-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saldus pasiūlymas: trapūs sausainiai su prieskoniais kvepiančiu riešutų įdaru

Yra žmonių, kurie, kaip sakoma, mėgsta komplikuoti sau gyvenimą. Tai galioja ir man. Aš išskirtinai retai (= beveik niekada) perku pusfabrikačius, o ir visas tešlas minkau, kapoju, šaldau bei kildinu pati. Vienintelė išimtis – šaldyta sluoksniuota tešla, kuri tikrai puiki būna ir pirktinė. Būtent tokia tešla reikalinga šiems lengvai pagaminamiems, gardiems ir lengvučiams sausainiams.
Sluoksniuotos tešlos sausainiai
Sluoksniuotos tešlos sausainiai / Vida Press nuotr.

Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“.

Konkursai konkursais, o C.Makan knyga tikras lobis tiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais. Išsikepkite šių sausainių ir suprasite, apie sukasi kalba!

Ingredientai (apie 40 sausainių):

  • 50 g anakardžių riešutų;
  • 50 g migdolų riešutų;
  • 50 g razinų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kardamono;
  • 50 g rudojo cukraus;
  • 50 g sviesto;
  • 350 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;
  • 1 lengvai paplaktas kiaušinis;
  • šiek tiek miltų pabarstymui.

Gaminimas:

1. Išimkite iš šaldymo kameros ir išpakuokite šaldytos tešlos lakštelius, tegul pakloti vienu sluoksniu ant miltais vos pabarstytos lentos ar stalviršio jie pabūna kambario temperatūroje apie 20 min – kol tešla nebebus ledinė ir įgaus paslankumo.

Vida Press nuotr./Sluoksniuota tešla
Vida Press nuotr./Sluoksniuota tešla

2. Tuo metu į elektrinį smulkintuvą supilkite riešutus, razinas, prieskonius ir sumalkite iki rupių trupinių – užtruksite 2–3 min. Perpilkite trupinius į dubenį, o tada supilkite išlydytą sviestą bei cukrų. Kruopščiai viską išmaišykite, kad gautumėte tirštą masę, kurioje tolygiai pasiskirstę visi ingredientai.

3. Atšilusią tešlą patepkite plaktu kiaušiniu, o tada ant kiekvieno lakštelio dėkite ir švelniai tolygiu sluoksniu paskirstykite riešutų-razinų įdarą. Atsargiai suvyniokite tešlą į ritinėlius (vynioti pradėkite nuo siauresniojo lakšto krašto – gausite trumpą storą ritinėlį). Dėkite juos į šaldytuvą bent 30 min. (galima ir 1–2 val.). Praėjus šiam laikui, išimkite ritinėlius ir aštriu peiliu supjaustykite juos maždaug 7–8 mm storio riekelėmis.

3. Dėkite šias riekeles į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami gana nemažus tarpus. Kepkite sausainius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje nuo 7 iki 10 min, kol sausainiai taps auksiškai rusvos spalvos. Atidžiai stebėkite, nes neprižiūrimi jie gali apdegti.

4. Išimkite iš skardos ir atvėsinkite ant grotelių. Puikus gardėsis su kava, arbata ar pienu, gardžiausi valgomi tą pačią ar kitą dieną, ilgiau nelaikykite.

Vida Press nuotr./Sluoksniuotos tešlos sausainiai
15min nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius