-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 06

Dainų slėnis ošė kauniečių dainomis ir šokiais (nuotraukos, video)

„Atrodė, kad dainuoja ir šoka visas Kaunas“ – taip apie šeštadienį vakare Kaune įvykusią dainų ir šokių šventę kalbėjo joje buvę žiūrovai.
Šventės akimirkos
Šventės akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į Dainų slėnį iškilminga šventės dalyvių eisena pajudėjo nuo Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio. Tačiau įveiktas maršrutas pėsčiomis neišvargino nei choristų, nei muzikantų, nei šokėjų.

„Gerai, kad nelijo taip, kaip ketvirtadienį. Tada būtų „po šventės“, – šypsojosi kelios savo pasirodymo ant žolės Dainų slėnyje laukusios ir kitų dalyvių programą stebėjusios Daiva, Lina ir Monika. Merginos dar nepamiršo birželio 3-osios vakaro, kai vos prasidėjus generalinei Kauno dainų ir šokių šventės repeticijai užklupo liūtis, vos per keliolika minučių užtvindžiusi miestą ir pakaunę.

Iš viso šių metų šventėje pasirodė 3512 dalyvių: 95 chorai – 47 suaugusiųjų ir 48 vaikų, 38 šokių kolektyvai – 14 suaugusiųjų ir 24 vaikų, 15 folkloro kolektyvų – 7 suaugusiųjų ir 8 vaikų. Taip pat į šventę atvyks 14 kitų ansamblių bei kapelų.

Šių metų šventė buvo skirta Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui. Garbingą sukaktį priminė ne tik į programą įtrauktos specialios dainos ir šokiai, bet ir vaidybiniai intarpai.

VIDEO: 2010.06.05 @Dainų ir šokių šventės eisena. KAUNAS

Šventės akimirkas galite rasti 15min.lt fotografo užfiksuotų nuotraukų galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius