-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mitybos ir sporto principai. Agnė Zacharevičienė (II)

Fizinė veikla ir mityba pastaruoju metu tapo itin svarbios mūsų gyvenime. Tačiau yra profesijų, kurioms nepavaldūs mados vėjai. Būti sveikiems ir gražiems reikia visada. Modelis, profesionali sportininkė, trenerė ir dietologiją baigusi TV laidų vedėja – jei kada svarstėte, kuo gyvos šios nuostabios moterys, turite galimybę tai sužinoti dabar.
Agnė Zacharevičienė
Agnė Zacharevičienė / Gedmanto Kropio/žurnalo „Laima“ nuotr.

Agnė Zacharevičienė, 36 m., TV laidų vedėja, diplomuota dietologė:

„Mano mityba keitėsi priklausomai nuo amžiaus. Užaugau sovietinėje Lietuvoje, kur pasirinkimo parduotuvėse nebuvo, pusdienį stovėdavau eilėse, kad tik gaučiau geresnio maisto. Tėveliai nuo mažens ugdė suvokimą, kas yra kokybiškas maistas. Turėjome nuostabų sodą, vaisių ir daržovių užsiaugindavome visiems metams. Neįsivaizdavau dienos be pastarųjų! Tai formavo mano įpročius ir imunitetą. Besimokydama dietologijos suvokiau, kaip svarbu tinkamai maitintis norint išvengti ligų.

Baltojo cukraus namie nėra jau penkmetį, o jei netyčia atsiranda, keliauja į šiukšlių dėžę kaip nuodas.

Metams bėgant mano racionas mažėja. Duoną renkuosi tik visų grūdo dalių, be mielių ir dažnai net be miltų. Baltojo cukraus namie nėra jau penkmetį, o jei netyčia atsiranda, keliauja į šiukšlių dėžę kaip nuodas. Apie bulvių traškučius net nekalbu. Margarino nėra buvę šaldytuve, kaip ir rūkytų dešrų. Ryžiai – tik rudieji, košės – nesmulkintų grūdų. Kepti ar troškinti naudojame kokosų aliejų. Valgome daug daigintų, raugintų produktų, vaisių ir daržovių.

Būna, ir man pasitaiko nukrypimų, už tai save baru. Kartą per savaitę leidžiu organizmui pailsėti ir visą dieną vartoju vien skysčius.

Neseniai turėjau skydliaukės problemų; mėginu su ja susitarti gražiuoju, kad nereikėtų vaistų. Tai dar labiau pakeitė požiūrį į maistą. Mano planuose – šarminė mityba: jos link einu palaipsniui. Tikrinu organizmo reakciją į tokius maisto produktus kaip žuvis, mėsa, pieno produktai, viską žymiu sąsiuvinyje ir darau išvadas. Svarbiausia – įsiklausyti į save.

Iki 30-ies nesukau galvos dėl sporto, daug vaikščiojau, mėgau plaukioti, važinėti dviračiu, šokau. Bet suvokiau, kad to per maža. Kelis kartus per savaitę lankau jogą vidinei švarai, harmonijai, lankstumui palaikyti, atsipalaiduoti. Taip pat lankausi sporto salėje – rūpinuosi raumenų tonusu. Nuo pavasario į „trasą eina“ ir riedučiai bei bėgimo bateliai.

Mityba ir judėjimas yra būtini mūsų trapiam kūnui, kuris yra sielos prieglobstis. O vidine savo švara turime rūpintis tiek pat, kiek išorine. Gyvenime būtina pusiausvyra ir harmonija. Mes esame atsakingi už save – kiek įdėsime, tiek ir turėsime.“

Aistės Simonaitytės nuotr./Agnė Zacharevičienė
Aistės Simonaitytės nuotr.

Agnės savaitės meniu:
imbieras;
medus;
juoda kava;
bemielė visų grūdo dalių duona;
bolivinių balandų sėklos;
burokėliai;
rauginti kopūstai;
daigintos saulėgrąžos;
špinatai;
balta žuvis;
krevetės;
baklažanai;
kalendra;
šaltai spaustas alyvuogių aliejus;
kokosų aliejus;
liesa varškė;
įvairios sėklos;
anakardžiai;
ananasai;
obuoliai;
kiviai;
citrinos;
kiaušiniai.

Gedmanto Kropio/žurnalo „Laima“ nuotr./A.Zacharevičienė, A.Palšytė, S.Stankevičienė ir S.Burbaitė
Gedmanto Kropio/žurnalo „Laima“ nuotr./A.Zacharevičienė, A.Palšytė, S.Stankevičienė ir S.Burbaitė

Neseniai turėjote galimybę pasiskaityti apie modelio Simonos Burbaitės sveiką gyvenseną. Laukite tęsinio – kitąkart sužinosite apie trenerės Svetlanos Stankevičienės bei lengvaatletės Airinės Palšytės sveikos mitybos principus, fizinį aktyvumą ir sužinosite, kokių produktų visada rasite jų pirkinių krepšeliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius