-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkai teigia patobulinę kiaulieną – be genetinės modifikacijos

Lenkijos mokslininkai teigia atradę kiekvieno kiaulienos mėgėjo svajonę – kiaulieną su mažiau kalorijų, riebalų ir daugiau baltymų. Pati mėsa pasak mokslininkų, skanesnė ir ilgiau išlieka šviežia.
Mėsos turguje
Kiauliena / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Varšuvos universiteto mokslininkai teigia, kad ši nauja kiaulienos rūšis, turės daugiau naudingų medžiagų ir mažiau riebalų bei kalorijų nei tradicinė kiauliena, į mėsą bus galima berti mažiau prieskonių, nes ji  ilgiau išlaiko gerą skonį.

Mokslininkai paprasčiausiai sudarė naują kiaulių šėrimo programą ir naują mėsos laikymo būdą, kuris leidžia pasiekti norimų rezultatų nekeičiant kiaulių genetinio kodo.

„Kiauliena, kuri pagaminta mūsų projekto metu, turi daugiau baltymų, todėl yra elastingesnė, o skonis – natūralesnis. Mėsai nereikia daug prieskonių, o jos poskonis yra gardesnis“,– pasakojo Varšuvos universiteto mokslininkė prof. Agnieszka Wierzbicka.

Ši kiauliena nėra genetiškai modifikuota, todėl skeptikai, kurie priešinasi genetiškai modifikuoto maisto gamybai, gali būti ramūs.

Mokslininkai paprasčiausiai sudarė naują kiaulių šėrimo programą ir naują mėsos laikymo būdą, kuris leidžia pasiekti norimų rezultatų nekeičiant kiaulių genetinio kodo. Mokslininkai teigia, kad vartotojai bus labai patenkinti.

„Vartotojai pirmiausia visada siekia malonumo. Maistas buvo, yra ir bus neatsiejama hedonizmo dalis. Todėl mums reikia kurti tokius produktus, kurie atitinka visus mėsai keliamus reikalavimus ir patenkina vartotojo norus būti sveikesniam. Tai yra nauja labai svarbi tendencija“, – sakė Varšuvos universiteto mokslininkė prof. Krystyna Gutkowska.

Mėsa laikoma specialiuose maišuose, su specialiomis dujomis, kurios neleidžia mėsai sugesti ir kartu išsaugo visus reikalingus vitaminus, kurie dažniausiai laikui bėgant iš mėsos dingsta.

Lenkijos mokslininkai šia technologija, kuri buvo apdovanota Europos Sąjungos, nori pasidalyti su visais bendrijos ūkininkais nemokamai, tam kad vartotojus jau greitai pasiektų sveikesnis maistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius