- Vištienos krūtinėlė: 1 vnt.
- Ttrečdalis kininio kopūsto
- Morkos: 1 vnt.
- Saliero stiebas: 1 vnt.
- Vyšniniai pomidoriukai: 4 vnt.
- Sojų padažas: 2 valg. š.
- Balzaminis actas: 1 valg. š.
- Ryžių actas 1 valg. š.
- Rudasis cukrus: 1 valg. š.
- Sezamų aliejus: 1 arbat. š.
- Sezamo sėklos: 50 g
- Druska: pagal skonį
- Juodieji malti pipirai: pagal skonį.
Kaip gaminti
1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis.
2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol pusė padažo nugaruos, šiek tiek sutirštės, o vištiena apskrus.
3. Tada sumeskite morkų šiaudelius, salierų griežinėlius ir kepinkite juos apie 5 min.
4. Galiausiai suverskite kininį kopūstą, pomidorų puseles ir dar truputį pakaitinkite.
5. Baigdama gaminti salotas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užberkite sausoje keptuvėje skrudintų sezamų sėklų.
1. Žiedynėliais išskirstytus kopūstus išvirkite vandenyje su kariu, šparagines pupeles – vandenyje su sultinio kubeliu (ir vienus, ir kitus virkite maždaug 8 min.).
2. Kiaušinius ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus ir krapus smulkiai sukapokite, ridikėlius supjaustykite griežinėliais, salotų lapus suplėšykite.
3. Paruoškite padažą: majonezą sumaišykite su jogurtu, citrinų sultimis, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
4. Didelėje skaidraus stiklo salotinėje sluoksniuokite: žiedinius kopūstus, šparagines pupeles, pomidorus, kiaušinius, ridikėlius, svogūnus ir krapus. Kiekvieną sluoksnį apšlakstykite padažu, o viršų papuoškite salotų lapais.
1. Baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 25 min. Po to atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais.
2. Baklažano griežinėlius išdėliokite lėkštėje ant stambiai suplėšytų aisbergo salotos lapų.
3. Ant baklažanų dėkite virtų putpelių kiaušinių puseles, žiedais pjaustytą mėlyną svogūną, keptas tigrines krevetes, žiedais pjaustytą čili pipirą.
4. Salotas apšlakstykite padažu, ypač keptus baklažanus.
5. Padažas: į dubenį įpilkite sojų, žuvies, austrių padažo, citrinų sulčių, augalinio aliejaus, įberkite cukraus ir maišykite kol jis ištirps. Į padažą suberkite smulkiai kapotus česnaką,imbierą ir čili pipirą.
Asmeninio archyvo nuotr./Robertas Ščesnavičius |
Receptas virtuvės šefo Roberto Ščesnavičiaus
1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.
2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą.
3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį. Kriaušę supjaustykite į keturias dalis ir ant didelės ugnies kepkite 3 minutes. Vaisiaus dalys turi būti traškios, aukso spalvos.
4. Sumaišykite sudedamąsias padažo dalis – tai darykite atsargiai ir švelniai, antraip padažas bus per daug tirštas ir rūgštus. Įberkite juodųjų pipirų.
5. Salotas formuokite kaip bokštą: iš šonų išdėliokite kriaušės puseles, į jų vidurį dėkite Lollo Rosso ir garbanotųjų salotų, gražgarsčių, suberkite karamelizuotus riešutus, dėkite supjaustytą mėlynąjį sūrį. Paruoštas salotas apšlakstykite padažu.
Ossama Charafeddine |
Receptas virtuvės šefo Ossamos Charafeddine’o
1. Makaronus išvirkite, nusausinkite. Supjaustykite pomidorus, papriką, svogūną, agurkus, kiaušinius.
2. Į lėkštę dėkite salotos lapus, supjaustytas daržoves, tuną, užpilkite alyvuogių aliejaus, šiek tiek vyno acto ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Pomidorą ir agurką supjaustykite, susmulkinkite lašišos filė.
2. Batoną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be riebalų, kol apskrus.
3. Suplėšytas salotas gražiai išdėliokite lėkštėje, ant jų dėkite smulkintas daržoves, lašišos gabalėlius, alyvuoges. Apšlakstykite iš balzaminio acto, alyvuogių aliejaus ir Provanso žolelių sumaišytu padažu.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais.
2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę, pagardinkite pipirais, džiovintas bazilikais, pasūdykite ir išmaišykite.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Supjaustykite visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau :) ).
2. Pasigaminkite medaus padažą: į nedidelį indą sudėkite medų, žiupsnelį druskos, išspauskite citriną (svarbu, kad neliktų kauliukų) ir maišykite, kol medus ištirps. Tuomet supilkite alyvuogių aliejų. Sumaišykite ir pilkite paruoštą padažą ant salotų.
3. Lašišą pakepinkite su druska, pipirais ir džiovintu čiliuku.
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.
4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.
5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.
1. Pomidorus ir luptą agurką supjaustykite mažais gabalėliais, fetos sūrį – kubeliais, laiškinius svogūnus taip pat susmulkinkite.
2. Salotos lapus nuplaukite, nusausinkite ir po vieną įdėkite į indelį, kuriame salotos bus patiekiamos. Daržovių gabaliukus, alyvuoges, laiškinius česnakus ir sūrį atsargiai sumaišykite ir sudėkite ant salotos lapų. Užpilkite padažo ir aliejaus, acto ir prieskonių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Neradote salotų, kurias norėtumėte gaminti? IEŠKOKITE DAUGIAU RECEPTŲ!