Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 22

Garsusis Kauno „stiklainis“ atsinaujino: pagaliau matyti, kokios spalvos bus istorinė pastato apačia

Šį savaitgalį „stiklainiu“ pramintas Laisvės alėjos 90 pastatas miestiečius ir į Kauną atvykusius svečius pasitiko pasikeitęs – nuo penktadienio dalis pastato atidengta ir matyti, kad jis nudažytas tamsiai pilka spalva.
Laisvės alėjos 90-uoju numeriu pažymėtas pastatas tapo tikra miesto įžymybe. Nuo penktadienio matyti, kokia spalva bus nudažyta visa pastato apačia.
Laisvės alėjos 90-uoju numeriu pažymėtas pastatas tapo tikra miesto įžymybe. Nuo penktadienio matyti, kokia spalva bus nudažyta visa pastato apačia. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Pastaroji kur kas mažiau kontrastuoja su stikliniu pastato antstatu, kuris įžiebė aštrias visuomenės diskusijas.

„Dabar galima matyti pusiau galutinį variantą – dar trūksta tvorelės, kuri taip pat prisidės prie galutinio vaizdo: ji vizualiai sumažins antstatą“, – sakė vienas iš rekonstruojamą pastatą valdančios bendrovės „Eigulių Topolis“ akcininkų Rimantas Meška. Verslininko teigimu, atidengti dabar jau nudažytą pastato dalį nuspręsta dėl savaitgalį mieste vykstančių Tarptautinių Hanzos dienų.

„Norėjome, kad žmonės pamatytų apie ką kalbėjome, kai raginome neskubėti nuteisti pastatą projektavusio architekto. Nudažius pastato apačią vaizdas visiškai kitoks“, – atkreipė dėmesį verslininkas.

Aliaus Koroliovo nuotr./Dažytas ir nedažytas: nauja spalva, kuria jau nudažyta dalis pastato, mažiau kontrastuoja su stikliniu antstatu.
Aliaus Koroliovo nuotr./Dažytas ir nedažytas: nauja spalva, kuria jau nudažyta dalis pastato, mažiau kontrastuoja su stikliniu antstatu.

Tačiau tai, regis, nepakeis Kultūros paveldo departamento (KPD) pozicijos. Balandį tyrimą dėl antstato baigusi komisija, kuriai vadovavo KPD direktorės pavaduotojas Algimantas Degutis, pateikė išvadas, kuriose siūlo nugriauti su istorine pastato dalimi itin kontrastuojantį stiklinį priestatą. Gegužės 13 dieną KPD kreipėsi į prokurorus prašydama, kad būtų nugriautas nepasitenkinimą visuomenėje sukėlęs antstatas. Paveldosaugininkai prašo prokurorų kreiptis į teismą, kad būtų panaikintas sklypo detalusis planas ir išduoti statybos leidimai.

Anot KPD, jei detalusis planas nebus panaikintas, tame sklype gali atsirasti ir daugiau abejotino teisėtumo statinių, kurie yra „susiję su viešbučiais“, planuotais pastatyti iki Europos krepšinio čempionato Lietuvoje.

Priminsime, kad Laisvės alėjoje 90 numeriu pažymėto mūrinio dviaukščio šlaitinis stogas buvo nugriautas daugiau nei prieš metus. Vietoje jo išdygo du papildomi aukštai, kurie buvo padengti tamsiu stiklu. Kauniečių „stiklainiu“ pramintame antstate planuojama įrengti turistinės klasės viešbutį. Jo statybos iš dalies finansuojamos Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius