Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išsami instrukcija, kaip išsirinkti jautieną

Nusipirkti mėsos paprasta. Bet nusipirkti tikrai geros ir konkrečiam patiekalui tinkamos mėsos – užduotis ne iš lengvųjų.
Mėsos gabaliukai
Mėsos gabaliukai / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Mėsa Jautiena

Siūlome instrukciją, kaip išsirinkti tinkamą jautieną. Pravers kiekvienai.

Vadovaukitės skaičiais, sužymėtais paveikslėlyje. 

1 – kumpis. Tinka kepti didesnį gabalą, gaminti vyniotinius.

2, 11 – kulninė. Tinka sriuboms, troškiniams.

3 – juosmuo. Su kaulais (šonkauliais) kepamas visas gabalas arba supjaustytas po atskirą kaulelį, taip pat galima virti ir troškinti. Šonkaulių vidurys, vadinamas antrekotu, tinka kepsniams.

4 – išpjova. Tai pati kokybiškiausia (ir brangiausia) skerdienos dalis. Ji tinka ir virti, ir kepti.

5 – papilvė. Tinka troškiniams, sriuboms.

6 – šonkauliai. Tinka tiems patiems patiekalams, kaip ir juosmens dalys.

7 – nugarinė. Tinka ir virti, ir kepti.

8 – mentė. Tinka maltinukams, makaronų padažams, Šepardo ir kitiems pyragams su mėsos įdaru.

9 – krūtininė su šonine. Tinka troškiniams, taip pat galima kepti mažesnėje kaitroje, bet ilgiau.

10 – krūtininė. Tinka kepti didesniais gabalais ir naudoti įvairiems įdarams. Dar – maltiniams, netikram zuikiui, mėsos padažams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius