Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

Skubų siuntinį užlaikė pašto procedūros

Skubiuoju paštu siuntinį iš Honkongo užsisakęs vilnietis Remigijus vietoj žadėtų 4 dienų laukė dvi savaites. Lietuvos paštas teigia, kad siuntinys užsigulėjo dėl procedūrų.
Skubų siuntinį užlaikė pašto procedūros.
Skubų siuntinį užlaikė pašto procedūros. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Birželio 2 dieną užsisakiau prekes internetu, pasirinkau skubųjų paštą, kuriuo prekės turėjo būti pristatytos per 4 darbo dienas. Bet ir praėjus savaitei nieko negavau, todėl pirmiausia kreipiausi į tiekėją. Šis po kelių dienų išsiaiškino, kad prekė jau Lietuvoje. Tuomet kreipiausi į paštą. Paaiškėjo, kad siuntinys nuo 9 iki 16 dienos „laukė eilės“. Pašto darbuotoja man paaiškino, kad neturi laiko siuntinio apžiūrėti, ir liepė atsiųsti siuntinio informaciją, nes jo vertė viršija 100 Lt, taigi jis turi būti patikrintas muitinėje“, – kalbėjo Remigijus.

Jis teigė nusiuntęs sąskaitą el.paštu ir dar po kelių dienų sužinojęs, jog prie siuntinio kainos bus priskaičiuotos siuntimo išlaidos, nors tiekėjas žadėjo už siuntimą sumokėti. „Siuntinio dar negavau, bet kokiu atveju jau vėlu – tai buvo dovana, todėl ir užsakiau skubiai. Pikčiausia, kad siuntinys be priežasties buvo užlaikomas pašte – juk galėjo vos gavę patikrinti muitinėje ir pristatyti“, – atsiduso pašnekovas.

Lietuvos pašto Komunikacijos skyriaus viršininkė Jurgita Čepulytė „15min“ sakė, jog smulkūs paketai iš Honkongo iki Lietuvos keliauja 2–3 savaites. „Klientas paštu buvo informuotas, kad siunta gauta Lietuvoje ir trūksta papildomų dokumentų. Muitinei patikrinus siuntos dokumentus, siunta bus pristatyta gavėjui“, – sakė J.Čepulytė.

Jos teigimu, tokių situacijų pasitaiko užsakant prekes internetu ne iš Europos Sąjungos šalių. „Visos siuntos, gautos iš trečiųjų šalių, yra teikiamos muitinei patikrinti. Muitinio patikrinimo procesas truks trumpiau, jeigu siunta turės visus reikalingus dokumentus“, – pabrėžė Lietuvos pašto atstovė. Anot jos, pirkėjai internetu parduotuvės atstovo turėtų paprašyti prie siuntinio pridėti sandorį pagrindžiantį dokumentą, pavyzdžiui, sąskaitą. Kitu atveju paštas kreipiasi į užsakovą, o siunta saugoma Pašto pervežimo centre. Jei dokumentai per mėnesį nepateikiami, siunta grąžinama siuntėjui.

Importo muitu ir 19 proc. PVM nuo bendros siuntos vertės, įskaitant transportavimo išlaidas, apmokestinamos prekės, kurių vertė viršija 75 Lt. Muito tarifai skelbiami tinklalapyje Cust.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius