Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Tapinas įvertino ir pedofilijos byloje teisiamo K.Bartoševičiaus parlamentines išlaidas

Akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius paskelbė dėl seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius kaltinamo buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus parlamentinių išlaidų duomenis. Politikas už šias lėšas pirko ir atvirukų moksleiviams.
Kristijonas Bartoševičius Panevėžio apygardos teisme
Kristijonas Bartoševičius Panevėžio apygardos teisme / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

15min primena, kad Panevėžio apygardos teisme toliau nagrinėjama buvusio Seimo nario K.Bartoševičiaus byla, kurioje jis kaltinamas nepilnamečių seksualiniu prievartavimu ir tvirkinimu. Pirmadienį vyko liudytojų apklausos.

Tuo metu akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius A.Tapinas pirmadienio vakarą paskelbė K.Bartoševičiaus parlamentinių išlaidų duomenis.

„Kadangi toliau tęsiasi buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus pedofilijos byla, užmečiau akį į jo parlamentines išlaidas“, – rašė A.Tapinas.

Jo teigimu, prieš pat pasitraukdamas iš Seimo K.Bartoševičius įsigijo „Ipad Pro“ ir klaviatūrą už 1888 eurus, o per pirmuosius keturis 2022-ųjų mėnesius sumokėjo 2,1 tūkst. eurų už savo asmeninės interneto svetainės kūrimą.

„Savaime aišku, nėra jokios svetainės ir niekada nebuvo“, – pabrėžė „Skaidrinam“ iniciatorius.

Vis dėlto, anot jo, „makabriškiausiai skamba“ šventinių atvirukų siuntimas mokiniams.

„O makabriškiausiai skamba šventinės atvirutės, kurios 2021 metų gruodį buvo nufotografuotos, sumaketuotos, atspausdintos ir siekiant skleisti Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus parlamentinę veiklą išsiųstos penkių gimnazijų, trijų progimnazijų, dviejų pagrindinių mokyklų ir keturių pradinių mokyklų vaikams“, – įrašą baigė A.Tapinas.

K.Bartoševičius yra kaltinamas dėl 10 nusikalstamų veikų padarymo: dvi veikos – dėl seksualinio prievartavimo, padaryto mažamečio bei nepilnamečio asmens atžvilgiu, keturios – dėl jaunesnio nei 16 metų asmens tvirkinimo bei dar keturios – dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

K.Bartoševičius visus jam pateiktus kaltinimus neigia.

Baudžiamasis kodeksas už seksualinį prievartavimą numato laisvės atėmimą nuo 3 iki 15 metų, už jaunesnių kaip 16 metų asmenų tvirkinamuosius veiksmus – laisvės atėmimą iki penkerių metų, dėl sveikatos sutrikdymo numatytos švelnesnės bausmės.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio. Įtarimai K.Bartoševičiui pateiktį pernai vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė kiek anksčiau, 2023-iųjų sausio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius