Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais

Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais
Mariaus Žičiaus nuotr. / Džiūvėsėliuose apvoliota žuvis su įdarytais pomidorais
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Žuvį pabarstykite prieskoniais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir 15–20 minučių palikite pastovėti. Kiaušinį išplakite. Žuvies gabaliukus panardinkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvį po kelias minutes iš abiejų pusių, kol gražiai parus. Jei gabaliukai storesni, dėkite juos į skardą ir dar 10 minučių kepkite 160 laipsnių orkaitėje.

2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite ir apkepkite su sviestu, sudėkite pievagrybius ir kepkite dar 10 minučių. Įdėkite grietinės, paskaninkite druska, pipirais ir troškinkite 2–3 minutes. Tuomet suberkite fermentinį sūrį ir gerai išmaišykite.

3. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite vidų. Pomidorus prikimškite pievagrybių įdaro, ant viršaus uždėkite nupjautas viršūnėles ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių (stebėkite, kad pomidorai neištižtų).

4. Į lėkštes dėkite po vieną ar du žuvies gabalėlius, ant viršaus uždėkite įdarytą pomidorą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis 2 asm.

Šios salotos idealiai tinka žiemą, kai pats metas mėgautis įvairiomis šakninėmis daržovėmis, o ne pomidorų ir agurkų formos, bet ne skonio ir kvapo objektais iš prekybos centrų. Tiesa, šioms salotoms renkamės kietąsias šaknines daržoves. Patiekalas sotus, tačiau neapsunkinantis, maistingas ir sveikas.
Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate

Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate 4 asm.

Kartais, ilgai triūsę virtuvėje ir žongliravę sudėtingais ingredientais, nesulaukiame tokio stulbinančio rezultato, kaip galbūt tikėjomės. Tačiau neverta mesti peilių ir puodų į šalį, vos keli kūrybiškai suderinti ingredientai neretai daro stebuklus. Puikus pavyzdys – paprasti, bet gardūs lašišos kepsneliai medaus-garstyčių marinate.

Tobula bananų duona su riešutais

Tobula bananų duona su riešutais 8 asm.

Ši bananų duona gali tapti tikru „budinčiu“ saldėsio receptu – ji visada pavyksta. Pagyrimų šiai duona, o gal tiksliau – pyragui, nebus per daug: nuostabiai kvepia, yra drėgnas, purus ir, žinoma, labai skanus. Šiai bananų duonai galima sunaudoti „pavargusius“ patamsėjusius bananus, kurių nebesinori valgyti žalių.  

Kalėdinis pudingas „Flano“

Kalėdinis pudingas „Flano“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai privalomas Kalėdinio stalo saldumynas. Šį kartą siūlome paragauti „flano“. Tai pudingas, populiarus kolonijinės Ispanijos šalyse. Sakoma, kad jis buvo ragaujamas dar Senovės Romoje.

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu 6 asm.

V. Radzevičius: „Asado“ galėtų būti antrasis Argentinos vardas. Argentina garsėja ypatingos kokybės mėsa. Ant žarijų ar ugnies kepta pati įvairiausia mėsa. Jos rinkinys ir vadinamas „Asado“. Dažniausiai šie kepsneliai valgomi su chimichurri padažu.

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Jautienos vyniotinis „Matambre“

Jautienos vyniotinis „Matambre“ 6 asm.

V. Radzevičius: Šis vyniotinis turi daugybę gaminimo būdų. Jis gali būti įdarytas morkomis, virtais kiaušiniais, pipirais ir t. t. Patiekiamas supjaustytas, padažui naudojant majonezą arba chimichurri, be kurio argentiniečiai savo raciono net negalėtų įsivaizduoti.

Užkandžių rinkinys „Picada“

Užkandžių rinkinys „Picada“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai užkandžių rinkinys iš įvairių sūrių, kumpių ir daržovių. Mūsų ruošiama „Picada“ ypatinga tuo, kad bus gaminama tik iš įvairių daržovių.

Tešlos pyragėliai su aviena „Empanado“

Tešlos pyragėliai su aviena „Empanado“ 4 asm.

V. Radzevičius: Tai orkaitėje kepami mėsos pyragėliai, šiek tiek primenantys mums puikiai pažįstamus kibinus. Kiekvienas regionas Argentinoje turi savą jų įdaro receptą. Jam paprastai naudojama mėsa, bulvės, pupelės. Empanadų dažniausiai gali nusipirkti tiesiog gatvės užkandinėse ir taip greitai papietauti.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką