Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

17 kartą vyksiantys „Vilties bėgimo“ renginiai šiemet Klaipėdoje tęsis net 3 dienas

Šiemet 17 – tus metus Klaipėdoje vyksiantis paramos renginys „Vilties bėgimas“ išaugs į trijų dienų renginių ciklą, kurį vienys bendros solidarumo ir vienas kito palaikymo idėjos. Tradicinius „Vilties bėgimo“ sporto renginius papildys turtinga kultūrinė programa, rašoma pranešime spaudai.
Vilties bėgimas
Vilties bėgimas / Organizatorių nuotr.

„Vilties bėgimo“ renginiai uostamiestyje vyks gegužės 17 – 19 dienomis. Jų metu numatytas šv. Jono bažnyčios atstatymo koncertas ir paramos akcija, jaunųjų atlikėjų koncertas „Jauni ir viltingi“, jau tradicija tapusi „Vilties treniruočių diena“ bei visus renginius vainikuosiantis „Vilties bėgimas“.

Kasmet organizuojamas renginys skatina labiau atkreipti dėmesį į onkologinėmis ligomis sergančių žmonių problemas, solidarizuotis su jais, sustiprinti jų ir artimųjų viltis įveikti ligą. Generalinis renginio rėmėjas – UAB „Aros Marine“.

„Klaipėdos pranciškonų vienuolių bendruomenės pradėta „Vilties bėgimo“ iniciatyva yra tapusi gražia vilties švente ne tik uostamiesčiui, bet ir visai Lietuvai. Šis renginys kasmet ne tik pritraukia gausų bėgikų ir geros valios žmonių būrį, verslo organizacijų, švietimo įstaigų, bet ir prisideda prie kitų reikšmingų socialinių iniciatyvų įgyvendinimo. Šiemet papildomai kviesime susivienyti bendrai misijai – visiems kartu atstatyti šv. Jono bažnyčią Klaipėdoje“, – sako brolis Benediktas Jurčys.

Kvies atstatyti šv. Jono bažnyčią

Paramos akcija šv. Jono bažnyčios atstatymui, kurią įgyvendina bendram tikslui susivieniję pranciškonų vienuoliai ir liuteronų bendruomenė, vyks gegužės 17 dieną. Vakare Atgimimo aikštėje vyks koncertas, kuriame pasirodys įvairios krikščioniškos muzikos grupės iš Klaipėdos, Šilutės ir Tauragės.

Prieš koncertą pranciškonų ir liuteronų dvasininkai kartu keliaus simbolinį kelią nuo Senojo turgaus iki Atgimimo aikštės, kartu tempdami simbolinį vežimą su kartoninėmis plytomis – Klaipėdos bendruomenės vienybės, solidarumo ir paramos simboliu. Jas įsigyti ir taip paaukoti bažnyčios statybai koncerto metu bus kviečiami visi klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Surinktos lėšos bus skirtos šv. Jono bažnyčios atstatymui, kurią po II pasaulinio karo 1945 m. nugriovė sovietai.

„Džiaugiamės, kad prie šv. Jono bažnyčios atstatymo prisijungė ir broliai pranciškonai. Tikime, kad bendru darbu ir tikėjimu, klaipėdiečių atviromis širdimis išvysime pakylant šv. Jono bažnyčią“, – viliasi Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos kunigas Reincholdas Moras.

„Vilties treniruočių dieną“ papildys kultūrinė programa

Tradiciškai – dieną prieš „Vilties bėgimą“ – Atgimimo aikštėje bus organizuojama ir „Vilties treniruočių diena“. Gegužės 18 dieną, nuo 11 iki 13 val. vyks specialiai bėgimui pasiruošti kviečiančios grupinės treniruotės: pilates, zumbos, jėgos ir kitos. Šeimoms ruošiamos linksmos ir azartiškos sportinės rungtys, kuriose galės dalyvauti visi – nuo kūdikių iki senjorų. „Vilties treniruočių diena“ organizuojama jau 8 – tąjį kartą. Tai paramos renginys – akcija, skirta šv. Pranciškaus onkologijos centro veiklai paremti.

Gegužės 18 dieną „Vilties bėgimo“ renginius Atgimimo aikštėje pratęs jaunųjų atlikėjų kultūrinė programa „Jauni ir viltingi“. Savo muziką dovanos vis dar besimokantys mokykloje, tačiau solidžią muzikinę patirtį festivaliuose, konkursuose jau sukaupę talentingi jaunuoliai. Scenoje pasirodys atlikėjai iš Klaipėdos licėjaus, Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos saksofonų kvartetas, J.Karoso muzikos mokyklos akademinio džiazo skyriaus grupė „Stop Jazz“ ir Klaipėdos S.Šimkaus konservatorijos džiazo orkestras „Big Bendas“.

Vyks 17 – tąjį kartą

Gegužės 19 dieną renginių ciklą užbaigs kasmetinis „Vilties bėgimas“ – vienas didžiausių renginių Vakarų Lietuvoje, kuriame tradiciškai dalyvauja apie 10 tūkst. žmonių ir apie 250 savanorių. Juos renginio metu šiemet apdovanos „Vilties bėgimą“ globojanti Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Klaipėda – vienintelis miestas Baltijos šalyse, turintis „Šv. Pranciškaus onkologijos centrą“, kuriame bėgimo metu surinktų aukų dėka onkologiniams ligoniams bei jų artimiesiems yra nemokamai teikiamos dvasinės terapijos ir psichosocialinės paslaugos. Džiaugiuosi, kad per 17 metų tūkstančiai žmonių dalyvavo ir toliau dalyvauja šiame bėgime bei brandina savyje savanorystę, kaip solidarumo dovaną sergantiesiems“, – kalba br. Benediktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius