-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanėstai su šokoladu: 12 gardžių receptų

Et, tas šokoladas... Kartais taip jo užsinori ir būna taip sunku susilaikyti. Gal bent kartą liaukitęs save varžę?
Pieniško šokolado sūrio tortas
Pieniško šokolado sūrio tortas / Astos Černės nuotr.

Šįkart atrinkome jums dvylika gardžių patiekalų receptų, iš kurių bent vienas, neabejojame, tikrai privers apsilaižyti! Na, o jei šokolado skonį jau juntate burnoje, beliko pasigaminti šį tą išties gardaus.

Triufelinis pyragas
Receptas: Triufelinis pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios)
Sirupas:(„Dansukker“ šviesiojo) 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (šviežiai tarkuoto)
Pyragaičiai:(sutrupintų migdolinių) 300.00 g
Riešutai: 300.00 g (mišinio)
Kaip gaminti
  1. Užvirinkite grietinėlę, šviesųjį sirupą ir tarkuotus imbierus.
  2. Suberkite sutrupintą šokoladą ir maišykite, kol šokoladas ištirps.
  3. Įmaišykite trupintus migdolinius pyragaičius ir riešutus. Kvadrato formos skardą išklokite aliuminio folija.
  4. Mišinį supilkite į skardą. Laikykite vėsiai.
  5. Prieš patiekdami skardą apverskite ir pyragą supjaustykite. 

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
Blynų tortas
Receptas: Blynų tortas su šokoladu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 162
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (blynams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Druska: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Miltelinis cukrus: 1.00 arbat. š. (1,5 – blynams)
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (blynams)
Pienas: 750.00 ml (blynams)
Brendis: (blynams) 3.00 valg. š.
Aliejus: 195.00 ml (blynams)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios – pertepti)
Juodasis šokoladas: 200.00 g (pertepti)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (smulkintų – viršui)
Šokoladas: 300.00 g (150 g baltojo – pertepti, 50 g baltojo ir 100 g pieninio – viršui)
Kaip gaminti

IŠKEPKITE BLYNUS

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Dubenyje sumaišykie miltus, kepimo miltelius,  druską ir miltelinį cukrų.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kiaušinius iki purios masės. Supilkite pieną ir vėl viską gerai išmaišykite. Supilkite masę į miltų mišinį, maišykite. Lėtai elektriniu plaktuvu plakdami masę, supilkite brendį ir aliejų. Turite gauti tirštos konsistencijos masę. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą ar net ilgiau.
  3. Įkaitinkite keptuvę (22 cm skersmens), lengvai išteptą aliejumi, ant vidutinės ugnies. Į ją pilkite apie 50 ml paruoštos blynų tešlos. Greitu judesiu, vartydami keptuvę, paskirstykite tešlą kuo tolygiau per visą keptuvę. Kepkite, kol blyno paviršius ims „burbuliuoti“, o kepanti pusė gražiai paruduos. Atsargiai, bet užtikrintai apverskite.
  4. Taip iškepkite visus blynus. Turi iškepti jų apie 20. Aliejumi keptuvę lengvai ištepkite tik kepant pirmiems keliems blynams. Vėliau nebereikia.

SUTEPKITE BLYNŲ TORTĄ

Blynų tortas
Blynų tortas
  1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose po truputį ims kilti burbuliukai. Ugnį išjunkite ir į karštą grietinėlę suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. 
  2. Masę atvėsinkite ir palaikykite valandą šaldytuve, kol šiek tiek sutirštės. Paruoštu kremu pertepkite blynus.
  3. Aptepti skirtą pieninį ir baltąją šokoladus ištirpinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje. Apliekite blynų torto viršų. Apibarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Palikite pastovėti apie pusvalandį, kol tortas sustings ir sutvirtės. Tuomet pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Šokoladiniai Raffaello keksiukai
Receptas: Šokoladiniai keksiukai su „Raffaello“ saldainiais
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 39
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ištirpinto)
Sviestas: 150.00 g (ištirpinto)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Pienas: 100.00 ml
Šokoladas: 100.00 g (pieniško gabalėlių)
Miltai: 300.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Saldainiai „Raffaello“:(pakuotė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Keksiukų formą išklokite popierėliais.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir kokoso drožles.
  3. Atskirame dubenyje suplakite visus skystus ingridientus. Įmaišykite pieniško šokolado gabalėlius ir miltų mišinį.
  4. Tešla pripildykite keksiukų formeles beveik iki viršaus.
  5. Į tešlą įspauskite po „Raffaello“ saldainį.
  6. Kepkite 20–25 minutes, arba iki įkištas į vidurį medinis pagaliukas, ištraukus, liks neapsivėlęs žalia tešla.
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai
g-blogas.lt nuotr./„Raffaelo“ keksiukai

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (¼ arbat. š.)
Kava: 3.00 valg. š. (malta tirpioji)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas arba 2 arbat. š. vanilinio cukraus)
Juodasis šokoladas: 60.00 g (gabalėliai)
Migdolai: 75.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Migdolus tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepinkite įkaitintoje orkaitėje apie 5–10 minučių. Išimkite, atvėsinkite ir susmulkinkite iki vidutinio dydžio gabalėlių maisto smulkintuvu ar paprasčiausiu peiliu.
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir tirpiąją kavą. Įmaišykite smulkintus šokolado gabalėlius ir smulkintus migdolus. Kitame dubenyje iki purios masės suplakite kiaušinius, tirpintą ir atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą (arba vanilinį cukrų).
  4. Sausų produktų mišinį suberkite į kiaušinių plakinį. Išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti sausa. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir paminkykite ją, kad gautumėte vientisos tešlos rutulį.
  5. Padalykite paruoštą tešlą į 3 dalis. Iš kiekvienos dalies ant kepimo popieriumi išklotos skardos suformuokite po nestorą maždaug 20 cm ilgio tešlos ritinėlį („kepalėlį“). Tarp suformuotų kepalėlių palikite bent kelių centimetrų tarpą, nes kepdami „kepalėliai“ šiek tiek išsiplės.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min., kol gražiai apskrus. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės ir jos temperatūrą sumažinkite iki 150 ºC. Iškeptiems kepalėliams apie 5 min. leiskite atvėsti, kol galėsite juos perkelti ant pjaustymo lentelės.
  7. Supjaustykite „kepalėlius“ maždaug 1,5 cm storio riekelėmis. Suguldykite jas atgal ant kepimo skardos. Kepkite apie 7–10 min. iki 150 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Tuomet trumpam išimkite iš orkaitės, apverskite visas riekeles kita puse ir dar apie 7–10 min. kepkite. Iškepę saldūs džiūvėsėliai (cantuccini) turi būti sausi ir traškūs.
  8. Išėmę iš orkaitės, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite. Jeigu laikysite sandariai užsidarančiame indelyje kambario temperatūroje, skaniais saldžiais džiūvėsėliais galėsite džiaugtis net iki dviejų savaičių.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Suskleisti
Šokoladiniai suktinukai
Receptas: Šokoladiniai suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 175.00 g
Kakava: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Nuplikykite citrinas, nutarkuokite žievelę. Į puodą supilkite pieną, suberkite kakavą, išmaišykite. Sudėkite smulkintą sviestą, suberkite cukrų, druską. Maišydami kaitinkite, kol sviestas išsilydys.
  2. Masę supilkite į plakimo indą. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus. Suplakite vientisą masę. Valandą laikykite šaldytuve. Ištraukusi 10 minučių palaikykite kambario temperatūroje.
  3. Keptuvėje išlydykite šaukštelį sviesto. Samteliu pilkite tešlą ir formuokite ploną lietinį. Kepkite iš abiejų pusių po minutę. Taip iškepkite lietinius iš likusios tešlos. Pabarstykite citrinos žievelėmis (tinka ir tarkuotas šokoladas), susukite ritinėlius, juos supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Po du suverkite ant dekoratyvių konditerinių smeigtukų. 

 

Suskleisti
Meksikietiškas karšats šokoladas
Receptas: Meksikietiškas karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 29
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Cinamonas: 5.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  • Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.
Suskleisti
Šokoladinis pyragas su apelsinais
Receptas: Šokoladinis pyragas su apelsinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Juodasis šokoladas: 270.00 g (170 - tešlai ir 100 - apelsininiam glajui)
Apelsinai: 2.00 vnt.
Sviestas: 170.00 g (170 - tešlai ir 50 - apelsininiam glajui)
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (dideli)
Migdolai: 300.00 g (maltų)
Sultys: 50.00 ml (apelsinų - apelsininiam glajui)
Romas: 30.00 ml (apelsininiam glajui)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą.
  3. Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti.
  4. Kambario temperatūros sviestą paplakite su cukrumi ir žievelėmis 2–3 min.
  5. Nuolat plakdami po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite maltus migdolus.
  6. Supilkite nekarštą šokoladą ir atsargiai išmaišykite.
  7. Kepkite 45 min. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Iš orkaitės išimtą pyragą kelias minutes palaikykite formoje, tada išimkite ir ataušinkite ant grotelių.
  8. Glajui: šokoladą su sviestu išlydykite, į masę įmaišykite sultis ir romą. 
  9. Glajumi apliekite pyragą.

 

Suskleisti
Šokoladiniai vafliukai
Receptas: Šokoladiniai vafliai su riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 45
Receptas
Ingredientai
Vafliai (28 x 14 cm): 7.00 vnt.
Žemės riešutų sviestas: 230.00 g
Šokoladas: 250.00 g (po 100 g juodojo ir pieninio – pertepti ir 50 g juodojo – viršui aptepti)
Grietinėlė: 250.00 ml (35–36 proc. riebumo)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (70 g kepintų ir smulkintų riešutų pertepti ir 30 g viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sudėkite kvadratėliais sulaužytą juodąjį ir pieninį šokoladą. Ištirpinkite ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Sudėkite riešutų sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę ir suplakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą kremą.
  2. Suberkite į kremą kepintus ir smulkintus lazdynų riešutus ir išmaišykite.
  3. Pertepkite vaflius paruoštu kremu. Suvyniokite į maistinę plėvelę, paslėkite ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  4. Išimkite vaflius iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plėvelės. Supjaustykite gabalėliais. Kiekvieno gabalėlio viršų apliekite tirpintu juoduoju šokoladu ir apibarstykite kepintais bei smulkintais lazdynų riešutais. Palaukite, kol sustings, ir patiekite. Skanaus!
Suskleisti
Šokoladiniai saldainiai su graikiniais riešutais
Receptas: Šokoladiniai saldainiai
15 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 17
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 180.00 g (saldinto)
Sviestas: 25.00 g (82 proc. riebumo)
Graikiniai riešutai: 75.00 g (75 - smulkintų ir saujelė apibarstymui)
Kaip gaminti
Astos Černės nuotr./Šokoladiniai saldainiai su graikiniais riešutais
Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai saldainiai su graikiniais riešutais
  1. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, supilkite saldintą sutirštintą pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje kelias minutes, kartais atidarydami dureles ir pamaišydami, kol šokoladas bei sviestas ištirps ir gausite visiškai vientisą masę. Neperkaitinkite ir neužvirinkite.
  2. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
  3. Supilkite paruoštą masę į sviestu išteptą ar folija išklotą indą (15x15 cm dydžio), paviršių išlyginkite ir tolygiai apibarstykite saujele smulkintų graikinių riešutų.
  4. Indą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol masė bus visiškai sustingusi.
  5. Išimkite iš indo ir labai aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais. Patiekite prie puodelio kavos. Skanaus!

* Galite naudoti bet kokius mėgstamus riešutus arba juos pakeisti kitais norimais priedais, pavyzdžiui, mėgstamų sausainių gabalėliais ar susmulkintu mėgstamu šokoladiniu batonėliu.  

Suskleisti
Pieniško šokolado sūrio tortas
Receptas: Pieninio šokolado sūrio tortas
16 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 54
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 250.00 g (šokoladinių - pvz. „Selga“ - pagrindui)
Sviestas: 320.00 g (150 - pagrindui ir 170 - riešutiniam užpilui)
Grietinėlė: 125.00 ml (riebios - riešutiniam užpilui)
Likeris: 1.00 valg. š. (kreminio kavos (pvz., „Damų“) - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kava: 1.00 arbat. š. (tirpios miltelių - įdarui)
Šokoladas: 250.00 g (pieninio - įdarui)
Sūris: 650.00 g (kreminio - įdarui)
Kakava: 3.00 valg. š. (miltelių - įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5 - įdarui ir 0,5 - riešutiniam užpilui)
Cukrus: 250.00 g (įdarui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (didelių - įdarui)
Rudasis cukrus: 170.00 g (riešutiniam užpilui)
Grietinė: 125.00 ml (įdarui)
Graikiniai riešutai: 230.00 g (riešutiniam užpilui)
Kaip gaminti
  1.  Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo folija išklokite 22 cm skersmens kepimo indą atsegamais kraštais.Šokoladinius sausainius susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu.
  2. Paruošta mase išklokite kepimo indo dugną ir sieneles.
  3. Kepkite torto pagrindą įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Tuomet išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  4. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 ºC.
  5. Paruoškite torto įdarą
  6. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite grietinę, kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir tirpios kavos miltelius.
  7. Šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“ ar mikrobangų krosnelėje. Atidėkite į šalį, kol atvės.
  8. Kreminį sūrį, kakavos miltelius ir druską sudėkite į didelį dubenį. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
  9. Suberkite į kreminio sūrio masę cukrų ir vėl išplakite.
  10. Toliau plakdami, lėtai supilkite tirpintą atvėsusį šokoladą.
  11. Supilkite grietinės masę. Išplakite.
  12. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno masę šiek tiek paplakdami.
  13. Paruoštą įdarą supilkite į atvėsusį šokoladinio torto pagrindą.
  14. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 70–75 minutes, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, šiek tiek judės.
  15. Atvėsinkite, tuomet suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve.Kitą dieną, išėmę tortą iš šaldytuvo, palikite jį maistinėje plėvelėje, kol atšils iki kambario temperatūros.
  16. Paruoškite graikinių riešutų užpilą
  17. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  18. Graikinius riešutus paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje orkatėje apie 7–10 minučių, kol gražiai apskrus.
  19. Išimkite riešutus iš orkaitės ir atvėsinkite.
  20. Sviestą ir rudąjį cukrų sudėkite į vidutinio dydžio prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol cukrus ištirps.
  21. Supilkite grietinėlę, suberkite druską ir kaitinkite toliau, kol masė užvirs ir šiek tiek sutirštės. Nekaitinkite labai ilgai, vos kelias minutes, kitaip atvėsusi karamelė bus kieta, o šiuo atveju reikia, kad ji išliktų minkštos konsistencijos.
  22. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite masę atvėsti.
  23. Į atvėsusią masę suberkite riešutus ir išmaišykite.
  24. Paruoštu užpilu apliekite tortą.
  25. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti
Vanilinis - karamelinis pyragas su šokolado gabaliukais
Receptas: Vanilinis ir karamelinis pyragas su šokolado gabaliukais
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (minkšto)
Riešutų sviestas: 25.00 g (jei neturite galite tiesiog dėti 25 g daugiau paprasto)
Cukrus: 1.00 st. (1/2)
Rudasis cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli, jei kiaušiniai maži dėkite 3)
Miltai: 2.00 st. (2,5)
Pieno milteliai:(0,5) 1.00 st.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (arba pastos)
Šokoladas: 200.00 g
Riešutai: 1.00 sauja (recepto autorė naudojo žemės, bet tinka bet kurie mėgstami)
Kaip gaminti
  1. Sviestą plakite su abiejų rūšių cukrumi, kol taps vientisa, puria mase.
  2. Pastoviai plakdami į tešlą įmuškite kiaušinius.
  3. Viską gerai išmaišykite, į tešlą įdėkite vanilės pastos (arba ekstrakto), berkite miltus, sodą, pieno miltelius, druską.
  4. Viską gerai išmaišykite, sudėkite susmulkintą šokoladą ir riešutus, viską dar kartą gerai išmaišykite.
  5. Tešlą sukrėskite į kepimo skardą, išklotą sviestu išteptu kepimo popieriumi, ir pyragą kepkite apie 35 min. 180 °C orkaitėje (kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis liks beveik sausas – šiek tiek lipnus gali būti, nes ir pats pyragas viduj drėgnas, karamelinis).
  6. Pyragą skaniausia valgyti dar šiltą.
 
*Pieno milteliai - gali pasirodyti, jog tai labai neįprastas ingredientas, bet patikėkite – jis čia būtinas, nes dedamas nemažas šių miltelių kiekis, todėl neišsigąskite ir pabandykite išsikepti šį pyragą net ir su šiuo gana neįprastu ingredientu.
 
Pieno miltelių rasite beveik visuose prekybos centruose.
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Šokoladinė granola
Receptas: Šokoladinė „granola“
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 30.00 g (plokštelės)
Sezamo sėklos: 100.00 g
Moliūgo sėklos: 80.00 g
Saulėgrąžos: 80.00 g
Rudasis cukrus: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Medus: 180.00 g
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Kakava: 40.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  2. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kokosų drožles, migdolų plokšteles, sezamų ir moliūgų sėklas, saulėgrąžas, rudąjį cukrų, druską ir cinamoną.
  3. Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite medų. Sumaišykite su alyvuogių aliejumi, kakava ir vanilės ekstraktu. Supilkite į dubenį su sumaišytais sausais ingredientais ir sumaišykite. Maišykite kuo kruopščiau. Svarbu, kad neliktų sausų produktų, visi apsiveltų medaus ir aliejaus mase.
  4. Kepimo popieriumi išklokite didelę kepimo skardą. Į ją plonu sluoksniu paskleiskite paruoštus produktus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kas 10 min. praverdamos orkaitės dureles ir išmaišydamos. Stenkitės, kad produktai būtų paskleisti kuo tolygiau.
  5. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Jei norite, į atvėsusius traškius dribsnius įmaišykite smulkinto juodojo šokolado gabalėlius. Laikykite sandariame inde iki dviejų savaičių.
  6. Patiekite su jogurtu, uogiene ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius