-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsakymų dėl nacionalinio stadiono komplekso Vilniuje sutarties vis dar nėra: žada po Velykų

Vilniaus miesto savivaldybės taryba daugiabučio komplekso koncesijos sutartį indeksavo, tačiau statybomis ant Šeškinės kalno kol kas nė nekvepia. Savo nuomonės dėl šios sutarties vis dar nėra išsakiusi ir Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT), žadanti tai padaryti tik po Velykų.

Vasario 28 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba pritarė sprendimui, pagal kurį daugiafunkcio komplekso, kurio pagrindinis objektas bus nacionalinis stadionas, kaina sieks 157,2 mln. eurų, arba 1,2 mln. eurų daugiau, nei buvo numatyta pirminiame susitarime.

Kainos indeksacija siejama su taip vadinamomis nenumatytomis aplinkybės – esą dėl COVID-19 pandemijos ir karo Ukrainoje statybos kaštai išaugo ir auga toliau. O projektas keičiamas, nes norima, kad daugiau vietų turėsiantis stadionas (ne 15 tūkst., o 18 tūkst.) būtų konkurencingesnis organizuodamas renginius. Be to, miestui esą trūksta ir universalios arenos, kuri nebūsianti skirta tik „Ryto“ komandai.

Šis tarybos sprendimas turėtų nulemti ir tai, ar nauja projekto investuotoja taps Arvydo Avulio valdoma nekilnojamojo turto bendrovė „Hanner“, ketinanti perimti investicijų fondo „BaltCap“ įsipareigojimus. A.Avulis ne kartą pabrėžė, kad šio projekto imsis tik tuo atveju, jei jo kaina bus indeksuota.

Tačiau vien Vilniaus miesto tarybos sprendimo negana – ątnaujintą koncesijos sutartį turi įvertinti Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ir patvirtinti Europos Komisija (EK).

Kol kas nė iš vienos atsakymo dar nėra. Dar priimant sprendimą teigta, kad EK gali užtrukti ir kelis mėnesius, iki pateiks savo vertinimą.

VPT žadėjo kiek greičiau. Vis dėlto tarnybos atstovai jau ne pirmą kartą sako, kad dėl didelės dokumentų apimties jiems prireikė daugiau laiko, nei manyta iš pradžių.

Šiuo metu VPT teigia, kad sprendimams reikia dar apie savaitės.

„Dokumentų peržiūra užtruko, tad išvadas pateiksime po Velykų“, – 15min informavo Viešųjų pirkimų tarnybos vyresnioji patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Jau anksčiau ji yra sakiusi, kad iki galutinio sprendimo VPT tarpinių komentarų neteiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius