvieną rytą buvęs „Victoria's Secret“ modelis Lindsay Ellingson pasišildo arbatinį ir dieną pradeda ne kavos ar arbatos puodeliu, o stikline paprasčiausio šilto vandens. Šį būdą gražuolei pasiūlė ajurvedos specialistas.
Vanduo su citrina
Vanduo su citrina / Fotolia nuotr.

Anot jo, šiltą filtruotą vandenį rytais patartina gerti todėl, kad taip organizmas jį kur kas greičiau pasisavins ir nesudirgins dar „neatsibudusio“ skrandžio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lindsay Ellingson
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lindsay Ellingson

Vis tik išplitus šiai diskusijai internete pasklido ir priešinga nuomonė – kai kurie straipsniai rytais rekomenduoja gerti kuo šaltesnį vandenį, mat taip organizmas sudegina daugiau kalorijų.

Taigi, kokia yra tiesa ir kuris variantas iš tiesų yra sveikesnis, portalui today.com komentuoja mitybos ekspertė Cassie Vanderwall.

„Tikriausiai žinote, kad kaskart, kai suvalgome ar išgeriame ką nors šaltesnio nei mūsų kūno temperatūra, organizmui tenka kiek daugiau padirbėti virškinant. Vis tik šaltas vanduo nesudegins tiek daug kalorijų, kiek žada įvairūs straipsniai internete.

Tarkime, jei ryte išgersite stiklinę šalto vandens, organizmas sudegins tik iki 8 kalorijų, o tai tikrai nėra daug“, – tikina mitybos specialistė.

Tuo tarpu šiltas vanduo rytais, anot C. Vanderwall, itin tinka žmonėms, turintiems virškinimo trakto negalavimų, mat jis mažiau nei šaltas vanduo dirgina skrandį.

Taip pat skaitykite: Vanduo: ar įmanoma jo perdozuoti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius