Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Nuga

Nuga
„DANSUKKER“ nuotr. / Nuga
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Prikaistuvyje užvirkite cukrų ir vandenį.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies, sudėkite sviestą ir suberkite sezamus.
  3. Maišykite mišinį, kol skiestas visiškai ištirps.
  4. Dėkite po pusę šaukštelio mišinio ant kiekvieno sausainių skardos apskritimo ar kepimo popieriaus.
  5. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių nuolat prižiūrėdami. Kepinys turi pagelsti, bet nesudegti.
  6. Leiskite kelias minutes atvėsti prieš tepdami šokoladiniu kremu.
  7. Šokoladą tepkite ant lygios diskų pusės. 
  8. Dėkite kitą apskritimą ant viršaus ir lengvai paspauskite, kad nesulūžtų.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 2

Daugiau receptų

Triušienos ragu su prieskoniais ir medumi

Triušienos ragu su prieskoniais ir medumi 4 asm.

Jei dvejojate, kaip skaniai paruošti triušieną ir ieškote, šis receptas – idealus. Ypatingas jo ingredientas – medus, šiam ragu suteikia įdomaus papildomo skonio bei kvapo, o morkos ir svogūnai tampa gardžiu priedu prie mėsos. ​

Spagečiai su brokoliais ir Parmos kumpiu

Spagečiai su brokoliais ir Parmos kumpiu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: jeigu norite, kad patiekalas būtų itališkas – negailėkite pinigų spagečiams. Ir, žinoma, nelaužykite jų. Jeigu norite, kad spagečiai būtų kieti „al dente“, nukoškite likus pusei minutės iki nurodyto virimo laiko. Pernelyg kruopščiai nepurtykite kiaurasamčio: pastos virimo vanduo yra gėris padažui!

Bruschetta su brokoliais ir „pecorino romano“ sūriu

Bruschetta su brokoliais ir „pecorino romano“ sūriu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nekepkite brusketos orkaitėje, nes bus sausainis, o ne brusketa. Jos paviršius turi sugerti padažą, būti saikingai drėgnas. Išbandykite ne tik „ciabattą“.

Veganiška lazanija iš restorano „Alive“

Veganiška lazanija iš restorano „Alive“ 4 asm.

Pristatydamas 15min skaitytojams skirtą receptą, veganišką lazaniją, augalinio maisto restorano „Alive“ šefas Paulius Janušas teigia, jog patiekalas pagal jį nesunkiai paruošiamas, tačiau yra išskirtinis ir savo spalvomis, ir puikiu skonio balansu. Be to, dėl gausaus riešutų, tofu bei džiovintų pomidorų kiekio, jis sotus bei maistingas. Išbandykite!

Naminis Teriyaki marinatas

Naminis Teriyaki marinatas 4 asm.

Tinka vištienai, kiaulienai, jautienai ir tofu.

Pikantiškas chimichurri marinatas

Pikantiškas chimichurri marinatas 4 asm.

Ryškus marinatas su charakteriu tinka vištienai, kiaulienai, o idealiausiai – jautienai  marinuoti. 

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams 4 asm.

Šiame padaže žaidžia skirtingos spalvos ir skoniai – džiovintų pomidorų, špinatų, prieskonių. Jis nesunkiai paruošiamas ir tiks ne tik makaronams, bet ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Brokolių-česnakų padažas makaronams

Brokolių-česnakų padažas makaronams 4 asm.

Padažas su brokoliais puikiai tiks makaronams ar mažiems virtinukams tortellini, tortelloni. Patys nutarkite, ar gaminsite jį riebesnį (su grietinėle), ar lengvesnį. 

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams 4 asm.

Sodraus skonio, lengvai paruošiamas padažas puikiai tiks ir makaronams, ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Įvairiuose Italijos regionuose šie saldūs, lietuviškus žagarėlius primenantys saldumynai vadinami vis kitaip. Bet daugiau ar mažiau visi kildinami iš romėniškųjų friktilijų – saldėsių, kuriais Antikos romėnai vaišindavosi švęsdami vasario saturnalijas. Romoje visuose baruose rasite „chiacchiere“ (it. plepalai), Pjemonte – „bugie“ (apgavystės).

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką