Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2009 12 09

Gripas slopsta: Ignalinos ir Molėtų savivaldybės atšaukė gripo epidemiją

Ignalinos ir Molėtų rajonuose atšaukus gripo epidemiją, iš 60 Lietuvoje liko 54 ją vis dar paskelbusios savivaldybės.
Kiaulių gripas
Kiaulių gripas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Epidemija paskelbta 54 savivaldybėse, dvejose vakar buvo atšaukta – tai Ignalinos ir Molėtų“, – BNS trečiadienį sakė Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybos (VVSPT) direktorius Vytautas Bakasėnas.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko, gripo epidemiją planuojama atšaukti ir Vilniaus rajone.  „Ignalinos ir Molėtų savivaldybės atšaukė epidemiją, tą patį planuoja padaryti ir Vilniaus rajonas. (...) Kai sumažės iki 30 (savivaldybių – BNS), paskelbusių epideminį lygį, tokiu atveju mes teiksime siūlymą Ekstremalių situacijų valdymo komisijai atšaukti pačią situaciją ir įvertinti iš naujo situaciją, kokia yra Lietuvoje“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė A.Čaplikas, pridūręs, jog „atsipalaiduoti negalima“, nes daugėja susirgimų sezoniniu gripu.

Praėjusią savaitę sergamumas gripu priartėjo prie lygio, kai epidemija gali būti atšaukiama.  Epideminis lygis pasiekiamas, kai susirgimų gripu skaičius 10 tūkst. gyventojų yra 100. V.Bakasėno teigimu, praėjusią savaitę iš 10 tūkst. gyventojų gripu sirgo 104 žmonės.

Antradienio duomenimis, Lietuvoje buvo uždaryti 5 proc. šalies mokyklų ir 0,7 procento, arba 5, ikimokyklinio ugdymo įstaigos.  Pasak V.Bakasėno, pirmadienį į medikus dėl gripo kreipėsi 396 Lietuvos gyventojai, iš jų 163 buvo hospitalizuoti.

„Vaikų iki 2 metų buvo 14, 2–17 metų amžiaus – 67, nėščiosios – 2“, – sakė VVSPT direktorius.
Į intensyvios terapijos skyrių pirmadienį buvo paguldyta 17 žmonių, kurių 5 priklauso 2–17 metų amžiaus grupei.  Dar 2 šalies gyventojai buvo sunkioje būklėje.

„Mirčių atvejų neregistruota“, – sakė V.Bakasėnas.  Pasak A.Čapliko, panašios sergamumo gripu tendencijos vyrauja ir kaimyninėse šalyse – Latvijoje bei Estijoje, o susirgimų skaičius auga tik pietų Europos valstybėse.

Lietuvoje iki šiol oficialiai patvirtintos 7 pandeminio gripo aukos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius